ÅRSRESUMÉ 2010: Sista (?) delen av förra årets blandade minnen!

19 januari 2011, 21:26

Förra året har för längesedan i våran bransch tidsrymd hunnit passera, men som en liten tribute och kul grej gör vi en RESUMÉ NI KAN LÄSA om spontana minnen kopplade till bilder från min telefon under säsongen.

 

Vi börjar närma oss slutet nu och efter lite påtryckningar från folk så kör vi vidare, finns eventuellt en del till om folket verkligen vill ha en… 😉

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är “Å R E T S….”:

 

*****

 

…Rivstart på 402m dragrace:

 

Alla älskar när en dragrace-bil går på bakhjulen och man verkligen hör drivaxlar och knutkurs nästan skruvas ett halvt varv av allt vridmoment.

 

Denna start jag upplevde på Kjula Dragway förra året skulle dock stanna i minnet för alltid. Tänk er två potenta jänkare som både skjuter iväg på startlinjen, men för den ena går stjödhjulen av!

 

Det gjorde att den tvärt fick ett knyck rakt in i den andra bilen som också stod ”rakt upp”. Kort och gott fick han en 1.5 ton 50 år gammal missil rakt in i sig, och tvärstopp tog det inte utan blev lika stort tumult som ni kan tänka er- och i slutändan stod ingen av dom på hjulen alls!

 

(F*n vad jag ångrade att jag inte hade kameran på! Båda förarna klev ur sina bilar oskadda BTW.)

*****

 

…RX-7 vs Lamborghini Gallardo på bana =  1  – 0:

 

Att Lamborghini är en av världens främsta biltillverkare och som varumärke i sig otroligt framgångsrika är något man inte har problem att erkänna.

 

Men på KINNEKULLE 2010 när SUPRA CLUB SWEDEN dessutom hade besök av ett stort gäng exotiska sportbilar så blev det en riktig buffé för alla Japanska trackday-bilar!

 

Det kanske är orättvist att jämföra en ”trimmad” bil mot en som är från fabrik, men tycker nog prislappen som är uppemot tio gånger större för en Italiensk vildhäst/tjur eller en stilig Porsche från Stuttgart gör att det inte är pinsamt iaf.

 

Helt klart så visade alla de Japaner på plats denna vända att med driving skills och en välpreppad Japansk sportbil så äter man upp dessa bilar i miljonklassen utan problem.

 

Bästa bilden som fångade detta var när Cimmy med sin Superior singelturbo-konverterade RX-7 hade en rolig fight med en Lambo som aldrig såg annorlundare ut än på bilden i ordning på bilar… 😉

 

*****

 

…Spiderman som inte heter Peter Parker under masken:

 

Under den helgalna GATEBIL MANTORP helgen fick man se en hel del chockerande och underhållande saker i däcksröken som konstant yrde out at the track.

 

Under lördagen när det var party fick man se något helt annat dock, en Spiderman som glömt resten av dräkten hemma och hade ett rätt okonventionellt vapen med sig som han sprang runt med på camping-området?!

 

Det ryktas om att The amazing Gatebil-Spiderman har grekiskt ursprung och kör Nissan Skyline GT-R till vardags?! Om du har mera info om denna superhjälte så är det läge att kommentera nedan och berätta!

 

*****

 

…Smäll man gärna hade skippat, med falsk moralkaka på köpet:

 

På väg till flygplatsen när jag i December skulle åka bort till Dublin, Irland i familjeangelägenheter så fick man för första gången vara med om första riktiga smällen i en bil.

 

Är väl få av oss som aldrig kört av eller haft ett par stycken ”fender benders” inne i stan, men här gick det i rätt blygsam lunkande motorsvägsfart och smällen kändes ett bra tag.

 

Så vad är då moralkakan man lärde sig? Egentligen inte ett skit, allt var på pappret klockrent med avstånd, hastighet, förarens alerthet och dylikt. Men vad göra när bilen framför inte uppmärksammat en bärgare som står i filen utan att ha satt upp några varningsskyltar- och det smäller så han far ut och korsar motorvägen…?

 

Rätt scary, men man har verkligen inte saker i sina egna händer ibland. Så det var en humbling experience som amerikanerna säger. Lider däremot desto mer med er som varit med om värre saker när det smällt, kroppen blir verkligen fu*ked up när det tar stopp så plötsligt. Och inte är det så att vi har en sjukvård som får en känna sig tryggare inför det heller…

 

*****

 

…Superstage bravader som visar Japanska kraften före rörligheten:

 

När man oftast pratar om en nationell egen liten ”sport” för att mäta prestandan på bilar (Superstage) så tänker man knixiga GTi-bilar eller toklättade racefordon som med enkelhet klarar ribban för riktigt snabbt omkring <1.25 strecket.

 

Vi har sedan tidigare rekordet på Superstage med gatdäck när Gzons RX-7 FD3(R)S slog till med 1.24,9 för ett par år sedan.

 

En väldigt bra bedrift, men då med en modell som är klippt och skuren för denna typ av racing med sin 50/50 viktfördelning bl.a. Idag är kuriosa att Jonas från Finspång äger bilen, och den ska inte bli slöare…

 

 

Men! För detta år gick både våran TIME ATTACK BNR34 SKYLINE och ”nykomlingen” i MAJOR by Superior Imports regi Phantom Supran upp bland konorna på Emmaboda flygfält. Resultatet för två stycken tjocka grisar i sammanhanget?

 

För Skylinens del med Gzon bakom ratten härliga 1.21,7 och Robin inte mycket sämre än så med 1.22,1! Kan någon förklara för mig ifall det är mer avancerat än att: en balanserad setup och tillräckligt mycket mos under huven = snabb bil oavsett vad…? 😉

 

*****

 

…Största personliga bedrift:

 

Det är omöjligt att studsa in i bloggen, läsa ett par inlägg och se hur vi utmärker oss- men ändå på allvar tro att ödmjukhet är en av våra absolut största styrkor som företag.

 

Det gäller inte minst för mig personligen, som genom åren sett en hel del vissa skulle vara tvärnöjda med under lång tid framåt. Skippa det, ny dag imorn och det gamla ska värdigt läggas bakom sig.

 

Men något som betydde oerhört mycket för mig var genomförandet av vårat första riktiga årsmöte där mycket av det som varit uppriktigt utvärderades, och många nya målsättningar ritades upp.

 

Hade aldrig kunnat förvänta mig den respons jag fick inte bara av de eldsjälar som fanns på plats personligen, men även av folk runtomkring som läste våran SAMMANFATTNING AV MÖTET i efterhand. Det var kort och gott en riktig indikation över hur bra vi lyckats hittills, men att man via hårt arbete tillsammans kan uppnå väldigt mycket i framtiden.

 

Tack för den enorma moroten att inte bara fortsätta, utan skrota alla tidigare mål man satt och bedrifter man tyckt varit lyckosamma. Nu skrotar vi allt och börjar helt from scratch där vi tillsammans siktar mot stjärnorna! 😎

 

*****

 

…och det var allt vi hade tid för som programledaren brukar säga! Vi borde kunna klämma ut en sista nedbantad del av årsresumén till om folk verkligen vill;  men jag känner att det verkligen är dags att lägga 2K10 bakom oss nu och ägna varenda uns av energi som finns tillgänglig för att göra 2K11 till det överlägset bästa året hittills!

 

Kommentera mer än gärna nedan med allt om vad ni tycker om krönikan, saker man missat ta upp kanske? På återseende igen imorgon!


ÅRSRESUMÉ 2010: ”Årets…” Del 5 i kavalkaden av minnen förra året!

7 januari 2011, 14:21

Nu har vi hunnit komma en bit på vägen och det är nu bara ett fåtal delar i våran årskrönika kvar!

 

Tittar man bakåt är det en salig blandning av saker som vi tagit upp, och jag känner mig nöjd hittills i att leverera en väldigt personlig och lättsam krönika före formella stelheter.

 

Forsätt kommentera nu gubbar, inte bara i denna del men även de äldre- kanske ställa en syrlig fråga? Lova svar på allt! 🙂

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är “Å R E T S….”:

 

*****

 

…Motor som satte MajoR by Superior Imports på kartan:

 

I groteskt upphypade former så lanserade vi inför ELMIA 2010 ett nytt varumärke i firman. Ett varumärke där jag personligen fick göra koncept av min tolkning över hur ”top of the line” inom tuning och eftermarknad borde se ut.

 

Till min hjälp hade jag gamla vännerna Mattias Lind och Johan Carlsson som med sitt kunnande om bearbetningar och byggen av racemotorer skötte det praktiska.

