VECKANS GRUS V.40: Kyla & mörker blandat med härligt solsken!

17 oktober 2010, 20:37

Nytt veckoblad och temperaturen ute har helt klart sjunkit samtidigt som dagarna bara blir kortare. När man ändock får dagar med helt fantastiskt mysigt solsken och torra gator att köra på gör inte oss illa till mods ett dugg!

 

 

 

Med alla de nyheter som det jobbas på inför årsmötet i Växjö om mindre än en vecka så är det bara byta jacka och knappast låta humöret påverkas. Nytt veckoblad nu, hoppas våra läsare kommenterar mycket nedan! 🙂

 

Ärligt talat så ska det bli ett av årets mest angelägna resor att åka till Växjö kommande lördag för att dra ett axplock av de nya projekt vi ska satsa på. Våran ambition är att filma allt och släppa en kort resumé av det som blir sagt. Därför tar VECKANS GRUS semester nästa vecka för att istället släppa en ”special” från årsmötet. Men nu har vi denna veckas småsaker att berätta om; enjoy!

 

*****

Superior levererar komplett 1JZ-GTE motor till ambitiöst driftingbygge!

 

I veckan fick jag äntligen träffa en herre vid namn Calle Linnarsson som under ett par intensiva säsonger byggt på sin Nissan 200SX med Silvia S15 front. Bilen har tidigare setts i driftingsammanhang, och på sikt hoppas Calle bli en stadig deltagare ifall sporten växer i Sverige.

 

Vi började höras med en spekulativ fråga från Calle om att stoppa i en roligare motor i sin Nissan än den rätt begränsade i register SR20DET. Visst visst, sa jag. Inga problem!

 

Vi hade faktiskt en rapp 1JZ-GTE motor som vanligtvis huserar i alla Toyotas modeller under Supra. Vi retas med en bild på Calle och hans bil så länge; så får vi se vad som händer med detta projekt under vintern…?

*****

Ozonmaskin = luftrenare på prov hos oss, ett steg till i vår rekondering av importbilarna?

 

Ett företag kontaktde på måfå oss nyligen för att prova en ny kompakt ”Ozonmaskin” som tar död på odörer i bilar. Vi har nu provat ett varv på ett par bilar och ska utvärdera resultatet inom kort. Det vore väldigt roligt att kunna ge ännu bättre rekonder invändigt med hjälp av en sådan. Så vi får se hur det går?

 

Är ju så att en bil som kanske haft en ägare under sin livstid som röker har lite spår av det. Jag själv som aldrig rökt en ciggarett i mitt liv känner av sånt, därför håller jag tummarna extra hårt att vi får ett bra resultat- även om det är välskötta bilar vi tar hem så ska man alltid sträva efter att göra saker bättre och bättre där det går!

*****

Nya bromsarna äntligen på TIME ATTACK SKYLINE BNR34. Vad tycks?

 

Skrev lite smått om den nya uppsättning bromsar som ska på Gzons GT-R för att kommande säsong återigen få med den i toppen av svensk Time Attack. Nu sitter uppsättningen från Brembo på och resultatet blev… Att inte ens specialbeställa Volk RE30 svalde dom!

Ska bearbetas lite till och även bak ska en uppsättning mycket roligare bromsar på. Sedan ska han ner på jorden igen och vila sig inför ännu en upptagen säsong med att köras hårt runtom Sveriges olika banor samt Superstage med tidningen BILSPORT

 

*****

Alla ni som ska på årsmötet i Växjö denna lördag, var noga med att lämna OSA i veckan!

 

Gjorde ett utskick för ett tag sedan där folk fick visa intresse för träffen. Kommer i veckan gå ut med ännu ett SMS där alla officiellt får lämna OSA dvs om ni kommer eller inte. Där kommer även information om tider och lite praktiska saker om schema för fika och dylikt (viktigaste såklart). 😉

 

I överlag hoppas vi det blir mer en social grej att avsluta säsongen med, samt att ni får chansen att prata öga mot öga och framföra kritik som ni tror Superior Imports mår bra av. Vi uppmuntrar, nej; insisterar på att våra kunder alltid får komma med konstruktiv kritik och förslag på saker vi kan förbättra.

