2011 snart här: Våra viktiga events = boka redan nu! *UPPDATERAD*

23 mars 2011, 04:48

Nu har Julen officiellt passerat och vi har bara har den där efterätten kvar som är så sjukt upphaussad gång på gång. Men eftersom den alltid blir en besvikelse ändå (menar givetvis nyårsafton) så kan vi redan nu se framåt lite.

 

Med andra ord; varför vänta? Ger mig redan nu in på att pricka in några datum under 2011 som jag verkligen vill att ni i Superior-familjen bokar in ASAP! 🙂

 

 

***UPPDATERING 28 Februari:***

Datum för Supra Club Swedens körningar nu spikade (1 Juli och 21 Augusti)

 

*****

 

22 – 25 April, Elmia Custom & Motorshow 2011:

 

Det som av tradition alltid öppnar säsongen med buller & bång blir inget undantag i år heller. Det planeras väldigt många projekt i våran regi för att uppslutningen ska vara maximal denna årgång av Skandinaviens största bilmässa!

 

Förra året var en ren succé med liveblogg-satsningen som tillslut gav en intervju med självaste Chip Foose; och vi hoppas bygga vidare på vårat samarbete med arrangörerna detta år. I övrigt finns en hel del ess i rockärmen som vi sitter och filar på i våra gömmor…

 

Rekommenderar er starkt att boka inte bara en heldag på mässan utan också minst en natt i Jönköping. Under fredagen har vi våran maxade partykväll medan lördagen går i kaosets tecken då gatorna i höglandet får äta varmt gummi. Ni har inte missat filmerna från ELMIA 2010 va? 😉

 

*****

 

28 Maj, Wangan Meet 3 Helsingborg:

 

Nere i Södra Sverige hänger vi på satsningen att sprida intresset för stora träffar avsedda för folk med JDM-bilar genom att deltaga och ha ”upprop” för alla våra vänner att vara i Helsinborg denna lördag.

 

Vi kommer förmodligen göra detta till ett event som är kryddat med en hel del annat för långväga gäster från land och rike runt. För de som t.ex. hakat på under EMMABODA EDPS 2010 så vet ni att det alltid är gemenskap på topp när Superior-familjen åker på gemensamt event, och detta blir garanterat inte något undantag.

 

Ni som inte hinner med stressen till Elmia 2011 gör helt rätt i att sätta siktet hitåt, vi hoppas tillsammans bryta ny mark och höja ribban rejält för hur en casual bilträff ska se ut i Sverige idag. Dont miss it och läs MER OM TRÄFFEN HÄR!

 

*****

 

17 – 19 Juni, Gatebil Sverige Mantorp Park:

 

En av förra årets mest minnesvärda träffar vi deltog på och ett stort kliv framåt i vårat samarbete med Sveriges bästa bana/arrangör MANTORP PARK gör att vi självklart kommer återvända i år!

 

Ni har nog alla sett filmerna SUPERIOR SYD MEDIA gjorde från träffen, och ni tror vi nöjer oss med det…? Knappast!

 

Förutom action och galenskap tillfälligt importerad från Norge denna helg så är det även ett litet mecka för alla med intresse för lite mer extrema gatbilar från hela Skandinavien. Då vi känner att detta är lite av våran ”hemmaplan” kommer det även här säkerligen ordnas så alla medlemmar i Superior-familjen trivs och minns detta event lika bra som det förra.

 

Så ta med grillkorven, ölen och ja; glöm inte bilen och en extra uppsättning däck så ni verkligen får känna på lite vilda västern i vårat annars väldigt ljumna och försiktiga Sverige! 😉

 

*****

 

1 Juli, JDM Face-off & Trackday Kinnekulle Ring:

 

OBS! Endast preliminärt bokat efter midsommar, ändock är detta ett prioriterat evenemang för oss där vi insisterar alla kunder att deltaga och jättegärna prova sin bil på bana under ordnade former samt ledsagning av oss!

 

Säsongen kickar igång på allvar här med säsongens första riktiga race och tillfälle att lufta era bilar. Läs allt om FÖRRA ÅRETS TRÄFF och alla anledningar till att du ska vara med även i år.

 

Det handlar inte bara om ett hyperspännande Time Attack race med gräddan av Sveriges JDM-bilar, utan också chansen att äntligen få se vad din bil går för i dess rätta element.