 

Objektet i sig var en av Sveriges redan vassaste Supror för bankörning och med hårdvara som enbart gick efter devisen ”bara det bästa”: Robin Antonsson och hans Phantom Supra. Motorn debuterade med buller och bång på mässan och det var en väldigt lyckad och uppmärksam debut.

 

 

MajoR by Superior Imports @ Gatebil Mantorp 2010 Promo – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

Del 2 i historian är hur Dr. Ernie @ DTE RACING i sin motorbänk körde in och mappade motorn, för att sedan på KINNEKULLE TIME ATTACK göra debut- och sedan med ett intensivt jagande av buggar finnas på både GATEBIL MANTORP 2010 samt att krossa motståndet på TIME ATTACK MANTORP PARK och köra under minuten på Kinnekulle.

 

 

Phantom Supra powered by MajoR @ Gatebil Sverige 2010 trailer – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

Kort och gott, en lyckad säsong sett till att vi tömde våra resurser och budget tidigt på säsongen. Därför var det många som ställde upp och hjälpte till både på hemmaplan i verkstaden och ute på fältet. Ett jättestort tack till er alla, ni kan stor som liten roll i det hela; känna att ni förtjänar att känna er delaktiga i dessa framgånger…

 

*****

 

…Naturbegåvning bakom ratten:

 

Under TIME ATTACK KINNEKULLE så hade vi precis sålt en av våra tidigare demobilar och en Superior-profils flerårigt investerade byggen (Dille från Jönköping).

 

Ni vet vilken bil jag menar, en viss vit RX-7 med för detta event Superior Imports dekor på sidorna…? 😉

 

Den nya ägaren vid namn Erik och härstammandes från lilla Finspång utanför Norrköping har alltså i detta läge lagt långt över 220 000:- på en bil som närmast kan förklaras som ”en racebil på gatan”. Vad gör han då som supernervös och respektfull yngling…?

 

Han lånar ut den till våran mekaniker och således duktiga på Kinnekulle förare Johan Carlsson! Det var första gången Johan jagade tider i en högerstyrd bil, och aldrig tidigare har han rattat en FD3S eller något med så mycket effekt. Han egna potenta äldre FC3S var som han själv medgav ”lite mer sansad att köra”. Hur det gick…?

 

JDM Face Off Kinnekulle June 18th 2010 – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

Tredje plats och därmed brons! Enough said; man skulle även kunna sätta Johan på ”biggest balls” award. Jag hade inte varit galen nog att ratta någon annans bil värd dom summorna i ett Time Attack, där minsta felsteg = skrot… 😉

 

*****

 

…”Nu fattar jag varför det är så hypat” alternativt; delmeningen med livet:

 

I slutet av säsongen passande nog i stort sett timmar efter vi tagit titeln som ”Sveriges snabbaste JDM-bil” med Robin Antonssons Phantom Supra så åkte jag på en ”Eurotrip”.

 

En av destinationerna var där den mytomspunna Franska Rivieran som folk ofta förknippar med rikemans-paradiset på jordet; tyvärr med en stor dos arrogans och svulstigt skryt.

 

Väl i Nice kan jag säga att jag blev totalt bortblåst. Jag har verkligen fötterna på jorden, och konstigt nog kändes det som de flesta människorna här hade det med? Alla var överens om att de var på en fin plats, hade det bra i livet- och levde därefter.

 

Helt underbart, t.o.m. i Monaco slapp man det negativa man hade förberett sig på (förutom ett litet gräl med en rik gubbe som inte gillade att Svenska ligan tog för sig lite väl mycket av festen på en känd nattklubb- men han blev snabbt överröstad…). 😉

 

 

Kort och gott, meningen med livet är kanske inte att flytta hit och bo här- men man blir mer varse om att det finns så mycket mer i livet än vad vissa kan tro…

 

Dagens läxa: Ni som orkar vara dryga över att vara en B-profil på Stureplan, känd wannabe-tuner i din hemby, lagom tät telefonförsäljare med tacky Breitling på armen och inget mer; öppna upp ögonen och inse att storleken på fiskskålen du har här är i Nissan Micra size. Åk hit och få perspektiv –> bli mera ödmjuk…! 🙂

 

*****

 

…Ont att kapa tiondelar och köra JDM:

 

Ni känner vid det här laget våran gästbloggare SIR_PIERRE, mannen med de snygga Panerai-klockorna, tuffaste skorna och världsvana/ego större än hela Skåne.

 

Dessutom som med sin EGNA BLOGG som verkligen är läs (se)värd för oss grabbar då och då, har en liten godispåse som heter duga.

 

Det ni inte visste om Pierre är… att han är knäpp. Japp, ni läste rätt. Inte för att han spenderat över miljonen på sin feta Nissan 350Z, utan för att han alltid ska göra saker störande kompromisslöst!

 

Screw att man har ryggproblem, färdas långa sträckor i en redan horribelt okomfortabel bil inställd för banträffar; här köper man ändå de absolut största tortyrredskap jag någonsin sett när det gäller sittkomfort. Allt för att spara några kilo och dessutom göra ett riktigt statement men vad bilen egentligen vill. Thats just sick!

 

 

(Vill att alla som har tiden passar på att önska våran (halv-störda) vän ett ”krya på dig” då han varit dålig ett tag i hälsan, passa även på att läsa HANS BLOGG– men inte när flickvännen är med.) 😉

 

*****

 

…Outlaw i Superior-familjen:

 

En bil som fick alldeles för mycket uppmärksamhet sett till hur uppseendeväckande utsida den har, är Christoffer Gardells Subaru Impreza STi Type-R som vi importerat.

 

Då han är en långt tillbaka i tiden gammal vän med Gzon och för övrigt en av de snällaste personer man träffat; precis som hans flickvän Sofia- så fick han första tjing på detta monster man ropade hem men aldrig annonserade.

 

Bilen han ändå med en spontan tripp ner till GOTLAND RING och fick lufta av sig där. Där togs denna coola bild, och ordet ”Outlaw” kom bara naturligt. Kalla det löjligt, men visst är det en kaxig j*kel till bil Christoffer köpt? 😎

 

*****

 

…”Paj/trasig beyond all rescue” efter meckmaraton:

 

Ni vet dom där stackars gruvarbetarna i Latinamerika eller Ryssland, som alltid verkar hitta sätt att ställa till det och fastna nere i gruvan ett par dygn?

 

Ungefär så fräscha kände sig jag och Robin Antonsson efter ca 24 timmars meck i sträck inför TIME ATTACK KINNEKULLE.

 

Om denna bild inte bevisar att det krävs hårt arbete för att nå resultat så vet jag inte vad för självutlämnande och riktigt fula bilder på oss som gör det…

 

…fast när jag tänker efter har jag nog en riktigt ful bild på mig och Robin när vi är på GATEBIL MANTORP och är lika sletna efter två dygns meck och stress. Men den sparar vi till en annan gång! 😉

 

*****

 

Då nöjer vi oss för denna gång, kanske färre minnen än tidigare men däremot lite mer kött på benen för varje. Finns nu minst en del till att skriva om innan det kommer en resumé av resumén med mål för denna säsong. Så hoppas på mycket respons så de sista delarna verkligen kan bli läsvärda!

 

Tack för all feedback hittills, vet att det är tjatigt- men uppskattar verkligen när ni tar er tid att skriva några rader nedan!


ÅRSRESUMÉ 2010: ”Årets…” tillbakablicken fortsätter i Del 4!

6 januari 2011, 05:52

Efter några dagars paus ger vi oss in i Del 4 av ÅRSREUMÉ 2010 som med en näve passion och en nypa distans tar upp spontana minnen från det passerade året.

 

Vi hoppas alla våra läsare lämnar en liten kommentar så serien av krönikor kan fortsätta ett litet tag till, finns ännu otroligt mycket kul material att dela med sig av- om intresset är på topp dvs.

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är “Å R E T S….”:

 

*****

 

…”Hotspot” eller favoritplats att hänga på:

 

Varför inte öppna Del 4 med en riktig sommar-stänkare till minne. Johan Carlsson i Katrineholm var iaf. den som stolt kan slå sig för bröstet när det gäller absolut trevligaste hak när solen gassade på som mest föregående sommar!

 

Med sin terass som är som tagen ur en romantiserad encyklopedi där ämnet är svensk sommar så var det flera omvägar som togs för lite grillning och dopp i poolen…

 

(Och självklart inleder vi med detta minne bara för att jäklas med alla er som idag jobbar utomhus i en j*vla massa snö; må sommaren skynda sig nu…)

 

*****

 

…Inofficiella påbörjade projekt hos inofficiella Superior Syd:

 

inofficiella-paborjade-projektSom ännu en återknytning till tidigare nämnda minnen från förra året, så kommer även här ett fordon som ni säkert känner igen om ni bara läser bakåt i övriga delar i årskrönikan (gissa gärna).

