Sidan nere i eftermiddags en sväng igen…? Rapportera!

30 november 2010, 17:21

Då har siten varit nere igen, och denna gång verkar hela webhotellet ha haft strul. Suck och stön, var bara för någon natt sedan som jag och SIR_PIERRE satt och förgrymmade oss över att det var knas med kommentarerna i bloggen etc.

 

Om någon är med om att siten är slö, är nere eller ifall funktioner inte är 100%- snälla skriv om detta i första bästa inlägg som finns uppe nästa gång du kommer hit!

 

Jätteviktigt för oss att ha koll på när det inte funkar som det ska, vi för hela tiden en dialog med vårat webhotell som försöker lösa att så gott det går. Men ibland måste man faktiskt slå näven i bordet lite också och ställa krav, och där är eran information ovärderlig!

 

Som sagt, kommentera för alla era iaktagelser- det hjälper oss uppehålla 100% drift vilket målet för superiorimports.se är!


Tungt Road Sport race i Macau med Nissan GT-R + RX-8 krasch!

30 november 2010, 14:12

Hittade via WANKELREGISTRET en liten videolänk till en krasch, som bl.a. inkluderade KNIGHT SPORTS tuffa Mazda RX-8; boven i dramat var en KCS Racing Nissan GT-R körd av Philip Yao (som kraschade sin andra GT-R i karriären, mer om det nedan).

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=LtYBZ2SyA5I&feature=player_embedded

 

Strunt i kraschen för ett ögonblick, men hur otroligt fett är det inte att se dessa Time Attack monster från Japan, Hong Kong och t.o.m. Kina göra upp i ett ”old school” road race med stående start? Faktiskt imponerad över att de i fjärran öst har ”balls” nog att ställa upp i något sådant, är en sak att på Tsukuba komma med sin bil och med rätt fri bana jaga Time Attack- men detta är ju så mycket hårigare (och riskfyllt)!

 

 

Vann gjorde stora profilen på Japanska scenen Manabe Orido med en Nissan GT-R byggd av HKS. Var tämligen jämnt i toppen mot en Evo IX RS men helt enkelt för mycket mos i de nya GT-R’erna!

 

Ang. kraschen då, när man snabbt surfar runt och läser eftersnacket verkar det mesta handla om föraren Philip Yao som inte verkar vara den mest populära föraren överhuvudtaget bland folk som är mer insatta

 

Inte hjälper det heller att han förra året kraschade en annan Nissan GT-R redan i andra kurvan av ett race. Denna gång tog det knappt 200m så var det dags igen.Kan detta vara den enda mannen som kraschat två Nissan GT-R, som dessutom verkar ha varit ena riktiga as till bilar prestandamässigt?

 

Nedan ser ni filmen från hans vy i starten, min väldigt enkla synpunkt är att han inte är uppmärksam och en smula arrogant när han ska in i högerspår när det redan är två bilar i full kareta där.

 

Någon skrev att han klev av som en raket och bilen är god för sanslösa starter, men att han för säkerhets skull inte körde full boost på launchen för att spara drivlinan. Avgör själva:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=Y0u6kmGWvN0&feature=related

 

Illa illa, bilen var tydligen ”byggd för att vinna” och då lär man inte sova gott om nätterna när man försöker från start att ta sig upp till ledartrion med sådan aggresivitet…

 

 

Men som sagt, otroligt coolt att se såhär snabba ekipage göra upp- det är synd att Japanerna är väldigt dåliga på att dela med sig till omvärlden av allt som händer där borta i fjärran östern.

 

Man blir nästan lite tjurig på de gånger man springer på ett klipp på youtube med massa Japanska tecken, och vips så har man hittat ett fett club sport race eller något?

 

Har inte sett ett ord om detta race ens hos SPEEDHUNTER som är en av världens bästa bloggar på att täcka all slags racing med Japanska bilar. Man kanske skulle ta och göra ett besök i Macau nästa år med SUPERIOR SYD MEDIA och filma lite…?

 

Nja, vi har material så det räcker och blir över från denna säsong som ska ut först. Men man måste ha långsiktiga mål också? 😉

 

Kommentera gärna vad ni tyckte om detta race och vems fel det egentligen var?!


Klockan tickar… Har DU påbörjat din planering inför Elmia 2011?

29 november 2010, 21:02

Då var man tillbaka i stolen igen efter en härlig helg där man fokuserade på att fira sin födelsedag med allt det innebär i för och efterberedelser (om det nu är ett ord). Ett stort tack till alla er som dök upp, vi ses igen nästa år- nu lägger vi detta bakom oss och gör tiden från nu till den 25 November nästa år till den bästa i våra liv hittills! :)

 

Har under lång tid ägnat mig mycket åt arbete som till 95% får räknas ”behind the scenes” som blir min svengelska/amerikaniserade benämning på det hela.

 

Kan nu motvilligt erkänna att vintern är här och den gör som vanligt en framfusig och rakt av elak entré i våra liv.

 

Hoppas alla nu hunnit skaffa sig en vinterbil medan finbilen står redo inför en vintern av uppgraderingar, för ni vet väl att det bara är knappt 4.5 månad kvar till Elmia 2011 och att tiden har en förmåga att rusa iväg snabbt?!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=BSsMGNwYDdg&playnext=1&list=QL

 

Inte för att detta står i blickfånget just nu, så snabbt som i ovan video (Uncle – Burn my shadow)  tickar inte klockan- men många har redan (klokt nog) poängterat att det börjar bli dags att ladda. Om inte bara för de praktiska förberedelserna, utan även mentalt så man har någon form av flamma inombords som värmer under dessa eländiga och kalla vinterhalvår.

 

Har man Elmiamässan som en stor fet morot brukar vintrarna gå mycket enklare till, för visst längtar man till tillfällen som detta nedan som var ELMIA 2008?

 

 

Tycker att denna bil helt klart ska göra sin efterlängtade comeback i Jönköping denna helg, och då vet ni att när man nämnt det i bloggen så brukar det oftast bli så också… 😉

 

För våran del är det som  sagt mycket jobb med att förbereda inför superiorimports.se 2.0 ihop med att staka ut vad vi ska jobba med i verkstäderna runtom i landet under lågsäsong. Kommande säsong blir den viktigaste och mest spännande hittills i våran unga historia som aktiebolag (jo, det låter så varje år och tur är väl det).

 

Finns väldigt mycket angenämna bekymmer som att välja rätt hästar att satsa på och nyckelpersoner man ska luta sig mest tillbaka mot.

 

Stort intresse just nu men viktigt att bromsa sig också. Denna vecka hoppas man kunna fatta vissa nyckelbeslut när dygnsrytmen och det på agendan äntligen står lite i balans iaf.

 

Jagar vidare på auktion och hoppas blogga lite om det också. Kanske någon som vill ha en ovanligt Nissan Fairlady 370Z convertible som sin vårbil nästa år…? :)

 

Får hålla tillgodo med detta så länge, hoppas även på lite bilder på en Toyota Sprinter AE86 i veckan…


Dags att ställa av bilen inför vintern, Vad ska man tänka på?

27 november 2010, 03:16

Ja då är det tyvärr dags för bilen att få sin välförtjänta vintervila.

 

Många av mina vänner har bilar som bara används på sommaren, Eller tom bara på bana.

 

Och alla har nog olika förberedelser som dom gör med sin bil innan den får gå i ide.

 

Nu har jag inte ställt undan och av min ännu, Men jag tänkte dela med mej av några saker jag tänker över inför bilens vintervila.

 

Förr så servade jag alltid bilen innan, Så att den fick vila med fräsha vätskor och så tankande jag full tank.

 

Vilket var ganska onödigt eftersom jag servade den nästan direkt på våren igen ändå.

 

Full tank eller inte är upp till var och en..

 

Varför man gör det är för att bensin kan samla på sej vatten.. På nått sätt… Och bensinångorna kan avdunsta.. Och det är typ där ”the magic is”.
Och bensinen tappar sin kvalitet.

 

Så antingen har du minimalt med bensin i bilen så det lilla som e där e skitsamma om det blir ”dåligt”, Eller så tankar du fullt upp så att det minskar platsen för såna här möjligheter.

 

Men är det så att bilen behöver en service ändå vid detta lager så skulle jag ändå rekommendera att göra det innan du ställer av den. Mest för att då vet man att man har kollat igenom allt. Jag servade min nyligen och kommer göra det direkt igen till våren.

 

Ibland är man så extremt så att man byter till en lättare motorolja på den där vinterservicen, Detta gör på nått sätt att jag inte är lika rädd att starta upp bilen efter den har stått länge.

