Årets satsning på Bilsport Performance and Custom Motorshow 2014 för Superior!

16 april 2014, 12:28

Traditionsenligt firar vi påsken nere i Jönköping, och Skandinaviens största bilmässa med över 70 000 besökare: BILSPORT PERFORMANCE AND CUSTOM MOTORSHOW 2014!

Vi  fortsätter vårt fina samarbete med mässan, och kommer vara på plats med samtliga våra muskler inom mediabevakning = FÖLJ MÄSSAN I ÅR HÄR (KLICKA!).

Denna gång skall vi prova på hur det är att stå i den färskaste idéen på mässan, den ”ned-släckta” A-hallen där det kommer stå tre håriga bilar väl värda att besöka mässan för.

Fokus är Time Attack och Drifting, där det inte är svårt att lista ut att bilar från Sveriges Racingmästerskap för gatbilar (WWW.TANU.SEstår för en del, medan vårt egna team i Drifting SUPERIOR DRIFT står för den andra.

När det gäller snabba bilar har vi en riktig bomb att visa upp, där en bil vi följt sedan 2010 (!) kommer i sin ”3.0 version” råare än någonsin. Denna bil är utan tvekan bland norra Europas allra mest ambitiösa byggen.

Bredvid den kommer en ”gammal Superior import” i form av en Nissan Skyline R32 med vass RB26 husera, den tävlar i Pro Modified klassen.

Bl.a. kan vi avslöja att det är en helt ny look på Calle Linnarssons Nissan 200SX med Lexus V8, nytt widebody-kit, ny turbosetup och viktigast av allt… ny design vi tagit fram tillsammans med designern SQUARE DESIGN samt foliering av UTSKRIFTEN.SE.

Förutom bilarna är det hög prio att få träffa alla nya/gamla ansikten ur ”Superior-familjen”. Detta år är det Peter Rasmusson som är ansvarig för insläpp till mässan.

Om ni vill ta del av biljetterbjudanden skickar ni ett mail till: pajtor85@gmail.com eller ringer 073-206 60 44.

Namn:
Hur många biljetter: 
Vilken dag/dagar:
Kontakt nummer:

- – - – -

Vi ser fram emot mässan som alltid, och hoppas vi ses där nere. Om ni skulle behöva komma i kontakt med oss är det via KONTAKTA OSS som gäller- ej tele hela påskhelgen.

Passar på att önska er alla en riktigt trevlig långhelg!


Toyota Soarer VVTi Facelift -99 (1JZ-GTE singelturbo, Fin oskruvad originalbil!)

3 april 2014, 18:26

Ett stycke av absolut Premium JDM-kvalitet: Toyota Soarer (Lexus SC i US/Europa) med 1JZ-GTE Twin Turbo VVTi, till ett riktigt attraktivt pris.

Detta ex. högt ”auction grade” (4) och en spec som kommer tilltala dig som vill ha en problemfri bil tusentals mil framöver.

Automatlådan är lika stryktålig som i en Toyota Supra MKIV Twin Turbo, och matchar ihop som en dröm till den uppdaterade 2500cc dubbelturbo-motorn med VVTi-kamaxlar.

Rikligt utrustad från fabrik med bl.a. elektroniskt anpassade stötdämpare, all el man kan tänka sig och en eftermarknads stereo.

Är utöver sina sänkfjädrar och 18″ Yokohama Advan smidda fälgar helt oskruvad, perfekt för dig som vill ha en glidare med drag i- eller börja om på ett ambitiöst projekt med ett kvalitets-ex.

Vi bistår gärna med all assistans när det gäller uppgraderingar etc, Toyota Soarer delar väldigt mycket med Toyota Supra MKIV och därmed finns en uppsjö av delar att kosta på dom med!

PRIS: 89 000:- Inkl. moms, gäller April ut och ankommer ifrån Japan i slutet av Maj. 

I priset ingår oljebyte, yttre rekond och självklart allt som krävs vid registrering etc för en nyckelfärdig affär- KONTAKTA OSS idag med frågor!


ÄKTA JDM: Trender i Japan = Etablerade Tommy Kaira fokuserar mer och mer på Euro/Premium.

12 mars 2014, 23:03

Här på Superior Imports är vi stolta över att arbeta nästintill uteslutande med ”Made in Japan” saker, både import av sportbilar och tuning & styling-delar.

Något vi har långsiktiga mål med, är att förbättra logistiken dvs transporter från Japan till Sverige- och därmed nå till entusiaster som vill ha unika ”top of the line” produkter från fjärran östern.

Vi tar en kik på en sådan tillverkare idag som skickat många nyheter till oss att ta ställning till!

Tommy Kaira är lite av en legend inom JDM-tuning. De är särskilt framstående i att ha tagit fram flera ”fabriks-trimmade” exemplar hos Subaru, men även Nissan Skyline BNR34 hade en ”Tommy Kaira edition”.

På senare år har företaget hunnit byta ägare ett par gånger om, och idag delar de upp sitt varumärke i att även tillverka otroligt exklusiva; men väldigt excentriska kjolpaket under namnet ”Rowen”.

Senaste veckorna har dom fått klart med fler och fler modeller på löpande band, vilket känns jättekul då de satsat länge på denna nisch- även om dessa kanske sticker i ögonen på vissa.

Vår enkla analys är att det finns en marknad för dom som älskar det där lite ”moderna Fast & Furious”, men som har råd med en dyrare sorts sportbil.

Se detta som något udda, men för dig som kanske har en Audi R8, Nissan GT-R eller t.o.m. Toyota Landcruiser (!) och vill stick ut… KONTAKTA OSS.

Viktigast av allt, ha oss i åtanke och be om en offert om du söker exempelvis en uppsättning fälgar (Volk, Works, Advan mm) eller kanske ett kjolpaket som inte kopierats världen över ännu!


Glada röster: Eftersnacket långt efter Solvalla STCC, Stockholm 2013

27 februari 2014, 20:11

Vi tar upp den något kallnande tråden om förra årets äventyr på STCC-event, där utan tvekan Solvalla (Stockholm) var det som lämnade störst avtryck för oss.

Med tanke på att Sveriges (Skandinaviens) största racing-serie på-annonserat att de återvänder dit 2014 den 5-6 September; så kan man väl se detta som en lätt uppladdning…?

Gå gärna tillbaka till vårt STORA INLÄGG om denna episka (uttjatat ord) helg, där vi profilerade många av våra PR-projekt och fick en hel del mediauppdrag att bli av med toppresultat.

I detta inlägg har vi gått tillbaka till några av de som var på plats och hjälpte oss på ett eller annat sätt. Vi har klämt ur dom några kloka tillbakablickar från tillfället, vissa längre vissa kortare.

Bilderna får vi serverade av Henrik Lindkvist som mellan körningar förTIMEATTACKNU.SE även fotar friskt- ett kolossalt stort tack till honom som ”dokumenterade” mer än väl här!

- – -

Text: David Johansson, Chief Film/editor Superior Media: 

”Ja vad ska man säga. Det va en rolig helg uppe i Stockholm med fint väder hela tiden. Redan två veckor innan så stötte ja dock på problem då vår kamera inte ville fungera som det ska vilket gjorde att vi då va utan kamera för helgen på Solvalla.

Detta löstes av super trevliga Scandinavian Photo (vår huvudleverantör av ALL mediautrustning, sedan 2010). Vi fick låna en Canon EOS 5D Mark III av dem tillsammans med lite andra saker vilket räddade oss denna helgen.

Hela helgen i helhet var rolig. Allt från att filma STCC bilar från en saxlyft på en avstängd bana, till att umgås med de trevliga kollegorna efter en heldag på språng med kameran.

Att sen sitta hemma vid datorn med Micke under ett par dagar och redigera ihop filmen va riktigt kul. Filmen i sig visar att det var fullt ös, och att vi fick fram en av de bästa filmerna vi gjort hittills (to be released).”

- – -

Text: Mikael Engblom, PRO-Champion 2013 Sveriges Time Attack mästerskap (TAnu.se):

Det var otroligt spännande att komma ut till vanliga svenska folket och STCC cirkusen och visa vad TimeAttack egentligen är!