 

Dan Toresson och hans sambo Anusha har länge funnits på kartan över folk som blöder Superior-blod och svettas Superior-svett.

 

Därför kunde man inte vara nog trevlig när man skickade ner en mycket ledsen RX-7 med massor av potential i sig till Växjö för deras omvårdnad.

 

Detta var den inofficiella starten på Superior Syd där egentligen resten av ligan kring Växjö kan räknas in (Stoffe, David och Stefanos). Även viss förstärkning ännu längre söderöver i form av Peter Rasmusson och en hel del andra karaktärer gjorde detta till mitt personliga val av ”årets inofficiella projekt” = byggt nästan enbart på hjärta och viljan att etablera något nytt & spännande!

 

Tro mig, ni kommer få läsa mycket mer om Superior Syd kommande säsong, och vi hoppas vinna många JDM-entusiaster nere i Södra Sveriges hjärtan + förtroenden…

 

*****

 

…”Jag ska vara riktigt rädd om bilen nu”:

 

Vi vänder 180 grader från att hylla Dan till att ge han en liten passning som egentligen skulle kunna kvala in till årets mest otursamma händelse.

 

Det var få som förra säsongen missade import via DIREKTKÖP I JAPAN som Dan gjorde av oss på en viss Subaru Forester STi, eller hur?

 

Nu ska ni få höra det sjukaste av allt, efter att vi mirakulöst efter en jäkla massa resor över Södermanland fick den reggad i absolut sista stund till GATEBIL MANTORP 2010… Dan lyckas att bli påkörd bara ca 24 timmar senare?!

 

Trodde inte mina öron när han i all stressyra ringde mig och berättade det. Men det var bara rycka på axlarna och gilla läget. Vi nämnde förut ordspråket ”every cloud has a silver lining” och det var att Dan fick en fritt inträde på MANTORP PARK resten av säsongen, då föraren av den Nissan Micra som var inblandad har en hög ansvarstjänst där. 😉

 

*****

 

…JDM-sportbil i Skandinavien samt ”dra åt skogen vad fett bygge”-award:

 

Efter att i ögonvrån sett något som mest liknade en JGTC-bil när man precis ankommit till Mantorp Park och GATEBIL 2010 så blev man minst sagt fortsatt konfunderad när man såg Christian Valtonens Mazda RX-7 härja runt på banan.

 

Det lät inte alls ”som den skulle”, och sanningen kom fram att det ”bara var en 4cyl motor från en Nissan” som satt i den. Visserligen på nästan 700HK men ändå… 

 

Jag kan bara säga, att oj oj vad man fick äta upp sina (avundsjuka?) förbittrade funderingar. Efter en framfusig promenad direkt fram till mycket trevlige och väldigt öppne Herr. Valtonen (som pinsamt nog kunde flytande svenska istället för att prata engelska som jag pretentiöst öppnade med) så hade man officiellt stött på säsongens absolut värsta bygge. Jag låter det galleri jag tog då tala sitt tydliga språk:

 

 

Om ni söker i bloggen kan ni läsa mer om detta bygge, som jag ”hands down” utnämner till årets fetaste i Skandinavien. Och vill ni höra skvaller direkt från en säker källa…?

 

Christian har rivit ner den och bygger värre setup till denna säsong, kanske kommer det nyheter om bygget här i Superior-bloggen framöver…! 😀

 

****

 

…Kattmördare (?!):

 

Något man knappast vill förknippas med är att tillfoga skada till djur. Men ärligt talat, efter att ha bevittnat filmmaterialet av Subaru-Mickes smått bisarra påkörning av en korkad förbipasserande katt; så fastnade minnet tillräckligt för att bli en del av årsresumén.

 

Nu kanske ni undrar hur sjutton vi fick se hans trackday Subaru Impreza i väldigt ”poor taste” bjuda en katt på en ca 20m luftfärd så är förklaringen lika enkel som beklaglig (nja).

 

En katt har inget att göra på MANTORP PARK under uppvärmningen till ett Time Attack!

 

(Hoppas vi nu inte får några överkänsliga djurvänner runt halsen, tvärtom är många av oss som driver Superior stolta kattägare. Katten borde dock valt en annan promenadsträcka just denna lördag…)

 

*****

 

…Logik när det gäller fortkörningsböter:

 

Hur många av er åkte på fortkörningsböter förra året? Kom igen, upp med en hand och kommentera. Vi vet att ni inte köpt en Japansk sportbil för att slavisk sätta farthållaren med en nolla på slutet…!

 

Själv vill jag bara försöka hitta någon logik i detta: hela säsongen åkte jag runt i 200MPH SOARERN och den kan ni säkert lista ut, har en del potential i att klättra snabbt i fart.

 

Lämnar osagt om så någonsin skedde, men även rent statistiskt då den som sagt var den bil jag körde absolut mest… hur fasen förklarar man att (livets första!) fortkörningsböter kom en udda dag då man lånat faders skitslöa Subaru Legacy 2.0…?!

 

Måste väll falla under kategorin ”brandskattning” för tidigae synder, en liten paradoxal gliring ödets makter kokade ihop för att håna mig. 3700:- fattigare blev jag, och fattar fortfarande inte vad läxan man lärde sig av den kostnaden var- någon som vill förklara tack??

 

*****

 

…Match made in Heaven:

 

När vi bytte in Edin Bilals pedantskötta Toyota Soarer som vi även levererat massor av splitt nya svindyra delar till, så var det ingen överdrift att man hoppas den också skulle bli en sån där bil som fick ”rätt” sorts ägare.

 

Man ska inte kalla det att böner besannades, men när en person som på kvällarna kan drabbas av rastlösa tvångstankar om att han måste till garaget och rekonda bilar… Då vet man att denna röda läckerbit fått helt rätt ny förmyndare!

 

Faktum är att Freddan från Katrineholm faktiskt har chansen att utmana om lite pokaler på kommande säsongs träffar när det gäller puts. Inte skäms man för att säga att både bilens skick och hans besatthet av renlighet verkligen skapar förutsättningar för det…? 🙂

 

*****

 

Då nöjer vi oss med dessa små praliner till läsning och beskådning. Det finns material för minst en del till att blogga om, men allra troligast två; men vid popular demand så kanske man kniper ihop hela tre delar till innan man nöjer sig med att lägga locket på 2010 och se framåt?

 

Tack alla hittils som även utanför bloggen gett en klapp på axeln för denna serie, se till att kommentera nedan så man blir extra glad över att logga in på siten senare idag!


RESUMÉ 2010: ”Årets…” Rond 3 av förra årets spontana minnen!

2 januari 2011, 16:13

Som rubriken säger så ger vi oss in i rond 3 av förra årets betraktelser via min (Säljchef Micke_J) mobiltelefons folder för kamerabilder!

 

Ni vet vid det här laget att allt är skrivet med glimten i ögat, och vi hoppas ha byggt upp en liten skara stammisar som läser med uppskattning.

 

Ni får mer än gärna kommentera nedan även om det bara är ett kort ”bra skit” inlägg… 🙂

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är “Å R E T S….”:

 

*****

 

…Fiasko #1, att skänka bort titeln som Sveriges snabbaste JDM-bil.

 

Inför årets stora Time Attack på Mantorp Park där JDM-eliten skulle göra upp om titeln som ”Sveriges snabbaste” i det segmentet, så var givetvis titelförsvarare från 2009 Gzons BNR34 Skyline.

 

Var innan racet vilt spekulerande om Gzon personligen skulle plocka bilens bästa tid på 1.24,9 då det var en del finlir gjort så man kunde plocka mycket tid i år.

 

Snacka om totalt antiklimax när tiderna under dagens trackday inför racet sviktade totalt, anledningen? Dåliga bromsar! Jag vet inte om man behöver gå in på detaljer, men det var otroligt pinsamt att komma till ett krig totalt oförberedd över saker som är rätt elementära ska vara 100% i ett Time Attack?

 

Äran räddades på plats med att knipa en bronsplats, endast några tiondelar bakom en mycket potent Nissan GT-R med P800 trimpaket. Men trots den trösten så anser jag oavsett att detta var ett av Superior Imports största fiaskon under året, en vinst på KINNEKULLE TIME ATTACK 2010 spelade inte heller någon roll sett till vad man borde åstadkommit här…

 

*****

 

…Fiasko #2, från Sveriges elakaste tomgång till…?

 

En bil som hade växt sakta men säkert under vintern för att bli en av de vassaste ”sjuor” vi någonsin byggt, kom med nöd och näppe körandes till ELMIA 2K10.