 

Kinnekulle är en bana som uppmuntrar till väghållning före ren råstyrka, och en verkligen rolig utmaning t.o.m. för nybörjaren med en småvässad bil. De stora grabbarna kommer som vanligt att fightas i ett Time Attack, och vi hoppas på three is a charm där vi kan försvara titeln i just det antalet i ordningen… 🙂

 

*****

 

6 Augusti, Bilsport Action Meet Mantorp Park:

 

Den stora tungviktaren för Sveriges alla bilentusiaster kommer vi precis som FÖRRA ÅRET inte att missa i år heller. Två år bakåt gjorde vi en storsatsning som slutade i…

 

…endast ett par cm framåt från startlinjen när 200 MPH MAJOR SOARER rasade kardanaxeln i sin debut. Men vi kom till startlinjen iaf, revansch att utkräva?!

 

Med en blandning av Sveriges brutalaste 402m dragrace gatbilar, eliten bland showbilar och annat smått & gott som gymkhana/drifting så finns något för alla. Vi fokuserade på att med SUPERIOR SYD filma här sist, och bl.a. den härliga video med Armin Avdic vs Peter Björck i deras 1000+HK Supror har redan hunnit komma från det tillfället (och mycket mer är på gång ut här under vinterhalvåret).

 

*****

 

21 Augusti, JDM Face-off & Trackday Mantorp Park:

 

OBS! Endast preliminärt bokat i slutet av Augusti, ändock är detta ett prioriterat evenemang för oss där vi insisterar alla kunder att deltaga och jättegärna prova sin bil på bana under ordnade former samt ledsagning av oss!

 

Något ni inte kan ha missat är TRAILER FRÅN TIME ATTACK MANTORP 2010 som vi nyligen la ut på hemsidan? Detta blir faktiskt fjärde året i rad som inofficiellt Sveriges snabbaste JDM-bil avgörs och intresset ökar lavinartat för varje säsong.

 

Men viktigast av allt är att du än en gång som Superior-kund får chansen att prova din bil där den ska användas; denna gång på Sveriges mest kända och bästa bana MANTORP PARK.

 

Även denna träff arrangeras av SUPRA CLUB SWEDEN som vi har ett intimt samarbete med. Fega inte ur detta år utan boka in er tidigt, det är inte ofta man får chansen på samma sätt att sätta en personlig tid att tävla mot sig själv med på den bana vi själva använder oss av som referens ”benchmark”!

 

*****

 

Förutom alla dessa stora träffar kommer vi som alltid försöka vara på allt mellan himmel och jord, det är fortfarande en hel del personliga favoriter som vi inte fått datum på ännu. Men denna handfulla samling av events är de vi kommer bränna mest krut och kärlek på…

 

Vilka träffar verkar intressanta för dig? Redan nu säker på vilka som blir en hit och vilka som blir en flopp? Kommentera då nedan med ett par rader!Kommentarer

25 kommentarer till “2011 snart här: Våra viktiga events = boka redan nu! *UPPDATERAD*”


 • David.J GC8 Type R - Superior Syd skriver:

  Då va datumen inlagda i kalendern. Ska planera in så bilen blir mappad å klar till elmia.

 • Cim skriver:

  Jag kan redan nu boka in mig på:

  -- Elmia Bilsport Custom & Performance Motor Show
  -- Gatebil @ Mantorp Park
  -- Bilsport Action Meet @ Mantorp Park
  -- JDM Face-off & Trackday @ Mantorp Park

  Under den sistnämnda dagen kan jag säkerligen fixa fram bra sovplatser och schysst ställe för grillning på kvällen dagen innan.

  Kinnekulle kan bli aktuellt. Helsingborg är lite för långt för min smak, alldeles för stora kostnader.

 • Adam Wangan Meet Crew skriver:

  Tack för att vi nämns 😉 uppskattar det och ja det knakar hos oss också här nere.
  Vi vill se mer superior bilar så uppmanar er alla komma dit.
  Bilsport där kanske? japps 🙂 inget 100 men vi jobbar på det iaf.
  Motormavens.com kanske kommer från USA med så träffen går internationellt med 😉
  Clubjdm.se kommer också vara där 😀 NI kommer vara där 🙂

  Det blir som förra året fast alternativt mer priser,crusingen kommer vara längre med samt samlingsplatsen jobbar vi med på.
  Hoppas ALLA ni som läser denna blogg kommer så vill jag önska er på superior imports en god fortsättning och TACK micke för stödet!