Specielt kul var att låna ut bilen till Alx Danielsson, och låta han köra runt lite folk i bilen- som blev överaskade hur ”bra bilen stog sig mot STCC bilarna”.

Tror Alx även tyckte det var otroligt kul att köra Årets TA.NU vinnar bil också.

- – -

Text: Martin Fördal Persson – BILBILDER.SE:

Inbrott i vår bil med stulna fotogrejer och en asfalt som ”krackelerade” (sprack) på slutet av fredag kunde inte hindra en toppenhelg!

Solvalla som motorsport arena var en mäktig syn för mig som var där för första gången. Konceptet i sig känns väldigt gjutet, en tillfällig race-bana där publiken kan se precis hela varvet från början till slut från en o samma läktare. Men nu var vi ju inte där för att titta på race i första hand.

Målet var att visa helheten kring konceptet och det blev allt från mingel till renodlade race-bilder. Men den stora highlighten för min del var givetvis fotograferingen av huvudkonkurrenterna Polestar (Volvo S60) och Westcoast (BMW 3-serie) på denna tillfälliga bana (KLICKA HÄR FÖR ATT SE BILDERNA!).

Man måste säga att vi hade ett otroligt flyt kring detta från det att idén föddes till att Polestar och Westcoast var snabba att haka på till att random dude vid cramo skyliften kunde tänka sig att låna ut sin lyft några timmar.

Det blev utan tvekan årets bästa bildserie för min del och jag hoppas att Thed Björk (som assisterade vid ratten på Volvon) med slutresultatet i hand kan känna att det var värt att vi tog den tid som behövdes för fotograferingen. Vi hann även med lite Time Attack:

(Tommy Karlssons fantastiska Subaru Impreza STi, extremt populär att fota var den än dök upp säsong 2013.)

Andra notiser:

Prinsessbröllop som stal uppmärksamhet.

Skumbad på hotellet (!).

God pizza i -08.

- – -

Text: Henrik Lindqvist , Fotograf & Förare TIMEATTACKNU.SE:

ÖVRIGT

Strålande sol och mycket folk på Solvalla.

Lättillgängliga motorsporttävlingar i Stockholm attraherar många. Racen blev tuffa. PoleStars dominans i STCC fortsatte även denna dag – de tog alla tre pallplatserna.

Inte för att det gjorde segraren Ted Björks glädje mindre. Mest dramatiskt var nog Carrera Cup-körningarna.

ALX

Biltävlingar är häftiga, men ska man vara ärlig så är nog själva tävlingen lättare följa på tv. Men för att uppleva motorsport, finns ingen ersättning för närvaro. Ljuden, lukterna men framförallt att få komma nära. Därför är pit-walk’en så uppskattad.

Men Alx Danielsson bjöd inte bara på en kort glimt: han hade sin 48:a uppställd så folk kunde titta på den hela dagen och han gjorde sig själv tillgänglig för dem också: oftare än inte, fann man honom prata med stora och små fans.

Som avslutning på dagen fick en del av de som stöttar honom en exklusiv tur med nya Mustang GT runt Stockholms STCC-bana.

TIMEATTACK

TimeAttack-bilarna fick mycket uppmärksamhet. Att få komma nära och titta på de tekniska lösningarna intresserade många och att det är ”riktiga” bilar som modifierats gör det ändå intressantare.

Det är inte bara ett rörchassi med plasthuv som liknar, det är en bil du faktiskt kan köpa och köra på vägen, bara förädlad och tagen närmare sin fulla potential.

Vingarnas storlek imponerade på den unga publiken, medan vissa ur det mognare skiktet ifrågasatte den aggressiva aerodynamikens verkliga nytta – dvs. fram till Engbloms Evo släpptes ut på banan och visade hur fort den gick!

Dagens snabbaste bil, och dessutom med mer än ett säte?

- – - – -

Det finns en hel del människor som förtjänar komma till tals och tackas, men vi måste vidare i denna blogg-serie som vi avslutar med foton av STEFFENS FOTO.

När vi väl får grönt tecken (väntar tålmodigt) på att filmen från detta event får släppas offentligt, så lovar vi att ni förstår vår entusiasm = Motorsport hör hemma även i storstaden!


Fräsch Toyota Soarer -99 VVTi aut. på väg från Japan till lagret, till salu inom kort!

25 februari 2014, 15:53

Det är fortsatt ös på auktionerna i Japan, och vi har köpt in ännu en bil förutom den tuffa NISSAN SKYLINE R32 4-DOOR som nyligen ropades hem: Denna gång en Toyota Soarer VVTi -99!

Med riktigt fräscht auktionsbetyg (Grade 4 + B), rätt årsmodell där facelift & VVTi-motor finns från början… så går heller inte färgkombinationen svart mot mörkt guld på Yokohama Advan 18″ fälgarna motstå!

Att Superior är lite småtokiga i en av Toyotas absoluta flaggskepps-modeller Toyota Soarer (Lexus SC i USA) är ingen hemlighet.

Företagets grundare och säljchef Mikael Jarosinski har privat ägt inte mindre än 8st (!) olika Soarer sedan 2003.

Allra mest uppmärksammad är nog en av våra demobilar, som det ryktas om är på väg mot en ”2014 edition” med ny motor bl.a. Hmm?

Vi har aktivt letat efter antingen en Toyota Aristo eller Soarer med exakt detta utförande, och har efter lång tålmodighet hittat ett ex. som klarar ”Superior-stämpel” i kvalitet… men som dessutom kommer kunna erbjudas för rätt sida om 100 000:- hemma och klar:

Bilen har gått strax över 10k mil (11 200) vilket för en Toyota från deras sport/lyx-segment är knappt inkört. 

Trots det ska bilen få en stor service här i Sverige, och med våra kompetenta rekondare så kommer detta bli en blickfångare av rang… som dessutom går lika bra.

Den potenta 1JZ-GTE motorn på 2500cc och Twin-Turbo, dessutom med VVTi är alldeles fantastisk… även med den driftsäkra och snabbväxlande automat-lådan.

- – - – -

Detta är bilen för dig som ovillkorligt måste veta vad han får och kan antingen avnjutas som en tuff ”daily driver”, eller att du själv sätter prägeln på den tidlösa kaross en Toyota Soarer har.

Vi jagar fler bilar till lagret, håll utkik i bloggen efter erbjudanden- men kontakta oss alltid ifall du vill ha en SKRÄDDARSYDD IMPORT DIREKT FRÅN JAPAN


JapCrap BombSquad-Alexander laddar om: Nissan Silvia PS13 i orört skick på väg från Japan!

24 februari 2014, 18:11

Det har blivit ökad efterfrågan på JDM-import DIREKT FRÅN JAPAN, folk vågar än en gång beställa sin drömbil rakt från ursprungskällan.

En kille som redan hade drömbilen, men plötsligt stod med tomma händer när något som egentligen kan hända oss alla… är JAPCRAP BOMBSQUADS Alexander Lundborg.

Låt oss berätta i korta drag om vårt senaste uppdrag: Nissan Silvia PS13!

(FOTO: JAPCRAP BOMBSQUAD FACEBOOK, Christoffer F Pettersson m.fl.)

Alexander har tillsammans med sina kollegor i gänget JapCrap BS kommit in som en av de stora friska fläktarna i den numera lite insomnade JDM-scenen.

Elmia 2013 ställde de ut sina bilar och speciellt en viss VW Caddy med Japanskt under huven, fick stora hyllningar från oss och de stora massorna:

#2 Ten of the best @ Elmia 2013: VW Caddy 1JZ-GTE Drift from Superior Media on Vimeo.

Grabbarna hade slitit hår och länge med sina byggen, men en dag strax efter årsskiftet hände det som ni redan kunnat lista ut av att se bilden ovan… garaget brann ned och med det all kärlek, blod, svett & tårar som investerats under många år.

Var nog många som kunde relatera till smärtan, och det uppmuntrades flitigt på sociala medier om att ”ladda om”. Vilket Alexander tillslut när han lagt det värsta bakom sig gjorde:

Han kontaktade oss för att få hem en så billig PS13-kaross som möjligt. Kraven från början var i stort sett obefintliga, men med vår konsultation sade vi att det bästa vi kan göra är att hitta en PS13 med automat!

