SUPERIOR @ VALLÅKRATRÄFFEN 2008

En klassisk bilträff som aldrig ansetts som speciellt Japan-inspirerad. Det tänkte vi att det skulle bli ändring på i år. Med Widebody-Supran åkte Gzon och Micke_J ner får att busa på Helsinborgs gator och hälsa på sydliga kunder.

 

 

 

dsc02089En roadtrip är aldrig fel. Dessutom fick vi ett perfekt tillfälle att mappa in Suprans nya tillägg i styrsystemet, GReddy E-manage Ultimate. Vi körde samtidigt ner en nyregistrerad Toyota Supra till kund, och trots väldigt oturligt bensinpumpshaveri var det bara massa leenden i samband med leverans. Väl nere höll Niklas Rasmusson hov med en väldigt trevlig husvagn och god lokal kännedom.

 

Vi fanns på plats båda dagarna under själva träffdagen, men var ärligt talat lite besvikna på organisationen kring träffen som kändes en smula gammaldags. Roligare var det på kvällarna då alla gatbilsåkare träffades och slöt upp kring något som kändes taget från The Fast & The Furious.

 

Tyvärr hade nog polisen tittat lite för mycket på denna lika älskade och hatade film, för de lade enorma resurser på att förhindra race- med flera dryga böter för flera bekanta som följd…

 

Supran fick ändå göra av med lite gummi runtom gatorna i centrala Helsingborg, och som vanligt var responsen från folk enormt positiv! På vägen var ett par prov på Suprans prestanda efter mappning ett måste, och flera exotiska Porschemodeller samt en Ferrari F430 Scuderia fick se sig skamset frånkörda- självklart var detta endast ett vetenskapligt prestandatest och inget annat.

 

 

Stort tack till: Niklas Rasmusson som styrde upp det sagolikt bra och gjorde det hela till en minnesvärd campingsemester. Ingen kunde bidragit mer till att ha gett ett enormt bra första intryck av Helsinborg som stad!

Markarydgänget som mötte upp trots krångel och hjälpte oss, såväl på nedvägen som hemvägen då vi var tvunga att åtgärda ett litet fel på Suprans chassie.

 Kommentarer

4 kommentarer till “SUPERIOR @ VALLÅKRATRÄFFEN 2008”


 • niklas skriver:

  synd att vi frös av oss rövarna första natten:D men Gzon fick inhandlat lite sängkläder andra dagen sen va han nöjd:D vilken helg:P

 • Micke_J skriver:

  Ja var jävla massa smågrejer som hände hela tiden… Man fick ju sova på en nallebjörn första natten också? 😀

 • niklas skriver:

  lätt de bästa:D vilka minnen:D fan kom ner igen.. hela familjen får komma ner. så fixar jag festen:D

 • Detta är Superior Imports

  Läs mer

  Bilar till salu

  Toyota Aristo -02 (Toppex. med låga mil, BBS 19", Supra Big Brake mm.
  Toyota Aristo -02 (Toppex. med låga mil, BBS 19″, Supra Big Brake mm.
  Åk med bland det bästa som byggts i Japan med denna lågmilade Toyota Aristo av sista tillverkade årsmodell (sällsynt) med Supra 2JZ-GTE Twin-Turbomotor (VVTi) på 280+HK. Ingen reparationshistorik. Ingen rost.
  Vår senaste video

  Se en av våra demobilar

  MICKE_J "GRACEFUL 200MPH" Soarer -00
  MICKE_J ”GRACEFUL 200MPH” Soarer -00
  Varför bygger man om en bil från topp till tå, för att ändå suggestivt endast komma halvvägs av vad en mycket ädel biltillverkare gör på löpande [...]