 • Steffen skriver:

  Det mesta ser nog ut som man kommer vara med på. Dock har ju gatebil mantorp lyckats med att köra samtidigt som Metaltown i Göteborg….. igen.

 • Samuel skriver:

  2011 kommer bli ett grymt år!

  Kommer helt klart närvara på dom flesta av dom evenemangen du rabblat upp 🙂

 • Micke_J skriver:

  Härligt! I år ska vi verkligen ta tillvara på våra muskler sett till antal helschyssta ägare och bilar som finns inom familjen, så hoppas alla gör vad de kan för att delta- kommer bli rentutsagt skitroligt! 🙂

 • Peter skriver:

  Härligt. Åtminstone Elmia (Anmäld) o Wangan Meet är bokade. Resten får vi se. Hade varit roligt att åtminstone prova att köra på mantorp,trots ingen sportbil.

 • MA skriver:

  Får hoppas jag inte är sjuk under Wangan Meet som jag var förra året. Elmia är också med i min kalender 😀

 • Sir_Pierre skriver:

  RIKTIGT bra att man kan få ut datum i god tid!
  Det var en av Japmeets största misstag.. Att komma med ett datum typ 2 veckor innan!

 • Micke_J skriver:

  Pierre: Det är historia nu, vi har delvis med SCS tagit spillbitarna. Men tror det måste till ett redigt två-dagars för att ta vara på det massiva intresse som har funnits men som spoilerades av deras klantighet…

 • Robin A skriver:

  Datum kommer innom kort från oss på Supraclubsweden.

 • Cim skriver:

  Superior har rutin, erfarenhet och precis rätt folk för att dra ihop ett nytt, fetare, ännu bättre evenemang!

 • cimmy skriver:

  Hoppas allt med bilen kommer att funka som det ska i år =) men det ska nog inte vara några bekymmer! blir att åka på allt om man hinner =D

 • David.J. GC8 Type R - Superior Syd skriver:

  Ett 2 dagars evenemang hade inte varit fel =).

 • Adam Wangan Meet Crew skriver:

  Elmia kommer jag vara på om jag får skjuts av någon eller kan låna någons bil 🙂
  JDM face-off ska jag också försöka komma på 🙂
  Samt Gatebil med 🙂

  Vore dumt missa sitt egna event 😉 haha 🙂
  Fan vad detta året kommer bli bra!!

 • ChristopherRX7 skriver:

  Det här kommer man se ifram imot , hoppas datumena kommer till JDM face offen snart så man kan ta ledigt från jobbet och få njuta av lite bankörning 🙂

 • Markus skriver:

  Elmia är självklart, Wangan Meet högst troligt, Kinnekulle självklart, Gatebil självklart, Action Meet kanske, JDM Faceoff Mantorp troligt. Kul sommar komemr det bli iallfall, ska på alla Gatebilevenemang i Norge också+lite annat, puh… Familjen kommer inte vara nöjd…

 • Robin A skriver:

  Fredagen 1 Juli
  Kinnekulle

  Söndagen 21 Augusti
  Mantorp park

 • Micke_J skriver:

  Tack, ska uppdatera detta vid tillfälle. Markera era kalendrar folks, vi har titlar att försvara… 😎

 • 1JZ Tompa skriver:

  ALLA angivna datum är nu inskrivna i kalendern!
  Bara hög feber eller en rasad bil kan sätta stopp för mitt deltagande på samtliga evenemang!
  Superkul!

 • Micke_J skriver:

  Peppar peppar Tomas, men jag räknar med dig på plats no matter what. Men givetvis vore en fet Hella-Soarer inte dumt på alla träffar! 😀

 • Steffen skriver:

  Skall bli intressant och se ifall man lyckas köra på Kinnekulle denna gång. Förra gången så hade man ju inte speciellt mycket belägg 😉 Får försöka skaka fram lite vettiga däck dock, Federal-däcken tyckte inte om min körstil på Mantorp 🙂

 • Rani skriver:

  Angivna träffar som är inskrivna i min kalendern :)…

  -- Elmia Bilsport Custom & Performance Motor Show
  -- Gatebil @ Mantorp Park
  -- Bilsport Action Meet @ Mantorp Park
  -- JDM Face-off & Trackday @ Mantorp Park
  -- JDM Face-off & Trackday Kinnekulle Ring