 

Jag säger ofta att man inte kan ge något/någon mer respekt än att ta sig den energin att framföra kritik, så enormt dumt att bli tjurig över sådant även om det kan svida!

Kom ihåg, lämna OSA i veckan så vi får det lätt att styra upp ett minnesvärt årsmöte för Superior Imports AB, ses i Växjö! 🙂

*****

Mera höstbilder i bloggen, skicka in din bästa och mest färgsprakande bild på din bil till oss!

 

Efter att flera kunder spontant skickat lite sköna bilder på sina bilar, så uppmuntrar vi i gruset alla er andra som ännu har bilarna i trafik att göra detsamma. Det räcker med att parkera bredvid ett träd med rätta höstkänslan för att vi ska bli nöjda. Eller att ni hittar en skön vinkel på bilen där solen ligger helt rätt, fram med mobilen och knäpp en bild!

 

Ni kan maila dom till info@superiorimports.se så ska vi se om det är något för bloggen. Älskar personligen denna årstid då det är så otroligt tacksamt att fotografera. Det är ju givetvis ett starkt personligt statement att man fortfarande såhär års kör med sin Japanska sportbil = något vi uppmuntrar stenhårt!

*****

Nu påbörjas flera långsiktiga projekt med hemsidan tillsammans med webmaster Martin Lammi!

 

Efter en sommar då vi tycker gränssnittet funkat kanon och kanske lite lugnare med att prioritera att förändra hemsidan, så är vi där igen och har kritiskt utvärderat vad som måste ordnas. Det finns… för mycket vi skulle vilja ändra, men har i stort sett bestämt oss för att helt enkelt prioritera några större projekt som ska vara igång till nästa säsong.

 

Martin har arbetat mycket ihop med en annan av de närmsta grabbarna för min peronliga del på deras enormt framgångsika site BETTINGBLOGGEN.SE och vi hoppas mycket av deras banbrytande delar av siten kan användas på våran. Ta gärna och klicka er vidare, speciellt om ni gillar sport överhuvudtaget- varmt rekommenderat!

*****

Vecka med en handfull leveranser, familjen växer för varje vecka!

 

Våran UTFÖRSÄLJNINGSKAMPANJ blev en ”bulls eye” och det är nog många som inte ångrar att de slutade vela och slog till på bilarna. Nu är det ju nästan tomt på lagret?! Vi har därför flera väldigt trevliga människor att introducera för er andra och självklart hälsa välkomna.

 

Jag kan inte understryka nog hur stolt jag är över att vi verkar locka till oss riktigt schyssta människor som redan när de köpt bilen visar uppskattning över att de vänt sig till ett företag som gör mer än bara säljer bilar. Vi hoppas det helt enkelt visar sig, såväl under en kall höst/vinter då man söker ideér till inköp och sedan kommande säsong där vi ska försöka vara ännu mer aktiva än föregående säsonger! 😀

 

Vill som avslutning en sista gång tacka Daniel Troberg för hans arbete under denna snabba expansion av familjen. Han tog ett stort ansvar och kunde leda in spekulanter smidigt till en färdig affär medan jag var bortrest ute i Europa. Dedikation är det när man från första samtalet till att även tvätta bilen precis innan leverans finns med. Bra jobbat!

 

*****

 

Då var det till ända, även fast man vill fortsätta och berätta mera! Men som alltid så kommer det saker i bloggen samtidigt som vi inte kan låta hela eran söndag gå åt till att läsa om grus. 😉

 

Nu avslutas helgen med en god macka och ett glas rött vin, sista lyxandet innan en vecka med full rulle tills man sticker till Växjö för årsmötet.