 

Väl där hann den etsa fast sig i folks minnen bara genom att stå på tomgång. Yes, det är ingen överdrift utan videoklippet nedan får er säkert att haja till. Detta var ingen ”vanlig” singelturbo RX-7…

 

Tråkigt nog strök styrboxen med och vi bestämde då att istället för att gå på ett gammaldags Apexi Power FC så fick ny teknologi i ett Haltech Platinium göra susen. Som alltid med något som man är först ut med så sväljer det en hel del ”R&D timmar”.

 

Att klämma in dom under brinnande högsäsong som ömsesidigt för kunden och oss krockar med massa privata åtaganden man också har, så försvann tiden väldigt fort. Blev inget att skryta om, och nya mål är satta för 2011 istället.

 

Rätt hårt att kalla det ett fiasko, men kolla videon nedan och fundera över hur denna motor skulle låta @ 2.o bar och 8500rpm!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZsWFDFxrEHE&feature=player_profilepage

 

*****

 

…Fiasko #3, MajoR RB26 motorn som kunde blivit årets Joker:

 

Efter allt intensivt och heldedikerat arbete på Phantom Supran som slutade i att den blev Sveriges snabbaste JDM-bil så hade vi faktiskt en joker parallelt med i leken.

 

Projektet var en RB26 ”hybrid” som hade varit ett utdraget bygge som vi nu skulle rätta till och göra en uppföljning på succén med Robin Antonssons 2JZ-GTE i ovan nämnda Supra. Tyvärr verkade som klivet i att bara ta över spillbitarna som fanns bara ett mindre berg bara det.

 

Nästa bekymmer kan man inte klandra annat än att RB26 inte är en rolig motor att bygga och beställa delar till. Tror det mesta felade när det jag skrev om ”hybrid” kom fram.

 

Våra fiaskon kanske inte är några totala debakel, men med de hårda krav vi själva ställer på oss samt kunder förväntar sig… så blir även detta ett ”fiasko”. Nya tag till 2011 och då hoppas vi berätta mycket mer om både motorn och bilen som har potential att bli g r y m t :

 

”Every cloud has a silver lining…”

 

*****

 

…”Gubben i lådan”, som egentligen var en doktor:

 

När det betydde som mest, så dök vårat ”ess i rockärmen” upp som en vit riddare. Time Attack handlar ibland om hundradelar och att lägga pussel, och ibland kan en bit göra skillnaden…

 

Mannen som mappat Phantom Supran i hans legendariska bromsbänk där (hundra) tusentals hästar passerat igenom; är ingen mindre än Göran ”Dr. Ernie” Englund.

 

Efter bromsningen saknade vi lite gatmassage för kärran och drogs förutom alla uppenbara problem en debut med helt ny setup ger; med alldeles för lågt ladd mot det i bänken.

 

20100522646

 

Spola fram till TIME ATTACK MANTORP PARK! Göran dök upp som en riktig rockstjärna i absolut sista minuten, faktiskt efter en spelning nere i Göteborg (hans bror är rockstjärna). Med hans hjälp bara någon timme innan Time Attack skulle börja så väcktes det ren åska ur den motor MajoR by Superior Imports hade byggt.

 

Därför får han årets ”gubben i lådan”-award, och vi kan än en gång dra slutsatsen att riktiga proffs levererar när det krävs som mest: DTE RACING som är Görans företag är inget annat än det med stort P!

 

*****

 

…Gästfriaste upplevelse och schysstaste kollegiära insats:

 

Inför GATEBIL MANTORP kontaktade jag RAIDOPOWER för att få lite hjälp med att ordna flera GoPro-kameror (som de säljer och har jättebra support för).

 

Givetvis spårade det ur när två företagsledare som jag och Andreas korsade vägar, och vi bokade bl.a. en gemensam ”Oktokopter” för att försöka skaka fram extra spännande filmmaterial.

 

Det blev inte så värst mycket att skryta med när det gällde flygande kameror, men väl på plats så fick vi massor av hjälp utav Raidopowers crew som bl.a. hade en jättestor buss och tält med sig. Dessutom hade de team ihop med ROCKSTAR ENERGYDRINK som också satte sin prägel på träffen.

 

Måste än en gång passa på och tacka särskilt Andreas för den enorma gästfriheten, men även Micke och resten av gänget på plats.

 

Vi hade det enormt kämpigt med att försöka spela in en film samtidigt som Phantom Supran gjorde allt i sin makt för att slippa köra (mer om det senare).

 

Hade det inte varit för er hade vi inte lyckats spela in det som blir sista minnet i denna del av årskrönikan…

 

*****

 

…Film med mest passion, kärlek och skaparglädje:

 

Ni vet vad det kommer handla om nu. Gör ni det inte så har ni helt enkelt inte sett den. Detta var mer än bara ”en lyckad film” för oss. Det var ett statement för framförallt David @ SUPERIOR SYD MEDIA att man faktiskt kan uppnå drömmar och att det alltid är värt att sikta mot stjärnorna. Vi börjar med trailern:

 

Gatebil Sverige 2010 at Mantorp Park trailer – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

Redan där hade David chockat byxorna av mig med att slänga in sån sjukt stämningsfull stämning och äkta filmisk känsla. De tidigare filmerna hade varit bra… Men detta…?

 

Vid det här laget la man sig själv i och vi spenderade m å n g a sena kvällar på MSN Messenger ihop för att fila och bolla ideer, och filmen växte och växte. Tillslut var vi nöjda, och vi låter er själva ta en titt en gång till för att säga vad ni tyckte:

 

Gatebil Sweden 2010 at Mantorp Park – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

Eftersom vi redan tjatat om hur mycket vi gillade filmen, och redan fått otroligt mycket beröm- så vill jag att ni i perspektiv av att ha sett en massa andra filmer sedan dess; gärna berättar hur den står sig än idag? Kommentera nedan, sen lovar jag ni slipper tjat om det som varit och istället lägger fokus på att göra en bättre film om JDM FACE-OFF MANTORP 2010! 😉

 

Trailer: JDM Face Off At Mantorp Park 2010 – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

*****

 

Vart kanske en aning övervikt på negativa saker denna del av årskrönikan, men jag uppskattar själv personer och organisationer med självinsikt- som inte är rädda för att ge sig själva kritik. Finns flera punkter som kommer peka på saker jag inte varit nöjd med. Är bara ett sunt tecken på att man har koll på läget anser jag och inte hybris som vissa ibland verkar tro..

 

Nu vill vi ha massor av respons från er läsare, har ni själva några minnen ni kan koppla med ovan händelser eller det jag hunnit skriva i DE ANDRA DELARNA = kommentera!


RESUMÉ 2010: ”Årets…” Superiors nyårsmix av minnen fortsätter!

1 januari 2011, 18:34

Dags för andra omgången av våran lite mer lekfulla resumé av 2010. Istället för djupa analyser, storsinta betraktelser av varje event och dylikt så plockar vi spontant upp bilder ur loggen med en liten story bakom.

 

Helheten hoppas vi i slutändan mer ger en skön bild av vårat år, för er som söker mer proffesionella redogörelser rekommenderar vi summeringen av vårat ÅRSMÖTET 2010.

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är “Å R E T S….”:

 

*****

 

…Bromsar om ”size does matter”:

 

Det kommer finnas nyårsraketer i denna serie av krönikor som är direkt kopplade mot varandra. Det ger en viss charm tycker jag iaf. när man är en stammis som följer något. Så kan förvarna att detta är kopplat till årets fiasko bl.a. som kommer i nästa del!

 

Men årets bromsar blir iaf utan någon riktig konkurrens Gzons nya uppsättning till TIME ATTACK SKYLINEN. Om man någonsin kunde använda bromsar som penisförlängare så skulle dessa klassa sig någonstans i toppen.

 

När det är det historiskt och modernt ”rätta” märket Brembo som fått förtroendet med sitt top of the line paket utanför racingens galenskap- så klassar man in sig som en egen liten stänkare i denna krönika.

 

Vi får väl se om denna godbit av size XXL (ni ser klockan på bilden, den är 42mm i diameter) fyller sitt syfte och suddar ut andra mer negativa minnen som födde behovet av dessa monsterbromsar från första början. Kryptiskt? Lite kanske…

 

*****

 

…Bästa restaurang ( = trodde ni krönikan inte skulle omnämna det?):

 

Vi har i flera år gått till och frekvent bloggat om RESTAURANG MINAKO i Södertälje; som utan överdrift serverar sushi av internationellt hög kvalitet.

 

Lika mycket som folk säkerligen är trötta på att läsa om tjatet, lika mycket längtar ni i hemlighet efter att prova på. Har jag inte fel?

