Det stora ”Tack till” inlägget efter Elmia 2013 med Superior Crew i fokus:

9 april 2013, 04:50

Nu har exakt en vecka passerat sedan årets stora mässa tog slut, och även om vi fortsatt släppa härligt material från eventbevakningen- så har den kreativa lusten när man varit sjuk legat död.

Det första jag ska göra nu när den är tillbaka (?) är tacka de som ärligt talat gör att Superior ens kan medverka i den stora utsträckning som vi gjorde i Jönköping i år: Superior-crew…

Vi har turen att arbeta med något som många känner en otrolig glädje över, och har genom åren alltid tagit väl hand om vår ”familje-känsla” mer än en klyscha man märkt spridits i ”svängen”.

Men det är ändå hårt arbete och krav på de flesta som hjälper till.

Därför vill jag detta tillfälle efter en otroligt lyckad mässa för vår del; nu varmt tacka alla som var med under hela helgen.

Det var många andra som dök upp med ovärderliga bidrag, och ni vet vilka ni är. Men dessa herrar tog tid ur sina värdefulla scheman utöver det vanliga:

– – – – –

 Först ut att bli tackad är mannen vars bilder vi (åter)använder till detta inlägg: Steffen Nilsen.

Han var med hela helgen för att sköta ”mingel-foto” och bidrog med ett par andra trevliga fotoöverraskningar också.

Har inte fotat så länge som våra andra fotografer, men levererar högt tack vare sin entusiasm ändå.

– – –

Thompa Wennerström (vänster) har varit en klippa för oss i över ett år nu, med avgörande insatser på förra årets Drift-tävlingar, ett viktigt bollplank i framtida satsningen av en webshop mm.

Genom sitt civila jobb på Cramo är han van vid att lösa problem och ta saker med ro.

Till höger har ni Superior Syd verkstadens chef Dan Toresson som var med och drygade ut startfältet första dagarna. Vi saknade verkligen hans sambo Anusha dock, och alla som varit med nu vet att dessa två är en stor bit i Superior-familjen.

– – –

Här har ni Thompas två grabbar William och Samuel som också hjälpte till med bl.a. vår egna VIP-Lounge.

Väldigt glädjande att se mitt i en för mig aningen cynisk period i livet när det gäller folk/ansvar att dessa yngre förmågor klarar av det galant.

På fritiden är det RC-Drift som lockar, så det var ändock perfekt att det låg en bana precis ett kliv bort från deras ”område” hela helgen…

– – –

Såhär mysigt hade media-teamet det i sin rätt unika container som sista dagen även var lite av en sjukstuga.

Media är ju en otroligt viktig del i Superior nu, och tack vare den har vi dessa fina möjligheter på event alla i ”familjen” kan dra nytta av.

Vill från denna del av crew tacka Henrik Oulie (grönt) för att han var ”huvud-fotograf” hela helgen och skötte uppdateringar etc på Facebook. Ovärderlig avlastning för mig där, och bilder av högsta klass med…!

– – –

David Johansson visste nog inte vad han gav sig in på 2010 när han gick med på att redigera lite nytänkande filmer till bil-annonser; plus att Superior köpte in en hel del utrustning som han kunde använda fritt.

Nu i 2013 så har det hunnit bli en del klipp som han spenderat galet många timmar bakom… och det känns som man kan säga att det börjar röra på sig.

Säger inte så mycket till språket, men är en otroligt lojal vän; som vi konstaterade ”alltid är kvar sist” med mig själv på eventen.

– – –

En av de två som hetsade för att vi skulle fortsätta satsa på Drifting i år också: Ragnar Cederberg. 

Var med som en gäst förra året med oss på Gatebil Mantorp, och ömsesidigt bra intryck lämnades då.

Tog medan kollegan Calle jobbade ett rejält ansvar i att berätta för folket om nya Drift-bilarna och kommer vara en perfekt ambassadör för Superior när han inte bränner däck i sin BMW E36 LS2 Turbo på banorna!