 

Även om jag försöker starta upp den ca en gång varannan vecka under hela vintern… bara för att..

 

Sen så kan kylan ha den effekten på oljor att tjockheten/viskositeten.. Eller hur det stavas kan öka.. Vilket gör det ännu svårare för oljan att tränga sej in i dom små små utrymmena i motorn när du startar upp den.

 

Men det där med oljor är en helt vetenskap för sej själva som jag aldrig riktitg känt mej säker inom.

 

Sen givetvis måste du kolla glykolen i kylarn, Vilket jag dumt nog har svårt för att kolla. Men du ska kunna åka till typ en verkstad eller bensinmack, Låta dom ta ett litet ”smakprov” av din kylarvätska och sen kan dom se hur pass mycket kyla den pallar.

 

Sen kommer vi till batteriet.

 

Jag har aldrig haft problem med batteriet förut, Bilen har gått att starta på våren trots att jag startat bilen flera gånger under vintern utan att köra med bilen.
OBS, Låt motorn stå o bli ordentligt varm, Vilken kan ta tid när man bara låter den stå på tomgång.

 

Men nu så suger mitt batteri slut på mindre än en vecka! Ett helt nytt Optima RedTop!

 

Och jag har inte skaffat mej nån killswitch ännu…. Vet inte riktigt vad jag ska ha. Behöver ha en utvändig eftersom batteriet sitter i skuffen och den öppnas elektriskt med en knapp…

 

So no battery no open.

 

 

Så i år kommer jag ta av minuspolen denna vintern, Och sen lägga en handduk i kläm vid låsen så att den inte stänger sej helt.

 

Sen undrar jag lite över dom batteriladdare som kallar ”underhållsladdare”.
Kan man ha dom inkopplade hela vinter? Känner dom av själva när det är dags att ladda på lite kräm och när det inte behövs?

 

OBS, Nu tar jag för givet att alla har ett riktigt garage, Ingen carport eller så.

 

Tyvärr är där varken värme eller plats i mitt trånga garage.

 

Så till nästa steg.

 

Däcken, Du vill inte låta din bil stå på på bra däck under hela vintern som du tänker använda sen på sommaren.

 

För dom kan bli platta, Ja ni fattar vad jag menar, Just på den punkten dom står så kan däcken bli platt.

 

Vilket är skit, Inte nog med att bilen kan studsa och vibrera och föra en massa onödigt ljud för sej så e det farligt också vill jag påstå.

 

Och vi som kör med R-Däck ska absolut inte låta bilen stå på dessa.
Vissa säger t.o.m att gummibladningen i R-Däck inte mår bra utav kyla alls.. Så jag kanske rullar ner mina i förrådet istället.

 

Vilket som så ska dom av och jag kommer sätta på mina OEM fälgar med däck som är helt uppätna sen Scandinavian Drift Finalen.

 

Vissa kanske har plats och möjlighet att ställa upp sin bil på pallbockar istället.

 

Men jag vill gärna tro att vi med avancerade coilovers osv ska låta bilen stå med sin rätta belastning och att fjädrar osv får vara i sitt rätta läge.

 

Vissa kanske bara pumpar däcken spängfyllda istället och hoppas att på så vis undvika få en platt punkt.

 

Sen har jag precis som alltid precis haft min bil inne på rekond/polering, Eftersom jag vill att min bil ska vara ren under sin vintervila =)

 

Ska du ge dej på såhär sent att tvätta bilen så se till att den är ordentligt torr innan du ställer av den, Det har hänt mej förut att jag har tvättat bilen, Ställt av den, och sen när jag skulle ut och starta den så kunde jag inte ens med våld få upp dörren.

 

Och givetvis har jag inte bara ett utan två olika carcovers att välja mellan till att lägga på bilen.

 

Det kanske inte gör nån nytta.. Men det ser jävligt coolt ut.. Och den känslan att dra av ”täcket” på sin fortfarande rena och skinande sportbil och se den avslöja sej bit för bit är ren porr!

 

Nu har jag givetvis ett väldigt tunt täcke som andas, Som egentligen inte hjälper ett dugg mot garage-damm, För har du ett sånt ”täcke” som liknas vid dessa tält/plast liknande som finns så kan det skapas kondens under täcket, Och på sikt så ärjar det på .. Ja precis allt.. och sen har du fått rost i onödan.

 

Av samma kondensanledning så brukar jag rutorna vara nere en liten cm, så det inte blir kondens inne i bilen.

 

Sen har jag en massa tips om vad man ska kolla när det är dags att ställa på bilen, men det får vi ta till våren.

 

Och just det, Glöm inte ställa av bilen hos transportstyrelsen så att du slipper betala dyra pengar till försäkringsbolaget i onödan!

 

Och just det!

 

Jag brukar hälla ut några paket råttgift och sätta ut några fällor runt bilen, För du vill INTE ha en in mus/råtta in under bilen som kanske äter lite på dina elkablar!
Man kanske t.o.m ska stoppa in lite stålull eller liknande i avgasrören…

 

Vissa plockar även bort tändstiften, Och droppar lite olja i hålen, Och sen trycker ner tygtrasor där, Men det är inget jag har projekterat med tidigare.

 

Lika så att visa brukar gå ut o gunga på sin bil lite då o då, För att vätskor osv ska röra sej, Jag brukar ev backa o köra tillbaks en meter då när jag är ute o startar bilen.

 

Har du inte fjärr så bör du smörja alla lås osv också.

 

har du av nån anledning AC i bilen så låt AC´n stå på dom gånger du är ute och startar upp bilen.

 

Några få tips till kan ni läsa om här.

 

 

Har jag missat något viktigt?


Är det en Mitsubishi Lancer Evo, Eclipse eller…. Mirage (synvilla)?!

26 november 2010, 22:54

Haft ett underbart dygn och firat 28 år gammal-dagen. Eller ”bara två är kvar till 30 nu” dagen om man får tro folks standardfrågor? Sorry guys, känns inte som någon skillnad ännu. Fråga mig igen om två år… 😉

 

Var bara tvungen att kasta upp ett litet inlägg jag haft sparat ett tag om en modell vi fick en förfrågan om för ett tag sedan. Spana in denna bild bakifrån först, gåtan känns otvivelaktigt som en ”trick question” när man börjar från denna ände av bilen:

 

yq6pi1obbatx4tx0u9umxvyrenqkxf7aal4cnfo5treda3uoxhod4txdrj6uncamok

 

Enkelt tänker ni, en uppenbar Misubishi Carisma eller Lancer med lite kjolar och klistermärken på? Sorry, men ta en titt igen på bilens framsida på en annan bil av samma modell, är inte framlyktorna väldigt mycket Misubishi Eclipse även om fronten i sig känns väldigt mycket ”Evo”?

 

 

Okay, dags att komma till punkt där detta faktiskt va Mitsubishis svar på ”hot hatches” som t.ex. Honda Civic och Toyota Corolla när de på mitten av 90-talet i Japan hade sin boom. Faktiskt var detta den motorstarkaste bilen i serien, och än idag finns alltså ett intresse för modellen som faktiskt heter Mitsubishi Mirage!

 

När det gäller utbudet av dom så är de i sitt ”RS utförande” rätt sällsynta, men ändå gott om fina ex. för relativt låga pengar. Vi pratar om en väldigt udda modell som inte riktigt tog eld i Japan, men de som inte ville var som alla andra och köra Civic EK9 gav nog detta en chans!

 

Rätt kultigt ändå med en sådan för oss europeér ”hybrid” av Mitsubishi-modeller. Import när det gäller ”först i Sverige” är en utmaning vi älskar, det är alltid knepigt att få en otypad modell godkänd hos registreringsbesiktningen.

 

Men vi har många (som vi inte gör anspråk på) modeller som varit bland de första DIREKT FRÅN JAPAN på våran meritlista. Är som sagt inget man skryter vitt och brett över, men vi respekterar kunder som ser ett enormt värde i att ha en speciell modell som det inte finns många av i Sverige, det ger ju lite extra uppmärksamhet bland bilnördar. Så alltså: Sånt är bara kul ifall någon vill betala för merjobbet! :)

 

Denna skulle hamna kring minimipriset för en sådan typ av import, ca 80 000:- hemma och klart– ev. med en justering för extra kostnader vid reggning. Och hey, vill man verkligen vara ensam med en modell så struntar man ju i sånt? Håll med om att den med rallystripning och en äkta Evo VI front är rätt så kaxig ändå för att vara en framhjulsdriven liten busbil…?