 

Och det har under året hunnit bli flera nyinvigda i en Sushi-upplevelse här, samtliga har erkänt att hypen inte är för intet helt poänglös. 😉

 

Uppmuntrar alla våra vänner och läsare att ta minsta svepskäl att stanna till i Södertälje för att prova detta. För att använda en klyscha som jag redan hunnit använda; ”It’s a Superior thing…”.

 

*****

 

…Dekor och företag som verkligen kan det dom håller på med:

 

Som av en ödesmättat slump kom jag i samband med att motorn MAJOR by Superior Imports byggde till ELMIA 2010 på ett litet företag.

 

Detta lilla företag fick ett litet uppdrag och snart hade det lilla samarbetet växt sig till något som kvalar in dom till att hamna på denna lista!

 

TEXT FÖR REKLAM är egentligen två man (Kalle och Alexander *t.vänster.*) som precis som vi lever mycket på kunskap, kreativitet och passion för det man gör.

 

Därför var det nästan löjligt att på kort notis till mässan samtidigt få två dekorer på våra Time Attack bilar; sedan på lika kort notis få en dekor på Phantom Supran när den skulle till GATEBIL 2010.

 

Idag är det ett angenämnt problem att välja vilka ytterligare bilar i familjen som ska få bära denna stiliga och ärebördiga heldekor på sin sida. Får jag som jag vill ser vi minst 4 bilar till ha den, är du en av dom…?

 

*****

 

…Dynamiska duo, när 1 + 1 = 3 = something MaJoR!

 

Några som man alltid vetat håller hög klass i allt de åtar sig och är motiverade är Mattias Lind och Johan Carlsson som till vardags jobbar på BTO MEKANISKA. Våran leverantör av tjänster som kräver avancerad NC-teknik och andra bearbetningar.

 

Men, 2010 var året jag lade ett gigantiskt ansvar på dom, för att med sina fyra händer göra verklighet av mina visioner med varumärket MajoR by Superior Imports.

 

I den vevan gällde det första stora (och enda) projektet att göra Phantom Supran till det Time Attack monster det tillslut blev. Då fick jag se exakt hur hög deras kapacitet är.

 

Nu vet jag att båda är mer än ödmjuka killar, och vi lämnar osagt om varför de för min personliga räkning platsar här- istället ser vi framåt där stora frågetecken kan bli zero eller så högt tal man bara har vilja att önska.

 

Kryptiskt återigen, men solklart är att 2010 var det denna duo som imponerade mest på mig rent samarbetsmässigt i formen två och två!

 

*****

 

…”Fan vad kul att han var den som köpte den tillslut!”:

 

Var tidigare inne på att en riktigt bra serie av krönikor måste ha kopplingar till varandra? Att man i en serie flaggar för något kommande, eller att något ger en anknytning bakåt- så stamläsare känner lite relevans för att ha följt ”serien”?

 

Redan nu har vi här den första, där Stoffe från Växjö och Superior Syd som skrotade sin Legacy B4 RSK köpte en riktigt värdig ersättare.

 

Denna RX-7 som blev det första inofficiella projektet för lika inofficiella gruppen Superior Syd fick enormt mycket kärlek för att frigöra den potential ursprungsobjektet hade.

 

Därför är det precis som med våra andra tidigare demobilar som hamnat i en liten familj i sig aka ”Finspångs-maffian”, ett sant nöje att se att bilar med mycket energi investerat i sig hamnar ”rätt”.

 

Mums i himmelen (???) vad jag enbart av att tänka på den line-up potenta bilar som räknas in i denna lilla bit ser fram emot kommande säsong… 😎

 

*****

 

…”Fast and Furious” referens och övrig konstig press:

 

Om det är något vi no matter what har att tacka oavsett om vi älskar eller hatar det; så är det filmserien ”The Fast and the Furious”.

 

Visst fanns det purister för JDM-sportbilar och dylikt innan det, men ingen kan förneka att intresset steg lavinartat efter den första, och stadigt uppåt för varje ny (kass?) film som kom…

 

Jag kände (och blev?!) personligen mig rätt träffad av deras relevans i en lokal liten artikel om mig som företagare och vad Superior Imports var för något.

 

Ganska komiskt då jag själv faktiskt varit enormt dålig på att se filmerna överhuvudtaget, men jag kan ta det med en nypa salt då jag förstår ”the bigger picture” i vad jag kortfattat försökt förklara ovan…

 

I övrigt var även Soarern med i annan press som var väldigt mystisk där Jönköping slog larm för dålig miljö p.g.a. bilar som brände däck och dylikt.

 

Tydligen var det en av syndarna som de (för andra gången!) använde på bild till sin artikel. Vi tar det som en komplimang, och avslutar dagens årsresumé med en liten film som knyter ihop säcken, kan för tredje gången vara kryptisk och säga att ”någonstans i denna film knäppte Jönköpings-Posten sin 2x använda bild på Soarern” (Gissa vart, kommentera neda):

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=fDHH6gbU-OE

 

Really good times BTW, och i år lär det bli ännu sämre miljö i stackars Jönköping… 😀

 

*****

 

Gott om olika nyårskarameller att se fram emot i kommande krönikor. Har nog ratat bara en handfull av de ca 50st bilder som jag tyckte hade en liten läsvärd storyline bakom sig. Så det lär rulla på…

 

Hoppas ni uppskattar detta, lite kritik och spydiga kommentarer nedan skulle uppskattas!

 

Nu blir det ”Winter Classic” hockeymatch mellan Pittsburg Penguins och Washington Capitals. Vill se många kommentarer när jag kommer hem! 😉


RESUMÉ 2010: ”Årets…” allt mellan himmel och jord denna säsong!

31 december 2010, 17:11

Då kickar vi som alla andra medier och tidsskrifter igång en lekfull och spontan liten resumé av året som har gått med ett par inlägg som blickar bakåt!

 

Istället för noga kalkylerade omröstningar, paneler som argumenterar fram och tillbaka etc; så bläddrar er vän bakom tangenbordet (Micke_J) i mappen för bilder tagna med mobilkameran.

 

Vissa inslag av andra fotografer finns också, ordning och reda finnes icke- men väl den underhållande läsvärdheten. Allt kommer defenetivt inte ha 100 anknytning till bilar, men det kan man leva med för att inleda ett år som kommer svämma över av nyheter på den fronten i övrigt…! 😉

 

fireworks1

 

Dessa alla inlägg närmsta dagarna kommer hamna i VECKANS GRUS kategorin, så det blir en liten comeback för den lilla avdelningen som legat och sovit ett tag. Vi kör allt i en väldigt slumpad men dock alfabetisk ordning…

 

Då kör vi igång! Kom ihåg att varje inslag är ”Å R E T S….”:

 

*****

 

…4WD lektion med omfattande bakläxa:

 

Stackars Stoffe i Superior Syd blir resuméns första hackkyckling med sin inom familjens ökända avåkning ute i skogen!

 

Det var som det ofta är när man kör 4WD och det är snåriga skogsvägar man kör på; självklart ett nesligt litet rådjur som stack fram så stackaren var tvungen att väja (… 😉 )!

 

Efter att ha varit nere ett tag och väntat på att försäkringsbolaget skulle lösa sitt med den fd. vackra Legacy B4 RSK’n med smutta STi fälgar, så blev det tillslut en annan bil från Superior.

 

Den har också kvalat in sig i ett senare skede på årsresumén, men vi sätter officiellt Stoffe som årets ansikte utåt för att 4WD inte är guds under för alla wannabe rallyåkare…

 

*****

 

…”200MPH SOARER Driveshaft award of the year”:

 

Förra säsongen gjorde en väldigt känd inom Superior-familjen Toyota Soarer debut under otroligt upphaussade former genom att rasa kardanaxeln på startlinjen under ACTION MEET 2009.

Problemen med denna vitala del av drivlinan fortsatte genom året, även t.o.m. under 2010 har det fortsatt spöka- men i år ger vi det inofficiella ”priset” för att verkligen excellerera inom sporten ”förstöra drivlinor” till en väldigt känd Supra-profil…

 

Peter Björck, vem annars?! Ni som sett SUPERIOR SYD MEDIAS film från battlen på ACTION MEET 2010 vet exakt vad jag talar om. Så om ni kommer på någon som förtjänar denna ”award” mera så undrar jag hur man lyckas bättre än att rasa två kardanaxlar samt en diff under ett och samma event…

 

Swedens fastest’s 6-speed Supra’s – Armin vs Björck @ Action Meet 2010 – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

 

*****

 

…Bensin som inte ens dög åt en gräsklippare:

 

Gzon hann precis innan säsongen och hans bromsar dog helt och hållet med att åka ner till GOTLAND RING för att se vad TIME ATTACK SKYLINEN kunde uppnå där.

 

Med ont om tid så fick det istället för vårat rekommenderade ”at all times possible” bränsle V-power från Shell istället en slurk med 98-oktan från Preem.