Denna modell är lika kultförklarad och populär i Japan som den är i övriga världen, som förknippar den med Drifting givetvis.

Alex själv hade bara satt ett mål om att ”gå tillbaka till rötterna” av sin JDM-dyrkan = En snygg bil att glida runt i. Resten fick komma som en naturlig utveckling tyckte han.

Efter ett par veckors letande och försöka klämma ihop budget totalt, så kunde Alex skramla fram en liten summa till; och som på beställning dök detta tokfina exemplar upp på en liten auktion i Arai.

Med de låga milen (8900), sista årsmodellen (-93) och i stort sett orörd från fabrik… så gjorde vi nog ett kanonklipp mot de initiala målen med importen. Bättre objekt att utgå ifrån kunde nog inte Alexander ha fått!

- – - – -

”Anledningen till att jag valde Superior Imports är att det är ett av få företag jag får ett seriöst intryck av gällande bilimport.
Både  efter mötet på Elmia och, att tidigare ha mailat angående en silvia kaross och fått bra respons och engagemang så var valet självklart.
Är otroligt laddad för att få hem bilen. Sitter i skrivande stund och letar nya fälgar.
Står mellan Leon Hardiritt kloster (väldigt ovanliga) eller ett par SSR Professor SP1 ( igen,  dom andra gick tyvärr upp i ”rök” )
Stort tack till er på Superior Imports för stöd och hjälp. Jävligt bra killar!”
-Alexander Lundborg, JAPCRAP BOMBSQUAD.

(Glöm heller inte att Superior vid importen av din drömbil precis som vid vilket tillfälle som helst egentligen, kan få hem de bästa äkta Japanska märkena på delar också!)

- – - – -

Vi kommer följa upp på detta mycket mer, särskilt när den är i Sverige och Herr. Lundborg behagar att sätta tänderna i den (”Den ska lackas om direkt, spelar ingen roll hur fin den nu blev i lacken” är ett extra citat vi kan bjuda på).

Jätteroligt att riktiga eldsjälar för JDM, som inte bara tänker massa hästkrafter finns och förhoppningsvis blir flera. Ni vet ju var ni ska vända er för att hitta er drömbil i Japan; eller hur? 


Superior ger sig in i iRacing – Sponsrar Dennis ”Räcket” Scherp med körning 2014!

13 februari 2014, 17:54

I en nyhet av lite mindre dignitet mot våra större import eller media-projekt, så vill vi berätta lite om en kille som brinner för elektronisk racing: Dennis ”Räcket” Scherp.

Han kör väldigt aktivt i NASCAR-cirkusens främsta simulator för online datorspel iRacing. Som ett försiktigt steg i att lära oss mer om denna del av bilhobbyn (!) sponsrar vi honom så han ta sig upp i högre klasser av motstånd!

Dennis är en stor Alx Danielsson (FOLLOW ME TO NASCAR) fan, och vår störste Media & PR-klient har bitvis fått träna lite själv med Dennis (Hitta deras grupp på Facebook för körningar HÄR!).

Det är fascinerande hur realistisk simulatorn är, och det är inte alls omöjligt att snubbla på stjärnor i Sprint Cup som Brad Keselowski, Kyle Busch m.fl. som över på denna plattform mellan riktiga race.

Givetvis valde vi att låta Dennis dekorera bilen med Superior Drift 2013 dekoren som vi är mycket stolta över.

Hittills har det gått bra för Dennis, vi hoppas kunna följa upp med resultat och placeringar löpande under säsongen.

Första vinsten kom redan på premiären på Atlanta, men vi ska låta Dennis förklara mer ingående med en blogpost hur det fungerar med alla race när man kommit lite ”högre upp” i iRacing; och banor börjar kosta pengar etc.

Det har även hunnit bli ett var ruffiga krascher, spelet är otroligt realistiskt och det går verkligen inte hem att tro att man är någon Kurt Busch med en för aggressiv körstil. Då blir det en DNF rätt snabbt.

Som bilderna nedan visar så har vi ännu inte sett bilen i en ”big one”, men det kommer det också…

- – - -

Vi håller tummarna för att han fortsätter plocka vinster, och nyfikna amerikaner undrar vad det är för helvild dekor han har på sin bil.

Återigen, vill ni hänga på både när vår Svenska NASCAR-stjärna Alx Danielsson samt Dennis tränar = Spana in FACEBOOK-GRUPPEN!


En helg i Växjö: Mediauppdrag åt Blomberg Racing och nästa steg för Superior Drift 2014…?

29 januari 2014, 16:49

Föregående helg spenderades nere i Superiors andra hem Växjö. Anledningen till denna hedersamma epitet är att vi där har Dan Toresson med JDM Workshop, samt att vår trollgubbe bakom kameran och redigeringen på Superior Media (David Johansson) bor där.

Uppdraget för helgen var att hjälpa Blomberg Racing som kör V8 Thunder Cars i vårt vänteam Memphis Racing, samt börja rita på nästa punkt för Superior Drift med Calle Linnarsson och Ragnar ”Ragge” Cederberg.

Med ständigt stort antal bollar i luften så var det en utmaning att hjälpa Gabriel med pappa Peter att få fram kvalitativ media för en viktig sponsor-happening.

Man måste ständigt se om behoven möter budget, vara överens om vad som ger en genuin känsla- och även självklart praktiskt få ihop det.

Vi kan i korta drag säga att vi lyckades på samtliga plan! God planering, en stor dos entusiasm och konsekvent arbete gjorde att detta gick som en dans!

(Nöjda grabbar precis innan far & son Blomberg skulle fara hem. Gabbe är en 21-årig talangfull racingförare, och lyckades trots sin ringa ålder vara riktigt proffsig framför kameran; som är svårare än man tror! Fr. vänster: David Johansson, Peter, Gabriel och Mikael Jarosinski)

Vi levererade filmerna under gårdagen och håller alla tummarna vi har för att de har ett lyckat sponsor-event där de två videos vi producerade tillför positivt. Vi släpper dom på nätet nästa vecka.

- – -

Nästa steg för Superior Drift 2014?

Grabbarna som axlat rollen som Superiors ansikten inom Drifting, Ragnar Cederberg och Calle Linnarsson har en säsong som mest handlat om att samla rutin… satt höga mål för kommande säsong.

Vår roll är att försöka vara en katalysator med stöttning inom Media & PR, samt skapa förutsättningar att göra dom attraktiva att sponsra genom att anordna event mm. mm.

Vi har en del material sedan förra året, och kompletterade detta med djupgående intervjuer med båda, där det utan censur talades om hur de tyckte 2013 gick, framtiden; och allmänt om sporten Drifting i sig.

I övrigt är det 100% planeringsarbete förutom det som de båda skruvar med i garagen. Bl.a. Linnarssons Nissan 200SX med Lexus UZ1 V8 Turbo motor kommer genomgå stora förändringar.

Drifting är en sport i tillväxt, men likt mycket som är på väg uppåt brukar det ta ett tag innan det hela planat ut till något man verkligen kan ta på.

Många vet nog inte riktigt hur man ska få ut all potential i en sjuhelsikes explosiv och underhållande motorsport, mer än som ett komplement till redan befintliga events.

Den som lever får se vad vi har för tolkning av allt till 2014, flera Superior Meets där grabbarna medverkar är spikat iaf!

”OH IN THE SUN, SUN WE’RE HAVING FUN!” Superior & Friends Meet 2013 (Feat. Alx Danielsson & many more) from Superior Media on Vimeo.

- – -

Ett stort tack också till Daniel Johansson (DKJ FOTO) som lät oss låna hans läckra fotostudio. Gjorde det väldigt enkelt att arbeta!

Även ett lika stort tack till alla härliga människor i Superior-familjen som man alltid får träffa där nere, denna vända är namn som dyker upp Dan, Anusha, Lizette och Steffen Nilson (som tagit ovan läckra foto på Superior Drift).

- – - – -

Vi har borrat ned huvudet i sanden och tagit det väldigt rofyllt med vad som läggs upp på vår Facebook, utan de små glimtarna kommer bara släppas här.