 

 

Alltid roligt med exotiska modeller som bara sålts i Japan = JDM (Japanese Domestic Market), KONTAKTA OSS om ni är sugna på något udda till våren…? 😉


Försäkringsbolag = Sveriges största tjuvar.

26 november 2010, 16:30

Jag har under mina år som bilägare haft så mycket problem med försäkringsbolag så jag börjar undra om man skulle ta o köra helt oförsäkrat, Eller med enbart trafikförsäkring.

 

När jag hade min Mercedes CLK så stal dom min Stereo i bilen.
Jag hade kvitto på strax över 100.000kr och ett kvitto på att Mercedes i Lund hade installerat den till mej för ett saftigt pris på 17.000kr.

 

Jag hade nästintill oändligt med bilder och även filmklipp där anläggningen syntes och hördes.

 

Efter 6 månaders bråkande då dom inte trodde överhuvudtaget att jag haft en sådan anläggning i bilen så skickade dom ut 3st biltekniker/besiktningsmän för att kolla på kablarna osv som satt kvar.

 

Då var deras svar ”Oj, det måste suttit en grym stereo i denna”

Är det inte det jag försökt säga i ett halvår???!

 

Så då gav dom med sej och insåg att jag hade haft en sådan stereo, Och så säger dom att deras Maxersättning på eftermonterad stereo är 10.000kr och så drog dom självrisken på det, Så jag fick ut 8500kr….

 

Förra året så körde en taxi på min bil, Ordentligt!

 

Försäkringsbolaget ville lösa ut bilen och ge mej 180.000kr… För det var vad dom ansåg en 350Z kostade på blocket..

 

Givetvis gick jag inte med på det och krävde att den skulle repareras.
Då säger dom att min bil är försäkrad för en vanligt 350Z, Så då betalar dom bara rep kostnader upp till halva bilens värde.

 

dvs 90.000kr…
Trots att jag under 5 års tid betalat ca 2500kr i månaden i försäkring, Och trots att jag ringt dom specefikt och fälgarna och frågat hur dom ställer sej till dom, ifall dom skulle bli skadade osv. Då var svaret att så länge bilen är godkänd i svensk bilbesiktning så täcker dom allt jag har på bilen och så länge jag har låsmuttrar så täcker dom allt gällande fälgarna, Och när jag sa att dom bara fanns i 10 upplagor så var svaret ” det får vi ta då”.

 

Ett helt år senare fick jag tillbaka bilen och det kostade mej strax under en halv miljon…

 

Under alla dessa år så har jag haft en Mercedes 320 CE, Som vardagsbil och som en blivande samlarbil.

 

Nu precis när det har uppnått den status, Eller att den iallafall fått en officiell stämpel som blivande samlarbil så backar en lastbil på bilen när den står parkerad….

 

Mercedes säger att det är OMÖJLIGT att få tag på en sådan SEC huv som jag hade och därför ville dom lösa ut bilen istället.

 

Vilket känns jävligt tungt eftersom vi har haft denna bilen i familjen snart 10 år tror jag.

 

Så den enda bilen som finns på blocket som är i närheten av det skick jag har på min begär dom 75.000kr för, Den har inte heller någon SEC huv vilket kostar minst 20.000kr till och jag måste helt enkelt ha bilen vit, Så då var det frågan om en omlackeringskostnad med.

 

I 4 veckor så har jag väntat på ett svar ifrån försäkringsbolaget, har ringt dom ett flertal gånger och frågat vad som händer och att jag givetvis inte mår bra över detta.

 

Idag får jag hem ett brev där det står att dom ger mej 25.000kr för bilen…..

 

När jag precis servat den för 19.000kr.. Precis bytt skivor och bromsar och satt på helt nya däck, Vilket kostade nästan lika mycket. Och när jag utan tvekan hade Sveriges Finaste Mercedes CE..

 

Och sen ang min nacke och axel som har varit katastrof sen krocken, Och den försäkringsbiten orkar jag inte ens gå in på….

 

Så folk.. Kör med enbart trafikförsäkring eftersom lagen kräver det.

 

Skänk inte era pengar till denna Svenska Maffia.

 

Slösa era pengar på roligare saker än så, För ni får ändå inte ut ett skit när ni väl behöver deras hjälp.

 

Sen är det värt att nämna att jag alltid har varit kund Länsförsäkringar under alla år med över ett 20 tal bilar, Har mitt lägenhetslån där, hem försäkringen, ja you name it.

 

Och ändå blir man behandlad såhär.

 

Min Mercedes 320 CE var FLÄCKFRI!

Och just det, För nån vinter sen så lyckades jag hitta en Ford Sierra 91a med 5600 mil på mätaren, 1 ägare och det hade varit skydd på klädseln sen den kom ifrån  bilhandlaren.

 

Den bilen luktade fortfarande nybil inuti.

 

Mamma lånade bilen till Bauhaus, Kommer ut och någon har backat på bilen, Måste varit med en slags lastbil eller så för att hela naken på bilen hängde.

 

Den var inte heller värt att reparera ansåg dom och erbjöd mej 3500kr….

 

Och för en massa år sedan så hade jag en BMW M5 försäkrad hos IF/BMW, Bilen blev stulen, Bilen stod på Pappas namn, Eftersom jag nog inte ens var fyllda 21 år.

 

Försäkringsbolaget sa att vi hade stulit bilen själva, och ville inte betala ut ett skit.

 

Pappa gick till domstolen osv osv osv, Dom hade typ 8 advokater med sej som enbart jobbar med såna här saker. Och i slutändan så skulle det kostat oss lika mycket i rättegångs och advokatkostnader som vi kunde vinna tillbaka ifrån försäkringsbolaget.

 

Då var frågan om man skulle göra det bara för att visa sin rätt eller skita i att projektera….


Vintern är här.

25 november 2010, 23:36

Det är det nog ingen som har missat.

 

Jag tror utav tvekan att vi kommer få en värre vinter än förra året, Och då är jag för en gångs skull glad över att inte ha ett jobb att gå till.

 

Så jag antar att alla (utom jag då) har ställt av sina bilar och har förhoppningsvis skaffat sej en vinterbil (Förutom jag).

Och nej jag vänder inte mej till er som kör Subbor 😉

 

I vanliga fall så har jag en bil över sommaren (Eller rättare sagt hösten som är mellan april och november), Förutom min 350Z då, Och sen så köper jag mej en vinterbil.

 

Men i år har jag inte kommit så långt, mest för att ingen vill ta min Jaguar i inbyte =(.

Men den är faktiskt förvånadsvärt lättkörd i snön måste jag säga.

 

Så nu vänder jag mej till er läsare, vad har ni för vinterbil i år?

 

har ni köpt en bil strikt för denna vintern eller ni har en vardagsbil som används året om?

 

Köper ni ny bil inför varje vinter?

 

vad har ni för krav på er vinterbil?

 

Så.. dela med er =) Kanske bilder också?


Auktoriserade Märkesverkstäder.

25 november 2010, 15:27

Den allmänne bilägaren tror ju oftast, Eller rättare sagt hoppas att det enda rätta att göra med sin bil när den behövs repareras eller servas är att lämna in bilen till sin märkesverkstad.

 

Oftast tror man att privata verkstäder är bara bluffare hela högen eller att dom inte kan just din bil.

 

Men jag har gång på gång lärt mej att det är precis tvärtom.

 

Det var just pga verkstaden som jag sålde min Mercedes..

 

Och hela storyn om min 350Z och Nissan i både Malmö och Lund orkar jag inte ens gå in på. Hela 2 år efter jag ägt bilen så hade dom fortfarande inte verkstadshandboken till bilen.. Men jag hade den…

 

Vilket som, Förra säsongen så körde ju en självmordskandidat på min bil, Och sen dess så har där varit ett sjukt irriterande missljud ifrån diffen.

 

Vilket jag har då påpekat sen i sommras när jag fick tillbaka bilen ett år senare, Och bara blivit runtskickad som vanligt.

 

Nu i Fredags då så lämnades bilen in för att Nissan skulle plocka ner diffen, Så att försäkringsbolaget skulle komma dit och SE om missljudet har med krocken att göra…. Retards…

 

Vilket som, Hade en tid Fredag morgon, Lämnade in bilen och bad dom ringa mej SÅ FORT diffen var nerplockad så att jag också kunde komma dit och se på den..

 

På Tisdag ringer JAG till DOM.. Och frågar hur det går.. Det tar ju inte 3 dagar att plocka ner en diff även om jag har en massa extra stag och grejer.