 

Full gas i alla lägen gäller det boys & girls; Ciao!Comments are closed.

Blogg-arkiv

Blogg-kategorier

  Wangan Meet III 2011 (26 inlägg) Visa alla
  Veckans Grus 2010 (12 inlägg) Visa alla
  Västervik dragrace 12/9 (14 inlägg) Visa alla
  Vallåkraträffen 2011 (2 inlägg) Visa alla
  UTFÖRSÄLJNING 2010 (3 inlägg) Visa alla
  Trackday/Time Attack Mantorp 2K10 (18 inlägg) Visa alla
  Tokyo Auto Salon 2012 (8 inlägg) Visa alla
  Timeattack.nu (1 inlägg) Visa alla
  Time Attack Mantorp 1/7 (21 inlägg) Visa alla
  Time Attack BNR34 (56 inlägg) Visa alla
  Tekniksnack (23 inlägg) Visa alla
  SuperiorDrift (4 inlägg) Visa alla
  Superior Syd Media (93 inlägg) Visa alla
  Superior Selected Photo (149 inlägg) Visa alla
  Superior RELOAD höstkampanj -09 (4 inlägg) Visa alla
  Summary 2011 (10 inlägg) Visa alla
  Stoffes Videohörna (7 inlägg) Visa alla
  SCS Malmby (11 inlägg) Visa alla
  Samarbetspartners (174 inlägg) Visa alla
  RealcarGaraget-träffen -11 (10 inlägg) Visa alla
  Project: Top Secret 2K10 (26 inlägg) Visa alla
  Pierres gästblogg (216 inlägg) Visa alla
  Old school JDM-hörnan (24 inlägg) Visa alla
  Möten inom Superior-familjen (90 inlägg) Visa alla
  Micke_J @ Kontoret (88 inlägg) Visa alla
  Meck i Superior garaget (105 inlägg) Visa alla
  Kundprojekt (95 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2K10 (19 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2011 (20 inlägg) Visa alla
  Kinnekulla 2009 (16 inlägg) Visa alla
  JDM Face-off Mantorp 2011 (9 inlägg) Visa alla
  JDM Face-Off II -09 (19 inlägg) Visa alla
  iPhone snapshots 2012 (1 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K12 (10 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K11 (58 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K10 (27 inlägg) Visa alla
  Frankfurt IAA Expo 2011 (49 inlägg) Visa alla
  Emmaboda EDPS 2K10 (14 inlägg) Visa alla
  Emmaboda 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Elmia2014 (10 inlägg) Visa alla
  Elmia2012 (47 inlägg) Visa alla
  Elmia 2K10 (104 inlägg) Visa alla
  Elmia 2013 (38 inlägg) Visa alla
  Elmia 2011 (91 inlägg) Visa alla
  SuperiorTV (42 inlägg) Visa alla
  Elmia 2009 (31 inlägg) Visa alla
  Dagens notiser (7 inlägg) Visa alla
  Brennas auktionsklipp (8 inlägg) Visa alla
  Bilsport Action Meet 2009 (15 inlägg) Visa alla
  Bilauktioner i Japan (49 inlägg) Visa alla
  Årets Superiorfoto 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2011 (16 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2010 (10 inlägg) Visa alla
  200MPH Soarer (128 inlägg) Visa alla

Sök i Bloggen

Se en av våra demobilar

GZON "20B POWERED THREE ROTOR" RX-7
GZON ”20B POWERED THREE ROTOR” RX-7
För att få den ultimata prestandan måste du hitta den ultimata motorn. Efter ett par års vila återkommer nu en välkänd bil inom FD3S-kretsar tillbaka p [...]

Senaste bilarna i lager

Toyota Aristo V300 Vertex edition (2JZ-GTE)
Toyota Aristo V300 Vertex edition (2JZ-GTE)
Mazda RX-7 Type-RB FD3S "Series 8"
Mazda RX-7 Type-RB FD3S ”Series 8”
(SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)
(SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)