Bl.a. har vi fått en del importuppdrag igen DIREKT FRÅN JAPAN (KLICKA!), och de skriver vi gärna om- så kika in här titt som tätt!

 


Nissan Skyline HCR32 GTS-T med härligt JDM Trackday/street-stuk på väg till Sverige från Japan!

19 januari 2014, 14:49

Vi har tack vare att den Japanska yenen sjunkit kraftigt under lång tid, samtidigt som vi hittat vår hittills bästa kombination partners i frakt & logistik; satt igång vår import av Japanska sportbilar igen!

Detta innebär att vi förutom att fortsätta ta beställningar på DIREKTKÖP FRÅN JAPAN, även kommer börja köpa in bilar igen. 

Denna Nissan Skyline HCR32 GTS-T -92 med det lite mer sällsynta utförandet i fyra dörrar föll oss i smaken direkt, och vi lyckades buda hem den för ett väldigt bra pris.

(Volk CN28 fälgar, en arg front och lika kaxig kolfibervinge på en 4-dorr R32 bakhjulsdriven Skyline… svårt att motstå för en JDM-nörd.)

Vi väntar nu på detaljerade bilder från Japan när den nått vårt ombud där, men preliminärt kommer denna hemma & klar med en del små uppfriskningar hamna på ”rätt” sida om 100 000:- Inkl. moms! 

SPECIFIKATION:

- Skyline HCR32 GTS-T -92

- Grade 3.5 / C = Ingen reparationshistorik och vad vi anser som ett bra insteg för pengarna med antal småskavanker etc. 

- Ingen rost i karossen.

- TUNING/TRIM: Intercooler och oljekylare bytt, chassi uppgraderat med andra länkarmar och coil-overs, Racing LSD (Differential), Rostfritt sport-avgassystem, Nismo-mätare, annan stol och det man ser på utsidan.

… mer info följer!

(Vi ser framför oss ett par overfenders och kanske en diffusor bak för att få ett unikt Time Attack-stuk. Självklart har vi delarna på hyllan eller kan ta hem i samband med skeppning!)

- – - – -

Är du intresserad redan nu och vill ha ett oslagbart förskotts-pris? Skicka intresseförfrågan via KONTAKTA OSS!

Vi jagar fler bilar och har flera pågående uppdrag vi kommer berätta mer om här i bloggen. Välkomna åter till Sveriges bästa JDM-importör som 2014 tar nya kliv framåt!


”The big one”: Upp till bevis för oss på Solvalla STCC 2013 [Del 2 av 3]

11 januari 2014, 17:01

Man kan välja utmaningar av olika orsaker. Pengar, prestige, tillfredsställse eller…

… så är det bara timing och magkänsla som avgör vissa val man gör.

Ända sedan vår första produktion på ett Gatebil event 2010, till att göra stämningsfulla video/foto av bilar till salu- så har strävan alltid varit att göra de bästa möjliga vi bara kan med våra resurser.

Tanken på att göra det ”professionellt” tillslut har nästan varit tabu att säga högt, men det går inte förneka att vi målmedvetet försökt klättra uppåt.

Under 2013 när denna sunda inställning gett återkommande uppdrag kring STCC (Swedish Touring Car Championship), så fick vi till det stora eventet på Solvalla, Stockholm i Juni möjlighet attt höja ribban.

Det innebar utökat manskap, mer tid att jobba med förberedelser, fler heldagar tillägnade enbart detta projekt. I del 2 av vår bloggserie tänkte vi berätta mer om hur det gick!

- – -

Uppdraget:

Eventbolaget bakom den ”mobila racebanan”, som används för att racing plötsligt ska bli möjligt på en jordig travbana, var förtjusta i den stämningsfilm vi gjorde åt Renault förra året på samma event:

Racingstjärnan Alx Danielsson var då (ännu en gång) den stora gemensamma faktorn, men nu stod vi inför ett uppdrag med större spec än någonsin tidigare utan hans dynamiska påverkan.

Det skulle bli ”jävligt ballt” helt enkelt.

David Johansson som är huvudman bakom det som filmas & redigeras var informerad om att det var dags att ”step it up” (… som jag som producent utan tvekan visste att han skulle göra trots en otroligt stressfylld period i vår säsong).

Vi skulle även få tillfälle att visa vad vi kunde ihop med våra Superior Selected fotografer, då kunden önskade lika bra ”stilla” moment från anläggningen som i video.

Martin Fördal Persson (BILBILDER.SE), som besitter lång erfarenhet av fotoarbete åt tidningar och odiskutabelt tagit flera av de mest uppskattade event/promo-bilder av Superior genom åren; fick bli vårt val.

Det finns en handfull personer som utan tvekan kunnat få ansvaret (jag får omgående minst tre personer till i åtanke).

Men jag tror samtliga av dom individuellt håller med mig, när jag skriver att Herr Fördal Perssons unika stil och målmedvetenhet gör han svår att välja bort ifall han är tillgänglig.

- – -

Torsdag:

Större delen av första dagen (torsdag) fick ägnas ostört på banan för vår räkning, och vi passade då på att förutom Polestar och West Coast Racing fick sina bilar fotade/filmade att också ge vår partner Timeattacknu.se (TAnu.se) lite kärlek.

Vi hade därifrån Mikael Engbloms Evo och Tommy Karlssons Impreza STi på plats hela helgen, och lyckades även fixa in så den vita Mitsubishin stal shown totalt på sponsor-körningarna efteråt (med Alx D bakom ratten)…!

 

Som om detta inte räckte så kokade trots allt dynamon Alx D ihop ett litet gig under vår medverkan med sin sponsor Exclusive Cars, som då även fick ett prisvärt tillfälle att anlita oss för foto/video:

GOOD TIMES: Exclusive Cars Mustang 5.0 x Alx Danielsson @ Solvalla STCC 2013 – by Superior Media from Superior Media on Vimeo.

Känslan av att bolla med flera klienter med optimala förutsättningar brukar vi inte vara unnade, men denna helg kändes flera års gnetande lett till minst sagt nyttig rutin.

- – -

Fredag & Lördag:

Rivstart och börja bocka av punkter från storyboarden (manus) och jaga citat från intervju-offer.

Om det är något man personligen känner man växt i så är det att ställa ”retroaktiva frågor” för att jaga en viss typ av citat.

Det var oerhört roligt att prata med gräddan av Svensk Racing, och mötas av nyfikenhet för vad det var för produktion det handlade om.

Dock var det lite av en utmaning att tala om ”mobila racebanors” storhet, när det på slutet av dagen blev en liten ”cliffhanger” när asfalten sprack upp och avbröt sista heatet.

Lyckligtvis kunde byggentrepenören PEAB lösa alla problem till nästkommande dag, och vi kunde få det sista vi behövde till filmen under lördagen.

Förutom allt detta var det även var en hel del vänner av Superior & Alx på plats under vår gästlista. De bjöds på fika & läsk i samband med det Alx och TAnu.se folket riggat precis vid stora vimlet av första kurvan efter start/mål.

Vi hade fått mycket generösa förmåner av vår uppdragsgivare, och STCC-organisationen tar alltid väl hand om oss på det.

- – -

Blir lätt lite långdraget när man ska försöka summera bara det viktigaste av helgen, men det var utan tvivel i förutsättningar jobb-mässigt det absolut bästa vi gjort. På alla dimensioner.

Från foto, till video, hospitality, nätverkande på plats och samtidigt HA KUL inom gänget!

Vi passar även på att tacka Fredrik JönssonRedhouse Media som vi fick äran att samarbeta med under en av dagarna.

Utan tvekan en av Sveriges mest begåvade Cinematografer inom Motorsport, se bara nedan verk av honom:

- – - – -

Om man hade fått välja en punkt att trycka ”repeat” på under sommaren så var det detta uppdrag & event.

… men vad blev det för slutresultat? Det hoppas vi se när de som anlitat oss är ”färdiga” med sin användning av filmen och vi får lansera den ”öppet”.

Men vi ska vidare till Del 2.5 av 3 inom kort, där människorna bakom denna minnesvärda helg ger oss ett par citat; blandat med bilder från Henrik Lindqvist!