 

Som ni kan se på bilden så gick bilen riktigt orent och var väldigt nära spiktendenser, detta ändå på en maskin byggd och mappad för att köras på alla bränslen (Tomei är väldigt duktiga på detta med deras styrboxar). Blev aldrig något separat inlägg om detta, men Preem och egentligen all 98-oktan ligger på våran ”banned”-lista efter detta.

 

(Värt att notera var att efter en tömning av tanken och massa besvär för att få in V-power, så gick bilen perfekt igen…)

 

*****

 

…BMW 0 – 1 Superior Imports i nyförvärv:

 

Bland flera väldigt trevliga nykomlingar i Superior-familjen under 2010 så hittade vi Stockholmaren Thomas som köpte sig ett projekt i form av en trevlig Toyota Soarer av oss.

 

Inget märkvärdigt med det, men vad som i sammanhanget kändes smickrande var att mannen i fråga har ett erkänt ”BMW-beroende” när det gäller bilval (och ni vet hur dom kan vara)!

 

Skämt åsido, vi är väldigt vana med att även lite ”mognare” publik nu börjat göra ”cross-overs” från sina väletablerade entusiast-vanor för att ge vika för Japs. Förvånar mig inte ett dugg, med den eftermarknad, fantasi och kombination av prestanda/driftsäkerhet/användarvänlighet så slå inget en JDM-sportbil faktiskt.

 

(…och ja, kunde inte låta bli att slänga in detta som en pinne i brasan för diskussionen JDM-nötter och BMW-galningar emellan. Men ska erkänna att jag själv för tillfället kör BMW E34 kombi just nu. Have fun with it.) 😉

 

*****

 

…Bloggläge; i en luxurös fjällstuga uppe i Sälen vid en varm brasa:

 

Det är sällan man känner sig så inspirerad och välmående som framför en riktig eld. Värmen, lukterna och den stämning skenet ger är oslagbar!

 

Varför man nu skriver blogg åt sitt företag istället för att koppla av är en annan femma. Men vi kan väl helt enkelt säga ”its a Superior-thing” som att förklara vilket beroende som helst… )

 

Kan bara passa på att med detta inlägg tacka Johan Lind i Superior-familjen för att ha styrt upp detta åt mig och ett gäng andra Superior-killar som var uppe i våras. En oförglömlig resa och förhoppningar om att det blir en årlig tradition finns. Varför inte nu när killen nu gett sig på ett 700+ Supra-projekt med oss? 😀

 

Självklart måste man få unna sig skriva lite om sådana positiva minnen också. I ärlighetens namn sitter man ju 90% av övriga tiden vid ett tråkigt skrivbord… 😉

 

*****

 

…Bättre sent än aldrig:

 

Att saker drar ut på tiden mer än man först planerade är brukligt i tuning-branschen.

 

I Jonas från Finspångs fall var det farligt nära fiaskostämpel när hans nyinköpta vrålåk skulle få sig ett styrsystem som första bil i världen med det.

 

När det ”skiter sig” på detta sätt brukar vi vara de som först kommer med förslag om kompensation, och en kund som har tålamod och förståelse blir alltid mer belönas på lång sikt än en grinig sådan.

 

Det är ändå alltid i vårat intresse att bilarna ska rulla och leverantörer inte ställer till det för oss, men självklart är det lika skönt varje gång ett otursförföljt projekt kommer ut på gatan. Och i Jonas fall och de månader han tillslut fick med bilen på gatan så var den tacksamheten vi fick såpass värmande, att jag passar på att slänga med honom i resumén som ett av de positivare minnena. 🙂

 

(…och Jonas, du ska ha ett jättetack för tålamodet. Helt klart blir detta en ”dark horse” i kommande banträffar med sin precisa väghållning och superoptimerade 99-spec boost-up motor!)

 

*****

 

Oj oj, vad tiden drog iväg! Har hunnit välja ut ca 40 bilder till jag skulle skriva i samma stil om. Men det får fortsätta imorgon. Nu måste man vidare till andra åtaganden, men lyckligtvis har man fått avlastning i dom också så det slipper ta hela natten.

 

Ge  m a s s o r av feedback nu, och lägg gärna till era egna ”årets…” nere i kommentarerna. Lovar att fortsätta i ännu mer avslappnad stil då! 😀

 

GOTT NYTT ÅR PÅ ER I SUPERIOR-FAMILJEN OCH ALLA ÖVRIGA LÄSARE; NI BETYDER ALLT FÖR OSS!


ÅRSMÖTE 2010 (Del 1/2): Inledning och stora förändringar i SIAB!

29 oktober 2010, 06:05

Då har tiden äntligen kommit att lägga ut en resumé av det 5 timmar långa mötet i Växjö häromhelgen!

 

Det var dussintalet medverkande och många fick ordet förutom Säljchef  Mikael ”Micke_J” Jarosinski; som presenterade ett antal frön som ska sås inom firman- både på kort och lång sikt!

 

Vid protokollet satt Pierre ”SIR_PIERRE” Ingelsgård och följande text är ett hopkok av agendan inför mötet, Pierres anteckningar och Micke_J’s slutliga touch på det hela.

 

Summeringen kommer presenteras i två delar där den andra kommer under morgondagen och tar upp mycket kring marknadsföring. Men i denna del kan ni läsa om det lite viktigare och mer kritiska som togs upp…

 

God läsning, och var inte blyga för att kommentera eller skicka kritik, funderingar eller i stort sett vilken idé; liten som stor till oss HÄR!

 

*****

 

Inledning: Lördagen den 23 November träffades en stor del av kärnan i Superior Imports utanför Växjö för att prata om framförallt framtiden, men också om det som varit bra/dåligt i firman och allmänt vilken inställning vi vill ha som ska smitta av sig på alla våra vänner & kunder. Pierre Ingelsgård blev satt som ansvarig för att hålla koll på allt som sades och efteråt skriva en resumé, något som ligger till grund för detta inlägg och vi tackar Pierre för hans insats!

 

Mötet började senare än planerat men ändock med en god frukost och kaffe som serverades av ett antal bättre halvor, dvs damer som hängt på sina grabbar för detta event. Tack tack för att ni fick mötet flyta på, det krävs ett antal damer för att sätta riktigt trevlig prägel på ett möte av denna storlek! 🙂

 

*****

 

Micke tar ordet: Genast hugger Säljchef på Superior Imports AB Mikael ”Micke_J” Jarosinski i och delar ut en dagordning för alla så de enkelt kan följa det som ska sägas. Även en figurativ skiss om den framtida organisationen som är tight förknippad med just dagordningen delas ut bland alla.

 

Kort och gott har Micke redan i somras startat ett till Aktiebolag som heter Superior Holding AB; vilket är för att redan nu förbereda en smidig övergång till en större bolagsstruktur i takt med att ”nya frön” (=detta blev ledordet för hela mötet) ev. tar fart och växer sig stora nog för att bli egna bolag inom Superior.

 

Se det som i teknologisk jämförelse använda ”HD-ready” som en metaforisk term för en framtid där vi hunnit växa på oss lite och detta kommer underlätta markant att bredda ut sig!

 

 

Innan Micke går vidare tackar han alla som solidariskt dykt upp, men även generellt alla delar av ”familjen” som enkelt förklarat ”är dom de är”- fast det skulle krävas ett inlägg i sig för att förklara vilken belönande känsla denna samling genuint bra människor som gör grunden i våran kundkrets ger.

 

Ni betyder allt för att vi ska fortsätta brinna för detta!

 

*****

 

Rakt på sak; de saker som Superior inte varit nöjda med: Micke gick raskt vidare in på ett par större punkter där det är väl känt internt, att det inte fungerat utefter de ambitioner som finns i vilken servicenivå Superior Imports ska hålla.

 

-Verkstaden i Katrineholm har lidit av enorm växtvärk denna säsong och vi har inte lyckats bli effektivare i takt med att efterfrågan ökat för våra tjänster. Samtidigt har vi varit mer uppriktiga mot våra kunder och skjutit på jobb/förfrågningar då vi inte velat hålla parkeringsgarage i verkstaden som bara ställer till frustration för alla inblandade parter.

 

Det är tråkigt, men i långa loppet hoppas vi folk respekterat det istället för att man ger sig in i den onda cirkeln av falska löften många verksamheter med samma sorts problem lockas in i…

 

-Rutiner och planering är ännu ett område som gått starkt framåt, men ändå inte tillräckligt bra för att möta de krav vi ställer på oss själva. Enkla saker har blivit omständliga och kommunikation är något man bör ta på ännu större allvar för att det ska kunna fungera.