 

Då säger killen på Nissan att ”Dom jobbar på det” Och givetvis skulle dom ringa till mej så jag kunde komma och kolla på den samtidigt som killen från försäkringsbolaget skulle vara där så vi kunde snacka..

 

Idag ringer jag dom igen.. Och frågar hur det går.. verkstadschefen har inte koll på något alls utan ber mej ringa till killen från försäkringsbolaget och höra med han om han vet nått…

 

Så jag ringer till honom och han säger att han redan har varit och kollat på diffen, Men eftersom inte han är ”specialist på diffar” så bad han Nissan att skruva ihop bilen igen så att dom i nästa vecka kan skruva ner den igen så han OCH hans specialist kollega kan kolla på det… Igen…

 

Så nu ska det bli kul o se NÄR Nissan ringer mej för att berätta detta och förmodligen be mej köra hem med bilen i snöstorm med R-Däck för att bara några dagar efter köra dit igen..

 

TRO mej, Jag går MYYYCKET hellre till nån ”Arabverkstad” där ingen pratar svenska men där jag iallafall får vara med hela tiden och det kostar mej 1/3del…

 

Som jag sagt så många gånger.. Vi behöver verkligen en Superior Verkstad här nere i Malmö.


25 November.

25 november 2010, 02:14

Då var det plötsligt midnatt.

 

Klockan går snabbt när man sitter framför datorn.

 

Det har väl ingen större betydelse egentligen vad klockan är, Inte för en kille i min sitts iallafall.

 

För vissa så betyder den 25e att det är löning.. För vissa att det är dags att betala räkningar bara.

 

Vilket kanske känns extra tungt eller extra kul nu när det är mindre än en månad till Julafton.

 

Och för vissa så är just denna 25e November en speciell dag.

 

Det är nämligen vår egna Micke_J´s födelsedag!

 

”Grabben” Fyller 28 år gammal idag, Och det kommer firas i helgen, Tyvärr kommer jag inte vara på plats, Mer än med mitt Jedi Mind.

 

Micke själv kommer spendera denna dagen med att dricka sina mocha-late-cino, Eller vad han nu kallar dessa dyra små koppar med ”Italienskt” kaffe.

 

Han känner väl sej gammal och vill vila upp sej så att han orkar med att festa med grabbarna-bus i helgen.

 

 

Men riktigt så tänkte inte jag att morgondagen skulle se ut.

 

Som alla vet så är Micke väldigt flitig med sina massutskick utav SMS, Gällande allt från blogginlägg , bilevent och annat bilreleterat, chokladmässor eller kattshopping.

 

Så jag tycker att alla ska störa honom så mycket som möjligt i morgon, ring och sjung, SMSa, Maila, Skicka stripp-o-gram, Ja vafansom. Själv tänker jag bjuda på ett oanständigt MMS tror jag.

 

 

Ni når den kaffesurplande Micke på 0738 12 11 90 ..

 

 

 

 

 

 

Och känner jag Micke rätt så kommer han inte kunna hålla sej från att titta till sidan under dagen, Så ni som (är för snåla för att skicka ett SMS) vill får jättegärna skicka en ”God Hjul”” eller ”Grattis Gubbfan” hälsning här som kommentar med.

Och eftersom han så fint smög in en blyg request om att hålla igång bloggen idag eftersom det var hans födelsedag så får jag se om jag orkar slänga ihop något i morgon.

 

Nån request kanske?

 


Och ni som är på plats för att fira Micke i helgen, Bjud honom på en Tequila från mej.

 

 

BTW. Om ni tycker att sidan beter sej underligt, Om inte era kommentarer kommer fram, eller om ni inte ens kommer in på sidan (Så kan ni ju inte ens läsa detta) Så oroa er inte, Det är INTE mitt fel..


Ett par väl valda varma ord om senaste tidens fina besökarsiffror:

24 november 2010, 22:52

Har förundrats ett tag nu av vilken enorm respons siten fått sedan vi redan på förra årets ELMIA CUSTOM MOTOR SHOW 2010 höjde ribban ett par snäpp till när det gäller bloggningen. Sedan fortsatte satsningen och David @ SUPERIOR SYD MEDIA klev in i bilden och tog oss ännu högre upp med sina otroligt uppskattade filmer.

 

Gatebil Sweden 2010 at Mantorp Park – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

Vidare så la man på ett extra kol i slutet av säsongen för att verkligen avsluta starkt, och (personligt) hedrande nog så hade augusti bland de starkaste siffrorna hittills, mycket tack vare det fantastiska TIME ATTACK MANTORP PARK där Robin Antonsson med Phantom Supran tog hem vinsten- efter en hård debutsäsong för varumärket vi lanserade och sedermera byggde ihop motorn till den bilen med: MAJOR BY SUPERIOR IMPORTS.

 

 

När man dessutom tog in galet biltrend-kunnige och lika kaxiga SIR_PIERRE i leken medan man själv var ute i Europa på halv semester, så verkade det lite som att ännu en barriär raserades och det nu blev uppenbart att vi var inne på rätt spår för bloggens framtid = ha flera gästbloggare.

 

Sista pusselbiten som jag vill nämna som bakgrund för detta inlägg är det ÅRSMÖTE I VÄXJÖ vi höll där många kunder och partners dök upp samt i efterhand bidrog till att skapa en enorm pool av ideér vi ska arbeta på inför kommande säsong.

 

En stor bonus med detta var att det verkade sporra folk till att besöka bloggen oftare varje dag- ännu en riktigt kul boost för hemsidan. Ni har ingen aning om hur roligt det är varje gång någon lagt en ny kommentar, eller att vi stadigt hållt ett snitt över 1000 besök/dag här på hemsidan senaste tiden!

 

Vad jag vill komma till ska inte bli långrandigt, men det är härligt att trots att folks enskilda lovord är det som betyder mest- ändå få bekräftat i besökarsiffror att vi har ett riktigt bra koncept här på superiorimports.se.

 

Man kan inte annat än förundras över att det som är ens personliga ”close to my chest” område i verksamheten tagit sån fart, och nu har många lagt mer än märke till det —> s t o r a uppgraderingar i siten på gång förutom det du kan ta del av i PROTOKOLLET FRÅN ÅRSMÖTET.

 

Enkelt förklarat så blir det mer av samma vara som man kan summera ovan grejer med, men samtidigt större möjligheter för folk att interagera med varandra. Vi har en unik familjekänsla här på Superior, men givetvis ska även andra med samma intresse få utrymme att vara med- är det som blir tänket inför kommande säsong och superiorimports.se 2.o! :)

 

 

Ville mest bara passa på och rakt ur roten från mitt hjärta tacka alla som besöker siten, kommenterar och visar intresse.

 

Keep it up, tack vare er har det nu möjliggjorts framtida projekt man inte vågade drömma om innan. TACK! :)


När ord inte kan beskriva gräslighet; Japansk likbil (!) på auktion!

24 november 2010, 02:15

Ännu en seg natt där det på auktion i Japan spanas på en mycket intressant Toyota Supra TT 6-vxl som man hoppas mycket på att kunna importera. Som vanligt dessa nätter har man sällskap av vapendragaren SIR_PIERRE, och det skulle kunna vara en kurs i sig på allt mellan himmel och gjord när man får ta del av den mannens kunskapsbank när det gäller bilar.

 

Men… Nu har jag fått honom att hålla tyst:

 

 

Enda jag kunde konstatera var att det förmodligen var en likbil, för ett ambitiöst bygge till årets Tokyo Auto Salon kan det väl inte vara ändå? ;

 

I grunden är detta en Nissan President och riktpriset är faktiskt en bra bit under 100 000:- hemma. Så om du har en gravt (ha ha?) störd humor så kanske detta är en bil för dig…? Undrar hur den kommer rymmas i containern dock, kanske skulle man fylla kistan full med delar och skeppa med Ro/Ro istället- för inte sjunker hamnarbetare så lågt att de vågar plundra en sådan bil? 😀

 

 

Nej, nu håller vi tummarna för en Supra istället för att flamsa runt…


GALLERI: Det sista man såg av hösten och 200MPH Soarer år 2K10!

23 november 2010, 19:22

I samband med att man ställde av och vinterförpackade min egna finbil MajoR 200MPH SOARER så hanns det även med ett litet improviserat höstgalleri på bilen.

 

Är egentligen lite av en skam att den för det första inte hunnit bli speciellt färdig på något område utom själva motorn, men även att man inte haft en ordentlig fotosession med kärran sen vi byggde ihop den förra året?