INTRO: STCC x Superior Media – 2013 i resumé [1 av 3]

15 december 2013, 17:42

 

Skandinaviens största racingcirkus STCC fick vi på Superior Media en ordentlig försmak av förra året, i år ökade antalet konkreta uppdrag förankrade till serien markant.

 I en tre delars blogg-serie tar vi äntligen lite utvilade från säsongen tag i att berätta lite mer, både om STCC som plattform samt våra egna intryck/uppdrag.

Till vår hjälp har vi 4 fotografers härliga bilder att färglägga med, samtliga med stor ”Superior Selected” kvalitets-stämpel på sig:

Martin Persson

Steffen Nilsen

Hjalmar Van Hoek

…samt ett litet gästspel av Nils Gunnarsson.

Dessa kommande blogginlägg är ett litet ”tack till” för dessa begåvade individers arbete.

I Del 1 gör vi ett litet intro av allt och det är Hjalmar Van Hoek och Nils Gunnarsson som får stå för bilderna!

- – -

En stor del att vi på både gott och ont hoppade från att försöka göra avtryck inom motorsportens gräsrötter, till att just i år till stor del jobbet med elit-racing… är Alx Danielsson!

Denna korta men otroligt talangfulla och dynamiska killen var vi som en sidogrej med mycket 2012 när han kämpade till sig en körning i en STCC Citroen.

Att det sedan spårade ur med äventyr i USA och en större insats som ett av hans Media & PR-ombud… låt oss lägga det åt sidan och komma till punkt.

För vi (David) stod där på premiärdagen, och det var Alx satsning i år för Memphis Racing i V8 Thunder cars som hade lett oss dit:

”THUNDER IN OUR HEARTS”: Memphis Racing V8 Thunder cars Promo 2013 – By Superior Media from Superior Media on Vimeo.

Förutom filmen gjordes en enkel shoot, det är där Nils Gunnarsson kom in i bilden. Hans egna ord:

”Jag var på plats för att fota Memphis Racings Camaro Cup bilar tillsammans med Alx Danielsson. En riktigt rolig sommarkväll som gav möjlighet till ovanliga solnedgångsbilder på knutstorp. En kul och annorlunda session!”

-Nils Gunnarsson

Knutstorp är en fantastiskt vacker bana vi gärna jobbar på, och vi tackar banägaren för ”lånet”" av den på kvällen för detta!

- – -

Nästa steg så började det gå ruskigt fort, vi skulle faktiskt göra vårt allra första TV-uppdrag! De handlade om ett par variationer på en kort actionfylld promo för deras stora event på Solvalla Mobile Racetrack!

Detta innefattade allt från superkorta ”vad fan hände” klipp till helt tysta sekvenser på ATG-skärmar. Även om vi använde äldre material och det var en ny utmaning att arbeta med så korta produktioner… så var det en kul boost när folk hörde av sig och hade sett vårt arbete på TV etc.

östersund 30sek from Superior Media on Vimeo.

Mer om Solvalla ska vi ta specifikt i Del 2, som sätter stämningen lite av hur ett STCC-event kan se ut även om vi nu kronologiskt använder bilder från finalen på Mantorp Park (FOTO: Hjalmar Van Hoek).

Det är alltid lätt att hacka på det etablerade alternativet, och ett år efter ett massivt krig mot en aannan uppstartande serie som lade ner bara efter ett år… så kan man inte förneka att STCC fortfarande har en underskattat rikt utbud av riktig Racing.

Ett par ord från vår härliga fotograf Hjalmar Van Hoek:

”Några dagar innan STCC finalen frågade Micke om jag ville komma förbi på Mantorp. Trots tajt schema åkte man när och vilken dag det var. Hade nästan glömt hur kul bandagarna är.

Det var ett tag sedan man sågs men när vi, inom Superior familjen, än ses så har vi så kul ihop medans vi gör det vi brinner för. Vi alla går in med samma passion och strävan efter perfektion. Kunde inte haft en roligare dag!

-Hjalmar Van Hoek – JALLEGRAPHICS (KLICKA FÖR FANPAGE!)

- – -

Men vad exakt klasserna som finns är och hur hårt det ”poppar” för oss, det lämnar vi till Del 3.

Vi ämnar släppa nästa Del (2) om vårat absoluta ”The big one” i projekt vi blivit anlitade för om en vecka. Solvalla!

(En försmak av Martin Perssons foton som vi släpper nästa inlägg.)

- – - – -

Hoppas ni uppskattar fotona, lämna gärna en sådan där ”Like” både hos JALLEGRAPHICS och NILS G PHOTOGRAPHY.

Vad detta betyder om att regelbundet börja berätta mer om vad vi jobbar med igen eller inte… det låter vi bara vara just nu- men kommentera gärna nedan med synpunkter & feedback!


Alx Danielsson till USA än en gång, Daytona hägrar!

11 december 2013, 21:04

20131211-210207.jpg

Vi är stolta över att meddela att vår Media & PR-klient Alx Danielsson är på väg mot nya äventyr i USA.

”Jag siktar på race i februari på denna legendariska bana, och då krävs först lyckat test den 20 Dec.”
-Alx Danielsson

Nu bär det av mot Daytona, och test för att uppnå licens för Super Speedways. Maffigt!


Superior Media färdiga med storproduktionen från Solvalla STCC, nytt uppdrag på Mantorp Grande Finale!

20 september 2013, 09:36

Det har varit en hisnande fullsmockad kalender denna sommar, och bloggen har varit allt utom död när nyheterna aldrig hinner bli nyheter- innan det är dags för nästa projekt!

Glädjande nog kan vi triumferande berätta att vi gjort vårt största uppdrag hittills åt event-bolaget bakom ”mobila racebanor”; och på lördag är det premiär för filmen på STCC ”Grande Finale” (Mantorp Park).

Uppdraget under Solvalla STCC där travbanan ersattes av en spektakulär ”mobil racebana” än en gång, handlade om att göra en fullträff till ”stämnings-film” som visade vad en sådan plattform kan ge kombinerat med Svensk Motorsport.

Det var förra årets uppdrag åt Renault Sverige som lyfte blicken för event-bolaget och hela STCC. Racingstjärnan Alx Danielsson som vi sponsrar och samarbetar med inom Media & PR har också spelat en stor nyckelroll i det hela:

”Motorsport invades STHLM”: Renault Sweden @ STCC Finals, Solvalla Circuit – by Superior Media from Superior Media on Vimeo.

Årets film gav oss lite mera budget att arbeta med, pengar som fördelades omgående på att säkra kvalitet och bl.a. ta in Fredrik Jönsson från Redouse Media som extra kameraman. Vi fick dessutom lite ny utrustning från vår trofasta leverantör Scandinavian Photo.

”Verkligheten är tuff för en knappt nystartad mediabyrå som dessutom vill slå sig in på Motorsport som inriktning. Vi har fått gå långa vägar och ödmjukhet samt tålamod är verkligen nyckelorden på denna långa resa. Produktionen vi nu fått klar blir ett tydligt steg upp på trappan, och ger oss lugn att ro att strategiskt välja kunder inför 2014 samt bäst välja hur vi ska kunna fortsätta utvecklas som mediabyrå.

Dock riktigt roligt att STCC, Sveriges och Skandinaviens förnämsta plattform för Motorsport gillar vårt arbete; och i samband med premiären för Solvalla 2013-filmen så spelar vi även in material för en ny (kortare) promo för deras räkning.

- Mikael Jarosinski, Säljchef Superior Imports AB & Producent Superior Media.

(Med stor premiär mitt i smeten av STCC-finalen hoppas Superior Media på att man verkligen lämnar intryck hos både profiler & fans i Svensk Motorsport!)

- – - -
Ny partner inom Ljud & Bild värvad – http://www.pro-stage.se:

Lagom till denna stora happening tar vi ombord ett företag med fina resurser och kompetens för att rama in event.

Det var i samband med finalen i TimeAttack.nu, Sveriges Riksmästerskap i Time Attack som Superior är med och arrangerar- som kontakten knöts.