– – –

Killen i mitten i svart är ny Superior Drift förare #2, Calle Linnarsson. 

Även han var starkt pådrivande i att vi tillslut gjorde en nysatsning, och gladare än att en kommande verkstadschef i Workshop Falköping dessutom håller fanan högt i egen demobil kan man inte vara.

Eftersom ”Ragge” och Calle är nära vänner samt att båda har hjärtat på rätt ställe… så känns teamet ihop med ovan Thomas Wennerström redigt komplett nu att bygga på i flera år framöver.

– – –

Ermin Bilal har nu hunnit bli en veteran i Superior-familjen. Faktiskt till den grad att jag inte minns när jag tog hem hans lågmilade Nissan Skyline ER34 ens?

Killen har ett temperament och lugn som inte går rubba, och vare sig det var att lösa praktiska problem som koppla el, montera banners eller prata med folk i montern… så skötte han det galant.

Vi får väl se om hans kunskaper som mekaniker kan sluta i att ännu en till liten verkstad i Markaryd uppstår…?

– – –

The one, the only… SIR PIERRE. En person man verkligen undrar hur han hamnade bland ett gäng Japanska bilnördar (och orkar vara kvar).

Skapar åsikter om sig själv till höger och vänster, men de som tar chansen och lär känna honom gör sig en god vän för livet.

Axlade som vanligt ett viktigt ansvar i media-delen både framför kameran och bakom tangentbordet.

– – –

Peter Rasmusson var nog den sett till löpmeter gjorde den allra största insatsen när han skötte alla våra biljett-insläpp.

Det slutade dessvärre med att han var den förste som vart totalt utslagen av Elmia-influensan och lämnade t.o.m. på måndagen innan det öppnat.

Otroligt synd om killen, vars insats troligen var min största avlastning någonsin. Kan iaf. trösta sig med att han gjorde en otroligt stor mängd människor nöjda och kan inte tänka mig någon mässa utan honom efter detta!

– – –

Tänka sig att i år hade vi styrt upp med en helt egen kock som försåg oss alla med energi: Christoffer Damberg (till vänster)!

När humöret på alla i crew började gå nedåt tillsammans med blodsockret, så dök ”Chef” upp med ett lass pasta/köttfärs eller frallor att gotta sig med.

Dessutom var han gästvänlig nog att låta mig disponera hans egna säng två nätter innan vi fick ordning på vårat boende under påsken. En klippa!

– – –

Åldern har ingen betydelse. Bättre än så kan jag inte summera det när det handlar om vår andra video-expert Daniel Hovdahl från Norge.

När jag vart medveten om honom och hans filmer hade han inte ens fyllt 18. Nu är han en stöttepelare redan,  fortfarande bra mycket yngre än alla andra i gänget.

Har komplementerat och avlastat David på ett perfekt sätt, och nu siktas det högre än någonsin på att ta vara på talangen hos dessa två på bästa sätt. Går inte sätta värde på hur inspirerande att ha två så begåvade personer till sitt förfogande…

– – –

Det har varit helt galet gensvar på den Time Attack-serie som Superior ihop med Ralphs Däck tagit fram sedan förra året.

Till i år bestämde jag därför att den måste representeras på plats, och trots knappt om tid och resurser så blev det helt OK- mycket till stor del för de ambassadörer/förare som ställde upp att ”fronta” montern.

Den som verkligen tog ett stort ansvar hela helgen var Viktor Örtegren från Schmiedmann Sverige som trots ibland ensliga stunder stod på sin vakt.

Hjälpte dessutom med massa prylar på plats och visade att vi med lätthet kan kalla hans företag rätt ställe att vända sig när du behöver hjälp- killen är helt enkelt übertrevlig rakt igenom!

– – –

Bland flera som var med och spred glädje för Time Attack så var Erik Karlén stöttepelare #2 som drog med sin Evo VIII, stod mycket i montern och dessutom med goda vänners hjälp ställde upp med logistik för hela vår satsning.

Erik har en djupt värderad förmåga att agera mer än han pratar, och vi var glada att ha honom och delar ur hans NKM Racing Team på plats delar av helgen.