 

-Beställningar och handläggning av eftermarknadsdelar är något Micke själv erkänner ”hamnat i kläm” då det varit för mycket på hans bord. Superior Imports har kompetens och leverantörer i toppklass, men det har inte gått ta vara på det då det tyvärr finns en flaskhals i att för många tidstjuvar i dagliga driften hindrar en tillräckligt bra process att hjälpa folk med delar.

 

-Även när det gäller att ta vara på familjens engagemang kring träffar/events känner Micke att det med bara enkla medel och bättre ”delegerande” gjort att de träffar vi medverkat på skulle fått ännu större genomslag för varumärket.

 

*****

 

Växtvärk och konsekvenser av detta: Många av ovan saker faller in i att firman som redan omnämnt lider av just det sunkiga ordet, något ändå i slutändan positivt då varje företag givetvis måste utvecklas i storlek oavsett vad?

 

Däremot har det haft extra stor inverkan inte minst på Tekniska chefen, andra halvan av bolaget och ansvarig för verkstaden i Katrineholm Martin ”Gzon” Gustavsson; som funnit det omöjligt en längre tid att fortsätta jobba heltid som ingenjör på Scania samt hålla familjen med sambo och dotter i balans- med att även vara delägare i ett företag med de ansvar det kräver.

 

Därför har Martin sedan en tid tillbaka valt att prioritera trygghet och sin civila karriär en tid framöver. Det är i sken av nya ansvar på sitt heltidsjobb samt stundande husköp som gör att han drar ner på sin tid i Superior Imports, vilket självklart är förståeligt och skall respekteras.

 

Micke kommer därför ta över hela firman, men faktum är att våra befintliga kunder inte kommer märka av detta alls. Martins roll blir densamma där hans fina kunskaper inom felsökningar, tuning och dylikt kommer vara en fortsatt resurs för Superior Imports. Allt kommer med andra ord flyta på som vanligt och kanske t.o.m. bättre då detta säkerligen kommer lösa upp många knutar i resten av firmans organisation!

 

 

Micke ville starkt tillägga att resten av mötet kommer till stor del tackla att följande åtgärder inte bara var tänkta att täcka upp för att det i övergångsfasen detta vinterhalvår och säsong 2K11 kanske blir en viss skillnad. Utan även om Martin inte beslutat sig för att delvis kliva av- så har det länge jobbats med ideér för att öka våra resurser inom samtliga områden verksamheten inriktar sig till.

 

Det öppnar även dörrar för fler personer att engagera sig inom firman, därför känns fantastiskt lovande i potential på några säsongers sikt! Men mer om det nu när vi närmar oss de utvecklande ideerna som ska tas upp på fortsättningen av årsmötet!

 

*****

 

Åtgärder för att öka resurser inom verkstadsjobb:

 

En väldigt viktig punkt är att tillgodose den ökade efterfrågan efter kvalitativ meckkompetens när det gäller Japanska sportbilar. Våra åtgärder för att få mer bredd och flexibilitet än bara verkstaden i Katrineholm och då som det varit; att Martin primärt tagit de flesta jobb:

 

MajoR utökas: Denna säsong som passerade var det väldigt stor fokus på våran första demobil i samband med lanseringen av varumärket överhuvudtaget. Både Johan Carlsson och Mattias Lind som varit de som skruvat kommer vi söka att effektivisera än mer så de får mer nytta för sin kompetens i ledarroller istället för att göra alla sysslor.

 

 

Verkstaden i Katrineholm har vi som ambition att tillsammans bygga ut och med målsättning att få till ett riktigt motorlabb samt workshop som slår ihjäl inte bara mellanhänder; utan också då direkt spara oss en massa tid på varje jobb som kräver custom bearbetningar.

 

Vi för även dialoger med andra samarbetspartners som kommer bidra till att satsningen med MajoR förblir rena och skära premiumtjänster inom verkstadsjobb = mer avancerade jobb. Även Daniel Troberg hoppas vi får ta en nyckelroll här i att den ”nya” verkstaden flyter som den skall om man bara försöker upprätthålla från början strikta kvalitetskrav varje dag!

 

Vi fortsätter pussla sakta men säkert, skynda långsamt och alla de nyttiga klyschorna som gör att man kommer lyckas på lång sikt.

 

X-Resurser tas in i större utsträckning: Vi har efter alla år i branschen byggt upp ett gediget kontaktnätverk och har dessutom massor av kunskap på ”våran egna bakgård”. Det är viktigt att man ständigt söker nya kanaler som ger oss flexibilitet för att ta ännu bättre hand om alla kunder som stadigt ökar i mängd, men utan att kompromissa med kvalitet.

 

Det kommer kort och gott vara dags att dra ”huvudet ur sanden” och ta vara på saker mer än att i stressen få ett tunnelseende om vart alla jobb måste hamn, det är många som säkert läser detta och känner sig träffade- men vi jobbar på kravlöst och ser hur saker utvecklar sig steg för steg (där har ni den viktiga klyschan igen).

 

Superior Syd = verkstad i Växjö: En kille som redan under föregående säsong varit med och hjälpt till mycket är Dan Toresson nere i Växjö. Med resten av gänget som finns där nere är ambitionen att redan till 2K11 kunna erbjuda befintliga kunder nere i Södra Sverige ett ställe att vända sig. Självklart vill vi även bli ett alternativ för alla med Japanska, men i första hand är våra bilkunder prioriterade.

 

 

Dan fick här hålla en kort presentation om sig själv och ambitionerna med verkstaden. Precis som med mycket annat i Superior Imports och vad som präglat oss genom de år vi varit igång, är att the sky is the limit men att man kommer längst genom att ha fötterna på jorden och att allt man åtar sig ska göras bra och inget mindre!

 

Pierre efterlyste även en verkstad ännu längre ner i landet, och man kan bara säga att ovan taktik gällande ”X-Resurser” gäller från topp till tå i vårat avlånga land. Skynda långsamt så kommer det säkerligen bli något bra av detta!

 

*****

 

Egna produkter + Webshop: Som ni märkt av under säsongen har vi i liten skala påbörjat att ta fram egna produkter, och dessa tillsammans med våran gedigna kunskap om att veta vad ni behöver i den djungel som är eftermarknadsprodukter; gör att vi ska ta krafttag i hanteringen för detta.

 

Kort och gott ska en ny webshop lösa mycket av de tidigare problemen vi haft när det gäller att ta emot och leverera beställningar, samt att mycket tid som gått åt till att ”en efter en / om och om igen” offerera priser och dylikt då blir eliminerat.

 

Vi kommer även här skynda långsamt (börjar bli tjatigt men nyttigt) med att inte som marknaden ser ut idag; bara välla ut massa olika delar som förvirar folk- utan koncentrera oss på att enbart sälja sånt som vi eller våra kunder noga provat ut.

 

Givetvis har vi även en guldåder av kompetens utanför våra egna ödmjuka erfarenheter bland alla våra samarbetspartners, och vi tror att den kombinationen kommer göra det attraktivt att handla delar av oss (även om priserna reflekterar att du hela tiden ska kunna få support och saklig hjälp i dina val).

 

Mycket snarlikt våran attityd i hur vi säljer våra bilar alltså, att man vänder sig till oss inte enbart p.g.a. priset utan för att man i förlängningen får så mycket mer när man handlar av oss!

 

Det diskuterades väldigt länge om själva produkterna, tekniska lösningar och hur den ännu djupare organisationen enbart kring detta kommer se ut.

 

Även ordförande för SUPRA CLUB SWEDEN och ett av våra ansikten utåt för MajoR, Robin Antonsson som är ägaren av Phantom Supra höll ett kort föredrag om produkter vi vill ta fram och målsättningarna med dom.

 

Men vi lämnar det precis som mycket annat helt enkelt osagt och lovar er alla att vi inte kommer hasta och trampa på djupt vatten; kvalitet är högsta prioritet.

 

Ni kommer få läsa mycket i bl.a. vårat veckoblad VECKANS GRUS om alla roliga saker vi har under utveckling…

 

*****

 

Del 2 av årsstämman kommer handla om kanske en aning roligare saker då det är om marknadsföringen inom Superior Imports. Många spännande ideér, saker som utvärderades lite samt överhuvudtaget en återknytning till vilken attityd vi vill att våra kunder & vänner ska ha.

 

Om ni har några som helst funderingar så ska ni inte tveka över att kommentera nedan eller att KONTAKTA OSS direkt med feedback- tack på förhand!


VECKANS GRUS V.40: Kyla & mörker blandat med härligt solsken!

17 oktober 2010, 20:37

Nytt veckoblad och temperaturen ute har helt klart sjunkit samtidigt som dagarna bara blir kortare. När man ändock får dagar med helt fantastiskt mysigt solsken och torra gator att köra på gör inte oss illa till mods ett dugg!