En dialog om större samarbete i att etablera vår racingserie för gatbilar som ett solitt event även utanför banan är det som lett till detta första utbyte av PR-tjänster.

ProStage kommer till helgen lastade med bl.a. en 18.4 kvadratmeter (!) stor bildskärm som allt vårt material skall visas på.

- – - -

- – - – -

Besök oss mer än gärna på Mantorp Park, vi har 5 fribiljetter som vi ger bort till de stammisar som skriver en kommentar nedan där de kan identifiera så många ”namn” på personer som möjligt.

Räcker därför med att hela enkelt skriva så många du kan, så väljs de som fått flest de 5 biljetterna = stor chans att vinna! Glöm inte fylla i din E-mail också!


Glad midsommar önskar Superior Media och Bilbilder.se!

21 juni 2013, 10:33

Vi vill önska alla våra läsare en fantastisk midsommar, vi har sparat en riktig godbit till detta tillfälle- fotograferat och signerat av Martin Fördal Persson.

Detta uppdrag vi gjorde på Solvalla STCC var lite av ett genombrott för oss, och vi hoppas ni gillar resultatet.

Det är lika spännande som det är tuffa tider för oss, att jobba uppåt till nya stjärnhöjder har sitt pris- men självklart är vi välsignade att ens ha de chanser vi har.

Som alltid en klyscha… men utan er närmsta vänner och supporters stöd; så hade vi inte orkat. Tack, och ha som sagt en riktigt trevlig midsommar-helg nu!


KRÖNIKA: Stance & Fitment-scenen i Sverige börjar mogna till; och vi glädjer oss (Foton: JalleGraphics)

20 juni 2013, 13:11

Superior-Bloggen är i dvala fast det finns mer att skriva om än någonsin. Ett klassiskt moment 22 som vi nu accepterat, och bestämt att lösa på lång sikt till 2014 istället (*kritikerna har ritat in 2024 i kalendern efter det påståendet*.

Men det kan inte hålla mig från att enstaka ögonblick dras till tangentbordet igen, speciellt inte när en ”nygammal” vän och lika duktig fotograf serverar fina & intressanta bilder på silverfat…

Om ingen har missat det så har Stance & Fitment varit den stora innegrejen bland ”bil-hipsters” sedan ett par år tillbaka.

Likt ett proportionerligt lika stort pretentiöst skådespel som konst/musik/kultur-scenen på Manhattan, där det konstant söks efter ”hippa” saker att identifiera sig med… så har detta högst amerikanska (tänk Fatlace/Illest samt träffar i Californien sedan tidigt 2000-tal  etc) nu tagit Sveriges yngre (?) bilelit med storm.

Vi bilentusiaster som är gamla i gamet och lärt oss att alla nya trender är bra trender; har nyfiket tittat närmre. Förbluffats och beundrat. Men givetvis även tagit oss för pannan ett par gånger, om hur djupgående folk kan bli när flugan plötsligt blir lite halv religion.

Nu är vi på år 2013, och en god vän som haft lite uppehåll i sitt fotande p.g.a. det där lilla projektet med att få en egen liten grabb ihop med sin dam; tog med sig kameran för en träff här tidigare i sommar- och undrade om jag ville göra något med bilderna.

Så utan att trampa andra extremt duktiga fotografer som är minst lika nära vänner på tårna; så skriver jag detta inlägg som en liten personlig krönika om att Stance & Fitment-scenen äntligen verkar mogna och hitta ”sig själv” i Sverige!

Det fanns i detta galleri mängder av välbyggda bilar med fälgar av hög klass; för vem kan intala sig själv att det inte är lite av en klassfråga när ett riktigt cleant bilbygge ska krönas likt en princessas tiara- att kvalite & utseende på hjulen inte har en minst sagt avgörande roll…?

Men det jag fastnade för, lite mer laid back i vad som fångar ens uppmärksamhet… var att här fanns byggen där ögarna haft öga för detaljerna som utgjorde helheten. Därav ovan röda Audi A4 som verkligen imponerade djupt på mig.

Krävs nog en helt original A4 för att se hur mycket som är ändrat men… den får en stor ”Gilla” tumme av mig.

Även denna 370Z av en kille som heter Marcin från Stockholm kan väl vara en som skulle kunna kallas för kungen av stance just nu.

Särskilt som den (av mig valda) nuvarande Christoffer Geiros inte gått lika hårt åt detta håll med sin Civic som hans tidigare (mindblowing) A4 var..

Det jag gillar med Marcins bil är… ”understated” rakt igenom tills man kommer till fälgarna som på riktigt är we don’t fuck around bro’ om något med sin aggressiva fitment och sanslöst feta fälgkanter.

Skadar inte att han dessutom verkar ha syresatt motorn lite extra denna säsong, men låter detaljer om det vara osagt…

Kort och gott verkar saker gå åt rätt håll, även om vilsna själar självklart kommer öka i antalet när en ”hype” bara fortsatt uppåt.

Men som vi alltid sagt om vare sig det är en mässa, event eller utställning… söker man efter att hitta guldkorn att uppskatta före att såga volymen- så kommer det bli bra och genuin originalitet poppar upp.

(Less is more folks, om en Acura NSX är en fet bil redan från fabrik… varför göra mer än att ge den en sinnessjuk i utseende och praktiskt användande ”slammed look” och en uppsättning passande fälgar? Ännu en ”Gillar” bil för min del, unga grabben som jag har för mig äger den representerar scenen väl.)

Vi är endast entusiaster i detta fast man som det ofta är har meriter av att hjälpa folk med chassie, fälgar, inställningar och allmänna smakråd dagligen.

Men krönikan hade bara som mål att belysa min personliga ståndpunkt i att ”grabbarna” som vill förändra världen över en natt börjat mogna till lite… och det glädjer oss.

Alla de bilentusiaster där ute som inte söker mer än något abstrakt brytande från vardagen av saker att titta på kan känna sig säkra. Just nu?

Om ni gillat det ni läst är en kort kommentar nedan uppskattad. Men från och med nu kommer de saker vi (framförallt jag) skriver om bara handla om personliga reflektioner. 

Bilderna är dock ett annat område: In och ge Hjalmar Van Hoek ett stort ”Like” på HANS FACEBOOK (KLICKA!) och gratulera till faderskapet samt comeback till fotandet!


Superior Media anlitas av Schmiedmann Sverige för videoproduktion på Bimmers of Sweden Mantorp

26 maj 2013, 08:19

Skandinaviens största BMW-träff någonsin kommer 26/5 hållas på Mantorp Park av ”Bimmers of Sweden” (HEMSIDA). 

SCHMIEDMANN SVERIGE som är huvudsponsor och stor del av arrangemanget har anlitat oss för att föreviga tillfället; för att med kvalitativ media sikta högre än någonsin inför framtiden…!

Superior på en träff med över 1100 BMW utan några som helst kompromisser, endast bilar med 100% Bayerskt ursprung på plats.

Inte ens bytta motorer tillåtna. Vem kunde trott detta för bara ett par år sedan?

Vi är glada över att få detta uppdrag, där Viktor Örtegren, VD på SCHMIEDMANN SVERIGE och personligen en stor del av arrangemanget som alltså kommer krossa alla tidigare normer av BMW-träffar; är den som anlitat oss för att vara på plats:

Superior har gjort filmer från träffar av hög kvalitet som folk uppskattat sedan 2010.

Vi vet vilka mål vi har med träffen som växt så det knakar ett tag,  samt att Schmiedmann som varumärke alltid stått för kvalitet. En riktigt bra film som visar vilken allt detta och storleken av arrangemanget kändes som ett måste för att ta nästa steg.

Det känns väldigt roligt att Micke (Fotnot: Säljchef & Producent) accepterade uppdraget, och vi ser fram emot att ge alla våra besökare bästa möjliga lösning på att föreviga detta rekordstora event.”

- Viktor Örtegren, VD Schmiedmann Sverige & Delarrangör Bimmers of Sweden.

(Superior har goda minnen av Mantorp Park och BMW sedan innan… Foto: NILS G PHOTOGRAPHY.)