 

Är väl som med allt annat, att den egna bakgården är man slarvig på medans det i resten av verksamheten är media och dylikt vi är stolta över att ha rätt bra bredd i? 😉

 

Nåväl, detta fick bli bättre än ingenting då bilen faktiskt fortfarande är färsk från sin behandling hos MR CAP samt den bara ett år gamla lacken äntligen börjar visa vad den går för (med blandade resultat).

 

Finns som sagt utan att vara överdrivande pedant; massor kvar att göra på bilen. Högsta prio t.ex. är att bättre på bilens ”stance” dvs hållning då den är minst sagt pinsam på det området just nu…

 

 

Lär knappas vara överdrivet mycket tid över till denna säsong för någon make-over såsom man drömt om när det gäller att fortsätta detta projekt. Det blir istället till att i bästa fall optimera så att bilen blir mer en potent gat/strippräcer än något annat. Kan bli kul i sig också, så länge man är snabb så ser folk ju ändå inget mer än ens bakdel…? :)

 

 

Med dessa bilder så kan man med ett ännu mer tydligt ”facit på hand” säga att hösten och all potentiell mark det fanns kvar för bilsäsongen; helt klart är över nu. Ni med Subarus som varit kaxiga i bloggen om erat ”all-year” användande kan vara glada. Men för oss andra så är det bara börja räkna dagarna tills våren är här igen, som tur är har tiden en förmåga att gå fort ändå- eller hur?

 

 

Ni med era JDM-sportbilar fortfarande i bruk: försök fånga eran pärla kämpades mot det svenska klimatet.

 

Vore otroligt kul att som i tidigare år kunna skicka bilder till våra Japanska partners t.ex. som visar att vi svenskar inte är fega med användandet av våra bilar! 😀


And so it begins; Sveriges första Nissan 200SX med 1JZ-GTE motor?

23 november 2010, 12:05

Calle Linnarsson köpte för ett tag sedan en hel 1JZ-GTE motor av oss som han skulle ha till sin driftstukade Nissan 200SX. Motorn hade vi haft ståendes ett tag i verkstaden och ärligt talat ruvat lite väl mycket på, då 2500cc stor rak sexa från Toyota är väldigt fint att ha tillhands för ett litet busbygge t.ex…

 

Men nu blev det alltså så att Calle; som först spontant kontaktade oss för att fråga om någon kul motor till sitt projekt; tillslut blev ägaren av den. Ska man kalla denna bild det officiella startskottet för projektet som vi hoppas startas upp och bränner sin första uppsättning däck denna säsong…?

 

 

Har personligen stor respekt för någon som vågar trampa sig ut på riktigt djupt vatten och se utmaningen i att greja något som i detta avlånga land inte har gjorts ännu. I USA däremot där 1JZ-GTE är ett mycket mer prisvärt och busvänligare motoralternativ mot 3000cc ”storebror” 2JZ-GTE, så har man sett det mesta förses med en spis av detta slag.

 

No guts no glory, önskar Calle mer än lycka till- och hoppas på flera bilder under vintern som är roligare att titta på men med samma innebörd för projektet! :)


Allt snack om Hellaflush; dagens auktionsfynd = Tokfet Nissan Cima!

23 november 2010, 00:48

Efter en dag som blev lite halv off då man laddar inför lite sessions uppe om nätterna, så sitter man här igen och kan inte låta bli att blogga efter lite spontan jakt efter objekt på de olika Japanska bilauktionerna.

 

Mycket prat om riktigt hardcore JDM-trender har det varit här, vi har alltid koncentrerat oss hårt på Time Attack som en liten gren specifikt- men nästan helt gått miste om t.ex. stylingdelar av Japanska bilhobbyn som VIP, Hellaflush och dylikt.

 

Nu senast skrev ju Sir_Pierre ett INLÄGG OM HELLAFLUSH som förklarade begreppen lite mer. En trend som spridit sig som en löpeld i USA och resten av världen medan vi i Sverige knappt har en aning om vad det handlar om?

Tänkte jag kunde fylla i med en Nissan Cima (någon får gärna kommentera nedan och berätta mer om denna modell) som jag hittade på auktion som ytterligare som var klockren som exempel på vad man kan hitta för något i Japan som har detta stuk. Denna bil är ute på auktion just nu, och det är nästan så man lockas att handla in den till lagret…

 

 

Låååågt och att fälgen precis får plats innan för skärmen är fundementala saker för att verkligen få till en ”helvetes snäv passform” om man nu ska göra ett tafatt försök att översätta vad ordet betyder. Jag fasar inför vad vårat logistikombud skulle säga om man vann den på auktion och tänkte framåt i att få in den i en container… 😉

 

 

Är faktiskt riktigt sjukt vad dessa gamla Japanska lyxbilar med snordyra fälgar från Works, Weds, och allt vad de absolut värsta mest blingade märkena heter kostar i Japan. Man kan t.ex. hitta en sådan Cima likt denna för en bit över 100 000:- hemma. Då sitter det med andra ord fälgar värda många kronor förutom att man får en superfin och sällsynt bil…

 

Alltid värt att läsa våran guide om DIREKTKÖP I JAPAN och ta sig en funderare; vill du ha en äkta ”Hellaflush” eller VIP-bil från Japan till nästa säsong- KONTAKTA OSS redan idag!


Ny modell utav den bästa getaway-bilen?

22 november 2010, 04:22

Fick frågan om det kommer en ny Forester STI.

 

Och mitt svar på det är ja.. Fast officiellt så är det nej…

 

 

Subaru har visat en modell som kallas Forester STI Ts.

 

Och det är en Special Edition som är limiterad till 300ex bara tyvärr..
Det är inte alltid bra med limiterade saker.

 

Men jag är väldigt säker på att du kommer kunna uppdatera din nya Forester med liknande eller bättre eftermarknadsgrejer ändå.

 

Bilen är en riktig JDM bil då den bara kommer säljas i Japan.

 

Så vad skiljer denna STI Ts från den relativt sportiga S-Edition?

 

Ja du kan se lite aero delar/Kjolpaket.

 

Den är sänkt 15mm och har helt andra stötdämpare.

 

Nya 17 tums fälgar.

 

Dubbla ändrör.

 

Motorn är en 2.5a Boxer såklart och här ger den 263hk och 347nm ( Det är nog väldigt få som kommer rulla med den effekten.)

 

5 växlad automatare som går att växla manuellt med paddlar.

 

Och sen givetvis en riktig STI inredning med stolar i skinn/Alcantra.

Snygg.. Men inte snyggare än den Dan har.


En slitsam helg snart slut; äntligen inventerat i reservdels-lagret!

21 november 2010, 16:07

När det gäller utbudet av begagnade reservdelar till Japanska sportbilar, så ligger vi efter alla år vi varit verksamma faktiskt väldigt bra till. Tanken med att alltid ta vara på ”det som blir över”, och ibland t.o.m. köpa hela partier av beg. delar till Mazda RX-7, Toyota Supra och Nissan Skyline- det är för våra bilkunders skull. Att vi ska kunna få en bredd i våran support till dig som köpt bil av oss.

 

201011201473Just när det gäller Mazda RX-7 är vi nedlusade med nyttiga saker som vi inte har till försäljning, utan så vi kan finnas där om en kunds bil börjar krångla och man inte vill bråka om ocker-priserna på nya delar.

 

Denna helg spenderade vi till att en gång för alla röja upp i den delen och få en iaf grov inventering av utvudet. Jag och Gzon hoppas det kommer spara oss massor av tid och underlätta i att kunna ge även spekulanter utanför bilkunderna en möjlighet att lättare få hjälp.

 

Skönt värre nu när vi kommit en bit, vi kommer fortsätta att jobba stenhårt för att lyfta garaget nu och få undan mycket frågetecken i firman. Nästa steg blir att göra i ordning utrymmen i direkt ansutning till verkstaden, sen ska det in en ny port och massa annat roligt också innan säsongen drar igång!

 

Helgens stora tack också: Till vår hjälp hade vi även Freddan och Daniel Troberg som ställde upp och körde lass efter lass till mer permanent förvar. Utan dom hade vi inte alls hunnit med så mycket som vi gjorde. Ett otroligt stort tack för det, riktiga klippor dom där två kusinerna! :)

 

 

I övrigt väldigt kul att vara i byn Katrineholm igen och få lite kvalitetstid med folk. Allt från 15 viktiga minuter med nyckelpersoner som stannar förbi verkstaden, träffa guddottern Elna- till en ”grabbig men vuxen” kväll med de närmsta (”Freddie got Fingered är en grovt underskattad men sjuk film + bättre uppladdning inför garage-städning än den fighting-film Troberg visade finns inte!). 😉

 

Bloggen åter igen imorn, vet dock att SIR_PIERRE har ännu mer roligt godis på gång- för min del närmar det sig kvälls-sushi på RESTAURANG MINAKO! 😉


Falska Fälgar.