Bl.a. är vår Superior Selected gästfotograf Rani Giliana med i detta härliga gäng och vi ser fram emot att de alla förgyller samtliga event i TimeAttack.nu.

– – – 

Måste alltså nämnas att dett bara var de som var på plats hela helgen. Det var säkert ett dussin till som bara dök upp och hälsade på (som Henrik Gunnarsson ovan) och som bidrog till bästa Elmia någonsin för vår del.

Ett par som dock måste nämnas som var vitala för att detta skulle bli av överhuvudtaget är:

Christian & Tomas på Ultra Motors Sverige:

Gick in tidigt för att att stötta vår närvaro på mässan, och vi kunde se flera av deras motorprodukter i montern. Tro oss när vi säger att dessa är bäst i Sverige inom sitt hantverk, och en del småtokiga saker är på gång i utökningen av vårt samarbete…

John Eriksson på OijOij-Society: 

När John först hörde av sig över att vilja ha med oss på sin satsning, så visste man inte vad man skulle tro. De hade presterat något överjävligt förra året, och nu skulle allting alltså bli större. Hmm.

Tillslut med kort om tid kunde vi hänga på, och vi ångrar det inte en sekund. Det var mer än en som sa att det var ”rätt monter att stå i” och lovorden öste ner över deras ”container-koncept”.

Förutom det har jag bara idel lovord att ösa över John själv som är en otroligt begåvad person som samordnade en massa saker åt oss före mässan.

Ser verkligen fram emot fler samarbeten med denna herre, och OijOij ska vara stolta över att ha honom ombord…

Daniel ”Padde” Lindstedt och Katarina Ketzenius på Bilsport:

De två personerna som i synergi med OijOij kunde ge oss förutsättningarna att göra en såpass ambitiös satsning som vi gjorde.

Vi fick exceptionell service nere på plats, och känner att respekten för det vi tillför mediamässigt står högt i kurs- och sådant inspirerar ju givetvis.

Nu när det hunnit gått ett år med den ”nya” ledningen av mässan så kan det bara bli bättre; och vi ser fram emot att vara en fortsatt liten del av Skandinaviens bästa motormässan för lång tid framöver!

Alx Danielsson:

Som offrade sin Långfredag på att vara på plats och sprida den glädje som bara han kan bland ”familjen”.

Det känns otroligt hedrande att en person med sådant imponerande facit, ändå brinner för saker som Drifting, Time Attack och dylikt. Är därför iofs lätt att första varför han är så populär bland alla i gänget.

… och resten av Superior-familjen:

Vare sig du är en gammal bilkund, köpt delar av oss nyligen, fotograf eller allmän supporter av oss. TACK för att ni visar engagemang för vår del.

Saker är inte fullt lika enkla att genomföra som de ser ut, och vi jobbade otroligt hårt för att vara med på detta sätt i år.

Därför värmer en glädjande kommentar om att ni ”gillar vår blogg” eller att ni tar er tid att jaga rätt på mig bara för att säga hej (fast ni vet hur stressad och frånvarande man kan verka, usch vad dåligt samvete jag för av att skriva detta).

Vi kommer fortsätta driva på ”Ten of the best” listan samt få ut ett par videoklipp till. 

Men detta var ett viktigt inlägg för mig själv. Tack tack och åter tack för att ni finns!Kommentarer

2 kommentarer till “Det stora ”Tack till” inlägget efter Elmia 2013 med Superior Crew i fokus:”


 • SIR_Pierre skriver:

  Ett grymt gäng som är ett rent nöje att ha omkring sej =)

 • Micke_J skriver:

  +1 000 000 till det.