Målet är alltså en film helt i stil med tidigare storproduktioner vi gjort förut som JDM Face-off, Gatebil Mantorp blandat med allt nytt vi hunnit plocka upp i erfarenhet på bara ett år.

David Johansson är den som får fulla ansvaret på att filma och redigera detta projekt, Mikael Jarosinski som tagit fram storyboard och regisserar som vanligt förklarar mera:

”Vi är en säsong ifrån att etablera oss på allvar som en mediabyrå inriktad på Motorsport och branschen runt bilentusiaster. Detta uppdrag var trots mycket på bordet redan, svårt att tacka nej till av flera anledningar.

Viktor själv är en otroligt trevlig människa där man kan dra många paralleller mellan oss i t.ex. hur de byggt upp sitt företag på gott rykte och nöjda kunder. Grundligt.

När han dessutom som förare i TimeAttack.nu var otroligt hjälpsam när vi i påskas ställde ut på Elmia 2013 så… det är rätt och slätt den sortens genuina personer vi enbart vill samarbeta med i dagsläget.

Med det sagt: En träff med över 1100 bilar, stjärnor som Rickard Göransson och Daniel ”Limmet” Liimatainen som instruktörer- plus allt postivt vi redan känner inför samarbeten med Schmiedmann- Inget att fundera över egentligen!”

- – - – -

Vi hoppas på flera följare från BMW-världen där vi redan har gott om vänner, VÅR FACEBOOK (KLICKA!) går jättebra att följa.

Det kommer ett ”behind the scenes” fotogalleri av produktionen, samt att RANI GILIANA också är på plats för att fota som officiell träff-fotograf. Kul media att vänta sig alltså förutom filmen!


Galleri: Bilsport – En Dag På Strippen Emmaboda 2013

19 maj 2013, 15:26

Sol, värme, rödbrända kroppar och snabba bilar är det symboliserar årets Bilsport – EDPS på Emmaboda flygfält. Jag va på plats mest för att njuta av det fina vädret och alla snabba bilar, men jag tog även kameran med mig för knäppa lite kort för skojs skull. Det blir ju inte så mycket fotande för mig nu för tiden pga allt filmande så det är kul när man kan få chansen å fota lite.

 

Jag fick höra av flera förare att besiktningen gick riktigt segt under morgontimmarna så under första rundan så va uppslutningen i linen lite tunn.

 

Redan under första rundan sattes det flera dunder tider. Bl.a denna 1000hk Audi s2 från Danmark. Han slog till med en 9,37 redan på första försöket alltså.

 

Läktarna fylldes på ganska snabbt under morgonen/förmiddagen och det totala antalet besökare över dagen va 4.800. Skapligt antal skulle jag säga.

 

Dagens snabbaste tid sattes av Maxxtunings egna Samuel Yngvesson och hans 1300hk 4wd White Trash GT-R. Klockan stannade på 8.21 och en slutfart på ca 270km/h. Detta är en riktigt imponerande tid med tanke på att det inte är någon klistrad bana i Emmaboda.

 

Skulle vilja säga att det va en bra start på utomhussäsongen. Säsongen har mycket bra evenemang som väntar och hoppas att alla får lika bra väder som detta.

 

Här finner ni resten av bilderna. Ett stort album med närmare 200 bilder på våran facebook sida.

 


Superior skaffar ”vänteam” i V8 Thunder Cars – Alx Danielsson in action på Knutstorp i helgen!

1 maj 2013, 15:39

MEMPHIS RACING är det team som vår mediaprofil och partner i många projekt Alx Danielsson körde för ett par stints förra året.

Nu knyts banden närmre mellan detta V8 Thunder Cars team och Superior = Race till helgen för Alx där en mediaproduktion kommer göras!

Sakta men säkert jobbar vi parallellt med det stora ALX DANIELSSON: FOLLOW ME TO NASCAR samt ALXNASCAR.COM med andra saker där baktanken är; att utveckla våra mediatjänster och få in partners- som våra långsiktiga nytänkande projekt inom Motorsporten kan växa av.

Senast i raden, ännu en gång med Racingstjärnan Alx Danielsson som gemensam nämnare; så blir MEMPHIS RACING med en i år 4 bilar starkt stall i ”V8 Thunder Cars” ett ”vänteam” till oss:

Vi har backat Alx ett bra tag och inte desto mindre nu i hans ambitioner att slå sig in i NASCAR. När vi fört diskussioner om hur idealiskt det vore att väva ihop snarlika V8 Thunder Cars här i Sverige med NASCAR tillsammans med Alx och hans mediapartner Superior; så bestämde vi oss för att köra på.

Till en början har vi anlitat Superior för en mindre videoproduktion som visar vad vi på Memphis Racing står för: Passion, kompetens och ett jäkla ”go” utöver det vanliga i teamet.

Det ska bli oerhört kul att sparka igång säsongen ihop med våra partners och sponsorer på detta sätt.

Premiären på Knutstorp Ring nu till helgen kommer ha en alldeles särskild spänning i luften, och vi är övertygade om att rekryteringen av Alx detta och nästa race på Falkenberg till att börja med dessutom ger avtryck på resten av förarna!

- Richard Berggren , Teamchef – Memphis Racing.

Det är inte svårt att se vilket uppsving V8 Thunder Cars haft på bara ett fåtal säsonger sedan den ”nya generationen” Camaro kom till. I år följs serien t.o.m. Live i nationell TV när SVT visar allt klockan 14.00 på lördag. 

Att vi på Superior är svårt V8-skadade sedan den närmast uppenbarelse som vi hade i North Carolina med Alx test där i Januari, följt av vår enormt lyckade promo inför sommarens dokumentär vi producerar med sändning på Viasat Motor i potten… det är inte svårt att förstå:

Alx Danielsson: Follow me to NASCAR from Superior Media on Vimeo.

I Alx Danielsson har jag inte bara funnit en god vän för livet, utan någon som visat sig vara en fantastiskt dynamisk person att utveckla delar av vår mediaverksamhet kring.

Det har redan på bara ett års tid lett till flera uppdrag och många nya vänner & partners som uppskattat våra tjänster samt nytänkande i en svår bransch.

Med Richard och hans Memphis Racing kan vi sätta bock för att ha en trygg plattform när det gäller det närmsta vi kan komma ”NASCAR i Sverige”

Dessutom har vi god stöttning från Magnus Öhrström Ring Knutstorp detta tillfälle, vi trivs som fisken i vattnet med att spela in media här!

- Mikael Jarosinski, Säljchef & Kreativt ansvarig – Superior Media.

(I år har serien utökats med bl.a. Ford Mustang = Ännu mer V8-älskande att ägna sig åt!)

Vår huvudansvarige Foto/Redigerings-mästare David Johansson åker ner på fredag för att påbörja uppdraget, samt att vi tar dit vår Superior Selected fotograf NILS GUNNARSSON för att ta några episka promobilder ute på banan.

Låter sannerligen som en riktigt häftig helg och överhuvudtaget ännu ett spännande projekt för Superior att bli involverade i under sommaren!

- – - – -

Med tre hungriga unga förare och Alx i bil #48 vet ni vad ni ska följa i helgen lördag kl. 14.00 på SVT!

Ser ni dessutom en ”S-logo” på en av dom så vet ni att allt ös fångas av oss… Shake & Bake, let´s go racing boys!


Speedhunters med Mad Mike och Fredric Aasbo till Gatebil Mantorp 2013!

18 april 2013, 19:14

Just när man funderade över om det var dags att efter tre starka år på Gatebil Mantorp kanske göra det till en turist-grej… så släpper SPEEDHUNTERS.COM bomben:

Efter förra årets succé på Rudskogen då ”Mad Mike” tog med sin ”MadBull” och Aasbo debuterade sin GT86; så upprepar de konceptet i Sverige i år!

Förändringen blir att ”Mike” istället tar sin Mazda RX-8 med Tre-Rotors 20B Wankel-motor:

Det ska bli mycket spännande att se vad de två giganterna i internationell drifting kan göra på Mantorp Park där ”entry speed” efter start och mål är kring 160km/h.