21 november 2010, 16:07

Jag har ett inlägg i min egna blogg som är väldigt populärt.

Det är några månader gammalt, Men ligger fortfarande på 2a plats över mest lästa inlägget vecka efter vecka.

 
Inlägget rör vid ämnet ”Falska fälgar”.  Där jag kastar mycket skit på Rota.

 

Så här är det, Rota har snygga fälgar.. Men det är för att dom kopierar andra vill jag tycka.

Så visst. Jag kan förstå dom som köper Rota och dyl för att enbart få looken.

 

Men mitt inlägg riktar sej åt dom som dyrkar Rota och andra piratfälgar.

Det är ju så idag att fler människor känner till Rota och vad dom känner till Volk.. Och det är t.o.m så illa att folk tror att Volk är kopior på Rota!

 

Nu rör detta ämnet andra märken än Rota Vs Volk, Men eftersom Rota är dom vanligaste fejkfälgarna så har jag tagit dom som exempel.

 

Här kommer jag alltså klistra in hela mitt inlägg som skrevs i sommras.

Nu är det riktat åt mina läsare i min blogg, D.v.s dom som känner mej, Så ni får ta vissa saker med en nypa salt ni som inte känner mej.

 

 

 

 

Falska Fälgar.

Jag hade för mej att jag redan hade ett inlägg om detta, Om Volk fälgar och kopior osv osv..

 

Speciellt TE37 modellen är den mest kopierade och Time Attack fälgarna jag hade med den röda ringen är numera det vanligaste att kopiera.


Men eftersom jag nu inte hittar det inlägget,, Som jag ev inte ens har skrivit så får jag göra det ordentligt nu.

 

Detta inlägget kan egentligen behandla alla områden när den kommer till kopior osv.

 

Och för er som känner mej och som inte känner mej tillräckligt så vill jag göra en sak klart, En sak som är oerhört viktigt för mej.
Jag är extremt anti när det kommer till saker som inte är vad det ser ut att vara.

 

Om det så är falska fälgar, Klockor etc etc eller kolfibret på min bil.

 

Jag får numera DAGLIGEN frågor om mitt kolfiber. Där folk tar för givet att det är draperat eller nån slags tejp.

 

Vilket egentligen inte gör mej något eftersom jag köper saker för min egen skull,
Jag har ett helt inlägg om att flasha o skryta osv. Men jag kan bli extremt irriterad på folk som tar för givet och TROR att dom kan, DET däremot bryr jag mej mycket om.

 

Men nu tar vi fälgar som exempel, Nått som blir vanligare och vanligare, Till den grad att folk tror att det priset alla betalar för fejk-fälgar är vad fälgar ska kosta, och tycker t.o.m att det är dyrt.

 

Att betala 100.000kr för ett par fälgar utan däck finns inte alls i deras värld liksom, I deras ”replika” värld.

 

Kolla på bilarna i F1, JGTC, FIA GT, WRC, DTM, WTCC, etc. Och du ser fälgar från toptillverkarna i världen, Som Enkei, BBS, Rays/Volk, and OZ Racing. Det finns även andra märken/företag som gör strikt racingfälgar, men nu tog jag upp dom som även gör fälgar för gatubilar.

 

Detta företag har lagt MILJARDER kronor och oändligt med timmar på grundliga och ordentliga tester när dom framställt dessa fälgar.

 

Dessa fälgar är framtagna för att klara av dom mest extrema situationer, Optimal funktion, hållbarhet, så låg vikt som möjligt och med förbättrad prestanda för bilen som främsta mål.

 

Givetvis gör dessa företag olika slags fälgar med varierande material, vikt och priser, Även prestige/högprestanda märken måste ha billigare fälgar för att överleva.

 

Men missförstå mej rätt, igen. Dom gör inga BILLIGA fälgar, Billigaste fälgarna från dessa företag kostar per st vad du får ge för 4st replikor med däck.

 

Så det finns egentligen inget sätt att rättfärdiga(rätt ordval?) att köpa så dyra fälgar till en gatubil, Eller allt annat än ovan nämnda racing serier som är 100% professionella och med budgetar på 100 tals miljoner.

 

Gatu/banbilar, Drifting bilar osv osv, Finns ingen poäng med att betala 10,000kr per kilo som du vill banta från en vanlig fälg.

 

Hoppas ni förstår hur jag menar, Jag skriver ju som vanligt som jag tänker.

 

Säg att en vanlig fälg väger 10-12 kilo, Alltså nu snackar vi en ”lätt” fälg, Kromade bling bling fälgar väger 25 kilo kanske.

 

En Volk fälg i smidd alu väger ca 7 kilo, Vilket är oerhört lätt.
Mina i Magnesium väger strax över 4 kilo. Vilket är så lätt så folk har svårt att tro det är sant.

 

Så för ett par vanliga fälgar eller kopior får du ge ca 7-10 tusen för alla 4, Och då kan du få med däck på köpet. Billigaste Volk kostar nog 40.000 för alla 4, Och då vettifan om det är med moms och frakt inräknat,

Sen däcken ytterligare 20-25 tusen.

Magnesium eller limiterade kostar alltså minst det dubbla än ”vanliga” Volk/Rays.

 

Bugatti Veyron har smidda Volk fälgar,

Dom kostar 80.000kr styck och däcken kostar 270.000kr! Däcken som håller 12 min när du håller 400km/h.

Så där ligger jag i lä 😉

 

Så till kopiorna/Replikorna.

 

Dom mest kända företagen, Som inte ens verkar skämmas för att dom kopierar eller rättare sagt snor designen rakt av utan dom större företagen, Där har vi Drag, Konig, Tenzo, Sportmaxx/XXR, Motegi, och dom ökända och pinsamt populära Rota.

 

Det är pga Rota som folk numera tar för givet att Volk skulle vara nått fejk skit eller att det är Rota fälgar, Det är pga Rota som folk nu ens känner till Volk.

 

Och dessa företag säljer bra, Riktigt bra, Mycket bättre än vad Volk, OZ osv gör.

 

Så på sätt o vis kan man förstå dessa okunniga som tror att ett set äkta Volk fälgar är Rota, Eftersom det rullar 300 bilar med Rota fälgar innan du ser en bil med äkta Volk.

 

Nu har jag hakat upp mej mycket på just Volk och Rota, Men det gäller alltså även en massa andra märken, Men jag håller Volk kärt och har Volk själv.

 

Så dessa ”pirater” som tillverkar t.e.x Rota gör det på billigaste möjligaste sätt, För att kunna sälja det så billigt som möjligt, För att sälja till folk som sysslar med styling, Som enbart bryr sej om looken, Och inget mer, folk som inte har råd med äkta, eller bryr sej om kvalite´, Så såna fälgar är tilverkade med såna kunder i åtanke, och gör ändå en bra vinst givetvis.

 

Dva raka motsatsen till Volk´s tänkande, Kunder som är raka motsatsen till mej.

 

Så om ett set Rota kostar 7000kr, Här i dyra Sverige, vad tror ni då att dom kostar att köpa in? att framställa?

 

Hur mycket tester ligger det bakom dom?

 

Jag har hur många skräckexempel som helst på Rota fälgar som vridit sej, delat på sej osv osv.
Men visst, Volk fälgar är inte oförstörbara, Det säger jag inte, Men dom tål hård körning, Dom är tillverkade för det liksom.

 

Mina älskade Time Attack delade sej som en öppen apelsin, Men det var också en jävla smäll!

Volk fälgar finns bara i vissa storlekar, Gjorda för specifika bilmodeller, Så köper du ett par Volk till din bil, Om din bil finns på listan, Så VET du att dom passar, Mina är tillverkade efter beställning, till just min bil.

 

Hos Rota kan du hitta storlekar som inte finns hos Volk.. Och istället för en ordentlig bredd så justerar dom det med ett lågt ET… Ännu en gång bara för att få race looken.

 

Detta sätter en enorm press på bilen, Bärarmar osv osv.. Det tänker dom inte heller på.

 

Jag är en purist, Jag tror starkt på kvalite´ , Prestanda, Där funktion gör före form och utseende, Där man får vad man betalar för, beprövade saker, Framtagna på rätt sätt, ja hela det där.. Jag kan go on and on om detta.

 

Jag kräver mycket, Det vet både ni och jag, Inte ens det bästa är bra nog, Jag prioriterar saker som andra aldrig skulle, För att känna att jag sysslar med kvalitets saker, Om det så är saker till bilen, Kläder, Klockor, ja allt.