 • Blogg-arkiv

  Blogg-kategorier

    Wangan Meet III 2011 (26 inlägg) Visa alla
    Veckans Grus 2010 (12 inlägg) Visa alla
    Västervik dragrace 12/9 (14 inlägg) Visa alla
    Vallåkraträffen 2011 (2 inlägg) Visa alla
    UTFÖRSÄLJNING 2010 (3 inlägg) Visa alla
    Trackday/Time Attack Mantorp 2K10 (18 inlägg) Visa alla
    Tokyo Auto Salon 2012 (8 inlägg) Visa alla
    Timeattack.nu (1 inlägg) Visa alla
    Time Attack Mantorp 1/7 (21 inlägg) Visa alla
    Time Attack BNR34 (56 inlägg) Visa alla
    Tekniksnack (23 inlägg) Visa alla
    SuperiorDrift (4 inlägg) Visa alla
    Superior Syd Media (93 inlägg) Visa alla
    Superior Selected Photo (149 inlägg) Visa alla
    Superior RELOAD höstkampanj -09 (4 inlägg) Visa alla
    Summary 2011 (10 inlägg) Visa alla
    Stoffes Videohörna (7 inlägg) Visa alla
    SCS Malmby (11 inlägg) Visa alla
    Samarbetspartners (174 inlägg) Visa alla
    RealcarGaraget-träffen -11 (10 inlägg) Visa alla
    Project: Top Secret 2K10 (26 inlägg) Visa alla
    Pierres gästblogg (216 inlägg) Visa alla
    Old school JDM-hörnan (24 inlägg) Visa alla
    Möten inom Superior-familjen (90 inlägg) Visa alla
    Micke_J @ Kontoret (88 inlägg) Visa alla
    Meck i Superior garaget (105 inlägg) Visa alla
    Kundprojekt (95 inlägg) Visa alla
    Kinnekulle 2K10 (19 inlägg) Visa alla
    Kinnekulle 2011 (20 inlägg) Visa alla
    Kinnekulla 2009 (16 inlägg) Visa alla
    JDM Face-off Mantorp 2011 (9 inlägg) Visa alla
    JDM Face-Off II -09 (19 inlägg) Visa alla
    iPhone snapshots 2012 (1 inlägg) Visa alla
    Gatebil Mantorp 2K12 (10 inlägg) Visa alla
    Gatebil Mantorp 2K11 (58 inlägg) Visa alla
    Gatebil Mantorp 2K10 (27 inlägg) Visa alla
    Frankfurt IAA Expo 2011 (49 inlägg) Visa alla
    Emmaboda EDPS 2K10 (14 inlägg) Visa alla
    Emmaboda 2009 (19 inlägg) Visa alla
    Elmia2014 (10 inlägg) Visa alla
    Elmia2012 (47 inlägg) Visa alla
    Elmia 2K10 (104 inlägg) Visa alla
    Elmia 2013 (38 inlägg) Visa alla
    Elmia 2011 (91 inlägg) Visa alla
    SuperiorTV (42 inlägg) Visa alla
    Elmia 2009 (31 inlägg) Visa alla
    Dagens notiser (7 inlägg) Visa alla
    Brennas auktionsklipp (8 inlägg) Visa alla
    Bilsport Action Meet 2009 (15 inlägg) Visa alla
    Bilauktioner i Japan (49 inlägg) Visa alla
    Årets Superiorfoto 2009 (19 inlägg) Visa alla
    Action Meet 2011 (16 inlägg) Visa alla
    Action Meet 2010 (10 inlägg) Visa alla
    200MPH Soarer (128 inlägg) Visa alla

  Sök i Bloggen

  Se en av våra demobilar

  GZON "SCANDINAVIAS FINEST" RX-7 Spirit-R
  GZON ”SCANDINAVIAS FINEST” RX-7 Spirit-R
  Jakten på perfektion är en subjektiv sak. Under alla år som vi på Superior Imports AB, och framförallt Tekniskt ansvarige på vårat företag Martin R [...]

  Senaste bilarna i lager

  Toyota Aristo V300 Vertex edition (2JZ-GTE)
  Toyota Aristo V300 Vertex edition (2JZ-GTE)
  Mazda RX-7 Type-RB FD3S "Series 8"
  Mazda RX-7 Type-RB FD3S ”Series 8”
  (SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)
  (SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)