Vi har sedan 2010 varit på plats, och våra tre videoproduktioner från detta event är lite av det som satte oss på kartan i att leverera hög-kvalitativ video från gräsrots-motorsport:

GATEBIL MANTORP 2010:

Gatebil Sweden 2010 at Mantorp Park – Superior Media from Superior Media on Vimeo.

GATEBIL MANTORP 2011:

Superior Media – Gatebil Festival @ Mantorp Park 2011 from Superior Media on Vimeo.

GATEBIL ”ALL IN” 2011:

Superior Media – Gatebil All In @ Mantorp Park 2011 from Superior Media on Vimeo.

Vi vet att många önskar och har gett oss väldans mycket positivt stöd över att 2012 års filmer ska komma ut.

Vi vill än en gång passa på att säga, att vi önskar inget hellre än att det gick hitta lösningar för att frigöra den effektiva tid som filmerna kräver.

Tyvärr blev det så att vissa pusselbitar vi hade hoppats på försvann under fjolåret, och det är svårt att göra en film enbart på ”kvällstimmar efter jobbet”- hur mycket man än brinner för alla er Svenska & Norska Driftare.

Ingen av filmerna har haft någon som helst finansiering, och budget för att kalla det marknadsföring tog nog slut redan inför 2011… så det hela har drivits av vår egna samt er passion för det hela- plus kopiöst många ”gratis” timmar från framförallt David Johansson & mig själv…

(Gatebil är Gatebil. Saker… händer. Från vänster: David Johansson, Mikael Jarosinski & Rani Giliana. Foto: Martin Persson.)

Men! Glädjande nog så har vi sedan länge jobbat på en långsiktig plan för att inte bara dessa produktioner ska bli av… utan att det blir en återkommande företeelse plus att de kommer ut snabbare (!!!).

Nu är vi långt ifrån den nivån, och allt hänger på partners med sikte på 2014… men det gemene man alltid kan göra är att dela filmerna och bara vara positiva på t.ex. VÅR FACEBOOK.

Det betyder massor. Men in och läs HELA PRESSRELEASEN för Speedhunters närvaro på Mantorp nu!


SUPERIOR-TV: Genomgång av A-hallen Elmia 2013 – Lowriders I Styling I Top Secret Supra mm!

16 april 2013, 21:05

Vår bevakning har egentligen nått sitt slut, även om vi sitter på material som vi ska plocka russin ifrån när det gäller BILSPORT PERFORMANCE AND CUSTOM MOTORSHOW 2013.

Men här kommer iaf. Del 2 av när SIR PIERRE och en febersjuk Micke_J gick igenom A-hallen som i år hade en anmärkningsvärd transformation!

Värt att nämna som vi fångade dåligt var ett nytt koncept för detta år och just i ”denna del” av hallen som detta videoklipp kommer ifrån.

Det var nämligen fixat med en superhäftig ljusshow som öste på i mörker varannan timme, och belysningen var dämpad hela helgen. Kul initiativ!

Vad gör egentligen en gammal jänke uppe i hippa A-Hallen?

T.o.m i den mörka delen!

Hur är det nu egentligen med Lowriders?

Är det nära släkt med dagens Stance eller håller Lowrider kulturen på att dö ut?

Existerar det ens i Sverige??

Och hur är det med Epa-Kulturen i Sverige?

Är inte det utdött sen länge?

Eller är det bara väldigt väldigt uppgraderat på alla sätt och vis?

Och hur är det med Elmia egentligen?

Är det inte bara en massa extremt-stylade bilar som inte faller särskilt många i smaken.. År efter år..

Vad mer gömde sej i mörkret uppe i A-Hallen?

Här får ni se det bästa av det som stod där, Fast i ordentligt ljus..

Det kan bara vi på Superior bjuda er på!

- – -

VIDEO:

Superior-TV: Genomgång av A-hallen @ Elmia 2013 (Del 2: Lowriders I Styling-monster I Top Secret Supra mm.) from Superior Media on Vimeo.

- – -

Tack till Daniel Hovdahl som satte extra krydda på moset med redigering av denna TV-special!

Vi tackar för allt ert stöd hittills under event-bevakningen och hoppas ni känner er nöjda med vad vi bjöd på!


Blogg-arkiv

Blogg-kategorier

  Wangan Meet III 2011 (26 inlägg) Visa alla
  Veckans Grus 2010 (12 inlägg) Visa alla
  Västervik dragrace 12/9 (14 inlägg) Visa alla
  Vallåkraträffen 2011 (2 inlägg) Visa alla
  UTFÖRSÄLJNING 2010 (3 inlägg) Visa alla
  Trackday/Time Attack Mantorp 2K10 (18 inlägg) Visa alla
  Tokyo Auto Salon 2012 (8 inlägg) Visa alla
  Timeattack.nu (1 inlägg) Visa alla
  Time Attack Mantorp 1/7 (21 inlägg) Visa alla
  Time Attack BNR34 (56 inlägg) Visa alla
  Tekniksnack (23 inlägg) Visa alla
  SuperiorDrift (3 inlägg) Visa alla
  Superior Syd Media (92 inlägg) Visa alla
  Superior Selected Photo (149 inlägg) Visa alla
  Superior RELOAD höstkampanj -09 (4 inlägg) Visa alla
  Summary 2011 (10 inlägg) Visa alla
  Stoffes Videohörna (7 inlägg) Visa alla
  SCS Malmby (11 inlägg) Visa alla
  Samarbetspartners (174 inlägg) Visa alla
  RealcarGaraget-träffen -11 (10 inlägg) Visa alla
  Project: Top Secret 2K10 (26 inlägg) Visa alla
  Pierres gästblogg (216 inlägg) Visa alla
  Old school JDM-hörnan (24 inlägg) Visa alla
  Möten inom Superior-familjen (89 inlägg) Visa alla
  Micke_J @ Kontoret (87 inlägg) Visa alla
  Meck i Superior garaget (105 inlägg) Visa alla
  Kundprojekt (95 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2K10 (19 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2011 (20 inlägg) Visa alla
  Kinnekulla 2009 (16 inlägg) Visa alla
  JDM Face-off Mantorp 2011 (9 inlägg) Visa alla
  JDM Face-Off II -09 (19 inlägg) Visa alla
  iPhone snapshots 2012 (1 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K12 (10 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K11 (58 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K10 (27 inlägg) Visa alla
  Frankfurt IAA Expo 2011 (49 inlägg) Visa alla
  Emmaboda EDPS 2K10 (14 inlägg) Visa alla
  Emmaboda 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Elmia2014 (1 inlägg) Visa alla
  Elmia2012 (47 inlägg) Visa alla
  Elmia 2K10 (104 inlägg) Visa alla
  Elmia 2013 (38 inlägg) Visa alla
  Elmia 2011 (91 inlägg) Visa alla
  SuperiorTV (42 inlägg) Visa alla
  Elmia 2009 (32 inlägg) Visa alla
  Dagens notiser (7 inlägg) Visa alla
  Brennas auktionsklipp (8 inlägg) Visa alla
  Bilsport Action Meet 2009 (15 inlägg) Visa alla
  Bilauktioner i Japan (48 inlägg) Visa alla
  Årets Superiorfoto 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2011 (16 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2010 (10 inlägg) Visa alla
  200MPH Soarer (128 inlägg) Visa alla

Sök i Bloggen

Vår senaste video

Se en av våra demobilar

Superior ”TIME ATTACK” Skyline BNR34 GT-R
Superior ”TIME ATTACK” Skyline BNR34 GT-R
Vi brinner för den mest extrema formen av racing för gatbilar: Time Attack. Sedan tidigare endast en mytomspunnen testplattform i Japan, nu även på framma [...]

Senaste bilarna i lager

Toyota Soarer VVTi Facelift -99 (1JZ-GTE singelturbo, Fin oskruvad originalbil!)
Toyota Soarer VVTi Facelift -99 (1JZ-GTE singelturbo, Fin oskruvad originalbil!)
Ett stycke av absolut Premium JDM-kvalitet: Toyota Soarer (Lexus SC i US/Europa) med 1JZ-GTE Twin Turbo VVTi, till ett riktigt attraktivt pris. Detta ex. högt "auction grade" (4) och en spec som kommer tilltala dig som vill ha en problemfri bil tusentals mil framöver.