 

När du köper ett par Rota så drabbar du dom riktiga seriösa företagen som Volk, Visst ni kanske tänker att dom tjänar sjukt mycket eftersom dom är så dyra fälgarna, Ni tänker säkert att varför lägga dyra pengar på en fälg som jag kan få en replika utav för en tiondel av priset?

 

Men ni drabbar dom seriösa som sagt, Det är inte bara det dyra materialet ni betalar för eller tillverkningen, Utan all nerlagd tid på framställandet.

 

Dessa ”replika” företagen hade inte funnits om det inte var för alla dessa kunder som inte bryr sej om material, vart dom kommer ifrån, Säkerhet osv, Folk som bara bryr sej om alla pengar dom ”sparar” och utseendet.

 

Nu börjar jag bli tjatig igen, Så jag ska avrunda.

 

Nöj dej aldrig med sämre än det bästa, Du och din bil förtjänar det bästa.
Jag vet så många som lagt en förmögenhet på motorn osv, men sen kör dom med Rota fälgar…

 

Visst jag kan förstå dom som driftar osv osv, men köp hellre andra billiga fälgar som inte är kopior utav andra.

 

Har ni sett nån annan drifta med limiterade Volk Time Attack 19 tummare än mej? 😉

Jag förstår er helt när ni säger att ni inte kan ”justify” priset på ett par dyra fälgar, Absolut, Speciellt på gatubilar, men som sagt, Köp hellre andra märken än dessa piratkopior.

 

Så många gånger jag har fått höra att Mekonomen och liknande säljer äkta Brembo bromsar för en bråkdel av det riktiga priset, bara att ”Det inte står Brembo på dom och att dom kommer i en annan kartong”…
Glöm det! Inte en chans! Vad för värld lever ni i?? Varför skulle nått sånt vara möjligt??

 

Har du inte pengar så köp annat, Eller gör som jagt gjort, Spara tills du har!
jag körde med mina OEM fälgar länge, Nu är dom visserligen också Rays, Men ändå.

 

Det sjuka är nu att folk skäms inte över att köra med Rota.. Utan t.o.m skryter om det.. Som om det vore riktiga racing grejer…. Helt sanslöst!

 

Dina OEM är säkert fulare, Men garanterat bättre än Konig, Rota osv osv.

 

Har du lagt ner pengar på motor, väghållning osv osv, Så givetvis ska du inte snåla med det som är mellan bilen och vägen! Likaså med kinadäck, vad är poängen med en massa hästar, bra bromsar och grymma stötdämpare om du kör med skitdäck!?!?

 

Ungefär som att köpa en stor 52 tums LED TV med 3D o hela paketet, För att sen se kopierade VHS filmer……….

 

Och det lönar sej när det verkligen gäller, Om du skulla studsa upp på en kant eller köra ner i en håla, Gråter du mer över att dina Volk har blivit kantstötta, Eller att dina Rota har delat sej helt och du pajat din skärm, Bromsskivor, Bärarm osv?

 

Nöj dej inte med ” Men dom är snygga iallafall”, ”Dom ser äkta ut” ,”dom var billiga”, ”Dom är lätta”

 

Att tuna, Styla, Trimma bilar handlar inte längre om att förbättra bilen tyvärr.
Jag säger ofta att bilen ska vara en förlängning av mej när jag kör, Och jag är inte fejk!

 

Vilka andra högkvalitets saker kommer från Kina eller Filipinerna?

 

Och när du köper saker, Gör lite research, kanske inte i min utsträckning, Som är extremt vad det än ska inköpas. Men jobba lite, Köp inte bara vad alla andra har eller det billigaste du hittar.

 

Köp riktiga grejer från seriösa tillverkade, Som hjälper oss utveckla vår passion..

 

Och som sagt, Detta gäller inte bara Volk och inte bara fälgar.

 

Här på Fakewheels.com så kan ni se mängder med jämförelser med äkta och kopior, Och snälla, Använd inte denna sidan för tips efter kopior ni kan köpa.

Här ser ni vilken Process det är att tillverka en Volk fälg.

Och vill ni se ännu en video om framställning av fälgar så är här en om BBS fälgar.

Det finns inget substitut för kvalite´t.

 

 

Och folk… Stay real!

Tidigare inlägg om Volk hittar ni här.


Hella Flush…..?

20 november 2010, 18:20

Ni ser ofta i min blogg där jag har inlägg som jag kallar ”Dagens Hella Flush”.

 

Där visar jag er alla slags bilar med två saker gemensamt.

Feta eller iallafall uppmärksammande fälgar och en reeejäl sänkning.

 

Så vad är Hella Flush? Vad är skillnaden mellan Hella Flush och Tyskstuk?
osv osv osv osv..

 

Så eftersom jag själv fallit hårt för stuket, Och ska försöka få det större i Sverige (Även om jag inte har en stukad bil själv), Och eftersom jag försöker lyfta fram det i min blogg med bilder osv, så får jag ju iallafall förklara hur det ligger till.

 

Så jag börjar med det ”enkla”, Det som folk känner till till en viss mån här i Sverige.

 

Tyskstuk..

Steg 1 för tyskstuk är givetvis att ha en tysk bil.

Helst en gammal tysk bil (Nu skriver jag helt och hållet efter min egen smak och tänkande, Inget av detta är nån officiell Wiki-info)

Sen det stora hela med tyskstuk är att ha breda fälgar med snååålt med däck, Som knappt går att kränga på fälgen.

Ringsidorna på fälgen ska alltså sticka ut riktigt mycket. 

 

Sen finns det lite udda metoder att få på dessa däck ibland som egentligen inte passar 😉

Så oftast är det gamla Tyska bilar, Små fälgar, Sänkta och gärna en skärmbreddning.

 

Men huvudpunkten är det åtstramade däcket, Du ska alltså kunna stå rakt ovanför däcket monterat på fälg och kunna läsa texten.

Sen finns det lite extra bonusgrejer där. Rat-stuket, Dvs det här rostiga med takräcke osv är ganska vanligt inom tyskstuk, Samt en ”BH” på huven.

Bösseblick/Ögonlock är också en ganska vanlig detalj.
helst med hjälp av huven, Men det går också med lösa ögonlock på lamporna.

Så det är väl Tyskstuk i det stora hela.

 

Sen har vi då Hella Flush (Går också att stava som ett ord, Hellaflush), Som även kallas stanced osv osv. jag av nån anledning brukar kalla det stukat.. För att inte säga tyskstuk. Och för att säga att bilen har Hella Flush stuk.. But thats me..

 

Eller egentligen så har vi en Japans motsvarighet till Tyskstuk.. Men det kommer jag inte på namnet på.
Och innebär typ samma saker, Fast mer race.

 

Där gäller det att också ha en låg bil med skärmbreddare, En bananpassad camber på hjulen, Bur osv, En mer race look alltså.

Men eftersom Hella Flush täcker både tyskstuk och den Japanska varianten så går jag vidare med det direkt.

 

När det kommer till Hella Flush så kan du alltså ha en bil från vilket land du vill.

 

Sen är huvudsaken med Hella Flush (hell of a flush)/Stance/Fatlace att ditt hjulhus och din fälgkant ska gå i linje, och helst så nara varandra som möjligt.

 

Så du sänker bilen allt vad det går, har åtstramade däck så att inte gummit syns eller tar emot i hjulhuset.
Och har du då ”fel” offsett eller breda fälgar så får du alltså justera in cambern så att fälgen och hjulhuset/karossen möts.

 

Vissa nöjer sej med nån cm imellan, Bara dom går i linje. Och vissa anser att du inte ska kunna få in ett finger i mellan fälg och kaross.

 

Jag börjar om från början och visar med bilder istället.

Här ser du då däck och hjulhus/kaross.

 

Vi börjar med en OEM bil, ca 10-15cm mellanrum mellan däck och skärm.

 

Sen kan man byta fjädrarna och nästa steg är coilovers. (Fördelen med coilovers är att du lätt kan höja och sänka bilen med hjälp av dom)

 

Och på den nedre raden så ser vi varianter fast med feta däck.
Det är den looken jag gillar, Breda däck och valsade skärmar som går över däcket.

 

Hatar den snåla looken med för små däck.

 

Så here we go again.

 

OEM.

Ser ut att vara redo för Off-Road.

 

Sen har vi en vanligt sänkt bil.

Vilket vissa människor är lågt..
Men inte jag.. Kan du se andra sidan av bilen underifrån så är det inte lågt..