 • Event segling skriver:

  Det mesta ser nog ut som man kommer vara med på. Dock har ju gatebil mantorp lyckats med att köra samtidigt som Metaltown i Göteborg….. igen. http://oceangroup.se/

 • Micke_J skriver:

  Gatebil är mer hårdrock än Metaltown… 😉

 • Blogg-arkiv

  Blogg-kategorier

    Wangan Meet III 2011 (26 inlägg) Visa alla
    Veckans Grus 2010 (12 inlägg) Visa alla
    Västervik dragrace 12/9 (14 inlägg) Visa alla
    Vallåkraträffen 2011 (2 inlägg) Visa alla
    UTFÖRSÄLJNING 2010 (3 inlägg) Visa alla
    Trackday/Time Attack Mantorp 2K10 (18 inlägg) Visa alla
    Tokyo Auto Salon 2012 (8 inlägg) Visa alla
    Timeattack.nu (1 inlägg) Visa alla
    Time Attack Mantorp 1/7 (21 inlägg) Visa alla
    Time Attack BNR34 (56 inlägg) Visa alla
    Tekniksnack (23 inlägg) Visa alla
    SuperiorDrift (4 inlägg) Visa alla
    Superior Syd Media (93 inlägg) Visa alla
    Superior Selected Photo (149 inlägg) Visa alla
    Superior RELOAD höstkampanj -09 (4 inlägg) Visa alla
    Summary 2011 (10 inlägg) Visa alla
    Stoffes Videohörna (7 inlägg) Visa alla
    SCS Malmby (11 inlägg) Visa alla
    Samarbetspartners (174 inlägg) Visa alla
    RealcarGaraget-träffen -11 (10 inlägg) Visa alla
    Project: Top Secret 2K10 (26 inlägg) Visa alla
    Pierres gästblogg (216 inlägg) Visa alla
    Old school JDM-hörnan (24 inlägg) Visa alla
    Möten inom Superior-familjen (90 inlägg) Visa alla
    Micke_J @ Kontoret (88 inlägg) Visa alla
    Meck i Superior garaget (105 inlägg) Visa alla
    Kundprojekt (95 inlägg) Visa alla
    Kinnekulle 2K10 (19 inlägg) Visa alla
    Kinnekulle 2011 (20 inlägg) Visa alla
    Kinnekulla 2009 (16 inlägg) Visa alla
    JDM Face-off Mantorp 2011 (9 inlägg) Visa alla
    JDM Face-Off II -09 (19 inlägg) Visa alla
    iPhone snapshots 2012 (1 inlägg) Visa alla
    Gatebil Mantorp 2K12 (10 inlägg) Visa alla
    Gatebil Mantorp 2K11 (58 inlägg) Visa alla
    Gatebil Mantorp 2K10 (27 inlägg) Visa alla
    Frankfurt IAA Expo 2011 (49 inlägg) Visa alla
    Emmaboda EDPS 2K10 (14 inlägg) Visa alla
    Emmaboda 2009 (19 inlägg) Visa alla
    Elmia2014 (10 inlägg) Visa alla
    Elmia2012 (47 inlägg) Visa alla
    Elmia 2K10 (104 inlägg) Visa alla
    Elmia 2013 (38 inlägg) Visa alla
    Elmia 2011 (91 inlägg) Visa alla
    SuperiorTV (42 inlägg) Visa alla
    Elmia 2009 (31 inlägg) Visa alla
    Dagens notiser (7 inlägg) Visa alla
    Brennas auktionsklipp (8 inlägg) Visa alla
    Bilsport Action Meet 2009 (15 inlägg) Visa alla
    Bilauktioner i Japan (49 inlägg) Visa alla
    Årets Superiorfoto 2009 (19 inlägg) Visa alla
    Action Meet 2011 (16 inlägg) Visa alla
    Action Meet 2010 (10 inlägg) Visa alla
    200MPH Soarer (128 inlägg) Visa alla

  Sök i Bloggen

  Se en av våra demobilar

  Superior "TIME ATTACK" Skyline BNR34 GT-R
  Superior ”TIME ATTACK” Skyline BNR34 GT-R
  Vi brinner för den mest extrema formen av racing för gatbilar: Time Attack. Sedan tidigare endast en mytomspunnen testplattform i Japan, nu även på framma [...]

  Senaste bilarna i lager

  (SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)
  (SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)