 

Men en sådan bil är fortfarande funktionell, Här går väl gränsen med vägbulor och att kunna få upp den på en lift eller inte.

 

Och så har vi en rejält sänkt bil.

Såhär ser en bil ut som menar allvar, Detta är den looken som jag alltid har gillat, Ser ut att vara redo för bana typ.

 

Sen har vi steg 1 i denna nya livsstil.

 

Flush.

Där ser ni att fälg och kaross går i perfekt linje, Men där är fortfarande vanlig, körvänlig camber och lite mellanrum mellan hjul och kaross.

 

Och nu äntligen Hella Flush.

Hell of a Flush!

 

Där är det så lite mellanrum mellan fälg och kaross, breda däck och en vass camber som både ser race ut och som gör att fälgen kan möta karossen.

 

Sen ska ju Japsen gå till överdrift som med allt annat…

 

HellaFail!

Detta kallas Oni Camber.. Och går faktiskt att köra med…

Sen EGENTLIGEN, Så den looken som jag gillar och oftast visar i min blogg är det som kallas VIP Stuket.

 

I det stora hela.. utan att gå in på det för mycket så är VIP delen som Hella Flush fast på lyxbilar..

 

Så stora lyxbilar för V.I.P ( Very Important Person) såsom Lexus LS, Mercedes S-Klass osv som har FETA fälgar och är sänkta som fan, Gärna med Airjacks/Luftdämpare.

 

Dom kallas VIP Bilar..  Och är dom helt svarta (gärnamatt svarta)  med helt svarta tonade rutor så kallas dom ”Murder -Out”.

 

Detta är absolut inte komplett, Eller korrekt(?).

 

Men nu hoppas jag att ni har en bättre insikt i vad det är, vad som gäller och vad som komma skall.

Detta är dock Lowriders, En helt annan sak.


Med nya rutiner införda på kontoret önskar jag alla en trevlig helg!

19 november 2010, 18:28

Det blev fart på en själv tillslut och man lyckades knyta ihop säcken tillslut på många saker man velat få sig en klar bild över!

 

Lika mycket som man är pedantisk med checklistor och dylikt så är man medveten om vilka saker, som hur man än försöker alltid verkar vilja släpa efter…?

 

Ordet learning process är väldigt intressant, men man kan inte använda det som ursäkt hur länge som helst. Har senaste tiden efter speciellt ÅRSMÖTET 2010 (som jag rekommenderar alla att läsa minst en gång till) rannsakat mig själv och sökt bättre vägar i allt man åtar sig.

 

webshop_logoHoppas det inte är något man behöver skriva om så  mycket, utan att det som med våra bilar vi säljer ungefär- visar sig i att ni märker att vi håller en ännu bättre service framöver.

 

Är än en gång dom där små detaljerna som man vet spelar stor roll för dig som man vill bättra sig mest på, som att kolla ett pris på en eftermarknadsdel och dylikt. Längtar till en riktig webshop t.ex…!

 

Imorn bär det av till Katrineholm för att pyssla om lite där, en liten omväg förbi Strängnäs blir det också. Alltid en skön känsla att ha ett andra hem därborta, även om det som det kan vara med t.o.m. närmsta familjen; inte alltid är uppåt på alla delaktiga i den! 😉

 

 

Men hey, riktig vänskap står upp även om det stormar kring ibland. Ärligt talat ser jag ingen utveckling utan lite motgångar iaf. Vet att det varit tydligvis så, att saker måste bli sämre innan de blir bättre- och man hoppas det i blandad kompott bär frukt av det än mer närmsta tiden.

 

Hoppas folk som står en nära vet att det värsta enligt mig man kan göra mot någon i en relation; det är att ge upp- och bara bli likgiltig och ignorant. That means Game Over in my book…

 

Önskar alla en jättetrevlig helg, imorn hoppas vi på att SIR_PIERRE har något roligt att gästblogga om igen…!


En gammal demobil på väg mot comeback; Widebody R33 GT-R!

19 november 2010, 15:33

Bara ett väldigt snabbt inlägg om en bil som jag redan nu kan utlova kommer att göra comeback starkare, snyggare och snabbare än någonsin- våran fd. demobil Nissan Skyline BCNR33 GT-R Widebody:

 

 

Bilden är ursprungligen från ELMIA 2008 och tagen av mästerliga fotografen Lukas Bramstedt, men den nye ägaren har även gjort en liten liten Photoshop modifiering som enligt mig vart klockren. Kan ni se den…? :)

 

Bilen är i vinteride just nu med motor urplockad för mera väss av oss, roligt är bara förnamnet den nye ägaren kommer ha med detta vrålåk… 😎


Blogg-arkiv

Blogg-kategorier

  Wangan Meet III 2011 (26 inlägg) Visa alla
  Veckans Grus 2010 (12 inlägg) Visa alla
  Västervik dragrace 12/9 (14 inlägg) Visa alla
  Vallåkraträffen 2011 (2 inlägg) Visa alla
  UTFÖRSÄLJNING 2010 (3 inlägg) Visa alla
  Trackday/Time Attack Mantorp 2K10 (18 inlägg) Visa alla
  Tokyo Auto Salon 2012 (8 inlägg) Visa alla
  Timeattack.nu (1 inlägg) Visa alla
  Time Attack Mantorp 1/7 (21 inlägg) Visa alla
  Time Attack BNR34 (56 inlägg) Visa alla
  Tekniksnack (23 inlägg) Visa alla
  SuperiorDrift (4 inlägg) Visa alla
  Superior Syd Media (93 inlägg) Visa alla
  Superior Selected Photo (149 inlägg) Visa alla
  Superior RELOAD höstkampanj -09 (4 inlägg) Visa alla
  Summary 2011 (10 inlägg) Visa alla
  Stoffes Videohörna (7 inlägg) Visa alla
  SCS Malmby (11 inlägg) Visa alla
  Samarbetspartners (174 inlägg) Visa alla
  RealcarGaraget-träffen -11 (10 inlägg) Visa alla
  Project: Top Secret 2K10 (26 inlägg) Visa alla
  Pierres gästblogg (216 inlägg) Visa alla
  Old school JDM-hörnan (24 inlägg) Visa alla
  Möten inom Superior-familjen (90 inlägg) Visa alla
  Micke_J @ Kontoret (87 inlägg) Visa alla
  Meck i Superior garaget (105 inlägg) Visa alla
  Kundprojekt (95 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2K10 (19 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2011 (20 inlägg) Visa alla
  Kinnekulla 2009 (16 inlägg) Visa alla
  JDM Face-off Mantorp 2011 (9 inlägg) Visa alla
  JDM Face-Off II -09 (19 inlägg) Visa alla
  iPhone snapshots 2012 (1 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K12 (10 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K11 (58 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K10 (27 inlägg) Visa alla
  Frankfurt IAA Expo 2011 (49 inlägg) Visa alla
  Emmaboda EDPS 2K10 (14 inlägg) Visa alla
  Emmaboda 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Elmia2014 (10 inlägg) Visa alla
  Elmia2012 (47 inlägg) Visa alla
  Elmia 2K10 (104 inlägg) Visa alla
  Elmia 2013 (38 inlägg) Visa alla
  Elmia 2011 (91 inlägg) Visa alla
  SuperiorTV (42 inlägg) Visa alla
  Elmia 2009 (32 inlägg) Visa alla
  Dagens notiser (7 inlägg) Visa alla
  Brennas auktionsklipp (8 inlägg) Visa alla
  Bilsport Action Meet 2009 (15 inlägg) Visa alla
  Bilauktioner i Japan (49 inlägg) Visa alla
  Årets Superiorfoto 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2011 (16 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2010 (10 inlägg) Visa alla
  200MPH Soarer (128 inlägg) Visa alla

Sök i Bloggen

Vår senaste video

Se en av våra demobilar

MICKE_J "GRACEFUL 200MPH" Soarer -00
MICKE_J ”GRACEFUL 200MPH” Soarer -00
Varför bygger man om en bil från topp till tå, för att ändå suggestivt endast komma halvvägs av vad en mycket ädel biltillverkare gör på löpande [...]

Senaste bilarna i lager

Toyota Aristo -02 (Toppex. med låga mil, BBS 19", Supra Big Brake mm.
Toyota Aristo -02 (Toppex. med låga mil, BBS 19″, Supra Big Brake mm.
Åk med bland det bästa som byggts i Japan med denna lågmilade Toyota Aristo av sista tillverkade årsmodell (sällsynt) med Supra 2JZ-GTE Twin-Turbomotor (VVTi) på 280+HK. Ingen reparationshistorik. Ingen rost.