 

 

 

Med alla de nyheter som det jobbas på inför årsmötet i Växjö om mindre än en vecka så är det bara byta jacka och knappast låta humöret påverkas. Nytt veckoblad nu, hoppas våra läsare kommenterar mycket nedan! 🙂

 

Ärligt talat så ska det bli ett av årets mest angelägna resor att åka till Växjö kommande lördag för att dra ett axplock av de nya projekt vi ska satsa på. Våran ambition är att filma allt och släppa en kort resumé av det som blir sagt. Därför tar VECKANS GRUS semester nästa vecka för att istället släppa en ”special” från årsmötet. Men nu har vi denna veckas småsaker att berätta om; enjoy!

 

*****

Superior levererar komplett 1JZ-GTE motor till ambitiöst driftingbygge!

 

I veckan fick jag äntligen träffa en herre vid namn Calle Linnarsson som under ett par intensiva säsonger byggt på sin Nissan 200SX med Silvia S15 front. Bilen har tidigare setts i driftingsammanhang, och på sikt hoppas Calle bli en stadig deltagare ifall sporten växer i Sverige.

 

Vi började höras med en spekulativ fråga från Calle om att stoppa i en roligare motor i sin Nissan än den rätt begränsade i register SR20DET. Visst visst, sa jag. Inga problem!

 

Vi hade faktiskt en rapp 1JZ-GTE motor som vanligtvis huserar i alla Toyotas modeller under Supra. Vi retas med en bild på Calle och hans bil så länge; så får vi se vad som händer med detta projekt under vintern…?

*****

Ozonmaskin = luftrenare på prov hos oss, ett steg till i vår rekondering av importbilarna?

 

Ett företag kontaktde på måfå oss nyligen för att prova en ny kompakt ”Ozonmaskin” som tar död på odörer i bilar. Vi har nu provat ett varv på ett par bilar och ska utvärdera resultatet inom kort. Det vore väldigt roligt att kunna ge ännu bättre rekonder invändigt med hjälp av en sådan. Så vi får se hur det går?

 

Är ju så att en bil som kanske haft en ägare under sin livstid som röker har lite spår av det. Jag själv som aldrig rökt en ciggarett i mitt liv känner av sånt, därför håller jag tummarna extra hårt att vi får ett bra resultat- även om det är välskötta bilar vi tar hem så ska man alltid sträva efter att göra saker bättre och bättre där det går!

*****

Nya bromsarna äntligen på TIME ATTACK SKYLINE BNR34. Vad tycks?

 

Skrev lite smått om den nya uppsättning bromsar som ska på Gzons GT-R för att kommande säsong återigen få med den i toppen av svensk Time Attack. Nu sitter uppsättningen från Brembo på och resultatet blev… Att inte ens specialbeställa Volk RE30 svalde dom!

Ska bearbetas lite till och även bak ska en uppsättning mycket roligare bromsar på. Sedan ska han ner på jorden igen och vila sig inför ännu en upptagen säsong med att köras hårt runtom Sveriges olika banor samt Superstage med tidningen BILSPORT

 

*****

Alla ni som ska på årsmötet i Växjö denna lördag, var noga med att lämna OSA i veckan!

 

Gjorde ett utskick för ett tag sedan där folk fick visa intresse för träffen. Kommer i veckan gå ut med ännu ett SMS där alla officiellt får lämna OSA dvs om ni kommer eller inte. Där kommer även information om tider och lite praktiska saker om schema för fika och dylikt (viktigaste såklart). 😉

 

I överlag hoppas vi det blir mer en social grej att avsluta säsongen med, samt att ni får chansen att prata öga mot öga och framföra kritik som ni tror Superior Imports mår bra av. Vi uppmuntrar, nej; insisterar på att våra kunder alltid får komma med konstruktiv kritik och förslag på saker vi kan förbättra.

 

Jag säger ofta att man inte kan ge något/någon mer respekt än att ta sig den energin att framföra kritik, så enormt dumt att bli tjurig över sådant även om det kan svida!

Kom ihåg, lämna OSA i veckan så vi får det lätt att styra upp ett minnesvärt årsmöte för Superior Imports AB, ses i Växjö! 🙂

*****

Mera höstbilder i bloggen, skicka in din bästa och mest färgsprakande bild på din bil till oss!

 

Efter att flera kunder spontant skickat lite sköna bilder på sina bilar, så uppmuntrar vi i gruset alla er andra som ännu har bilarna i trafik att göra detsamma. Det räcker med att parkera bredvid ett träd med rätta höstkänslan för att vi ska bli nöjda. Eller att ni hittar en skön vinkel på bilen där solen ligger helt rätt, fram med mobilen och knäpp en bild!

 

Ni kan maila dom till info@superiorimports.se så ska vi se om det är något för bloggen. Älskar personligen denna årstid då det är så otroligt tacksamt att fotografera. Det är ju givetvis ett starkt personligt statement att man fortfarande såhär års kör med sin Japanska sportbil = något vi uppmuntrar stenhårt!

*****

Nu påbörjas flera långsiktiga projekt med hemsidan tillsammans med webmaster Martin Lammi!

 

Efter en sommar då vi tycker gränssnittet funkat kanon och kanske lite lugnare med att prioritera att förändra hemsidan, så är vi där igen och har kritiskt utvärderat vad som måste ordnas. Det finns… för mycket vi skulle vilja ändra, men har i stort sett bestämt oss för att helt enkelt prioritera några större projekt som ska vara igång till nästa säsong.

 

Martin har arbetat mycket ihop med en annan av de närmsta grabbarna för min peronliga del på deras enormt framgångsika site BETTINGBLOGGEN.SE och vi hoppas mycket av deras banbrytande delar av siten kan användas på våran. Ta gärna och klicka er vidare, speciellt om ni gillar sport överhuvudtaget- varmt rekommenderat!

*****

Vecka med en handfull leveranser, familjen växer för varje vecka!

 

Våran UTFÖRSÄLJNINGSKAMPANJ blev en ”bulls eye” och det är nog många som inte ångrar att de slutade vela och slog till på bilarna. Nu är det ju nästan tomt på lagret?! Vi har därför flera väldigt trevliga människor att introducera för er andra och självklart hälsa välkomna.

 

Jag kan inte understryka nog hur stolt jag är över att vi verkar locka till oss riktigt schyssta människor som redan när de köpt bilen visar uppskattning över att de vänt sig till ett företag som gör mer än bara säljer bilar. Vi hoppas det helt enkelt visar sig, såväl under en kall höst/vinter då man söker ideér till inköp och sedan kommande säsong där vi ska försöka vara ännu mer aktiva än föregående säsonger! 😀

 

Vill som avslutning en sista gång tacka Daniel Troberg för hans arbete under denna snabba expansion av familjen. Han tog ett stort ansvar och kunde leda in spekulanter smidigt till en färdig affär medan jag var bortrest ute i Europa. Dedikation är det när man från första samtalet till att även tvätta bilen precis innan leverans finns med. Bra jobbat!

 

*****

 

Då var det till ända, även fast man vill fortsätta och berätta mera! Men som alltid så kommer det saker i bloggen samtidigt som vi inte kan låta hela eran söndag gå åt till att läsa om grus. 😉

 

Nu avslutas helgen med en god macka och ett glas rött vin, sista lyxandet innan en vecka med full rulle tills man sticker till Växjö för årsmötet.

 

Full gas i alla lägen gäller det boys & girls; Ciao!


VECKANS GRUS V.39: Vinterhalvåret snart här…

12 oktober 2010, 08:43

Denna veckas lilla nyhetsblad är inte lika välfyllt som de tidigare, stor fokus har lagts på att ta sig an de färska uppdrag vi fått inom DIREKTKÖP I JAPAN.

Är allting en liten inkörningsfas så varje kund snabbt kommer med i tempot för budgivning etc.

 

Finns fortfarande många projekt som man inte ens kan gå ut med här, men så fort de ens börjar materialisera sig till något- då vet ni var ni får ett litet ”gruskorn” att läsa om först…

 

Som varje vecka här så uppmuntrar vi våra bloggläsare att kommentera mycket i inläggen då det hjälper oss otroligt mycket att se vad som är intressant eller inte. Är även ett enkelt sätt att snabbt och lättsamt få ett kort svar av oss även på ”dumma frågor”. 😉

 

*****

Vinterns prioriterade uppgradering – ny leverantör för bussningar!

 

fd3srearkitSnart har vi förhandlat klart med en väldigt kompetent firma i England som i sin tur hänvisat oss vidare till deras generalagent i Sverige. Ska bli väldigt roligt att se vart det samarbetet tar vägen då jag konstant fått förfrågningar av kunder när det gäller alla typer av bussningar till chassiet!

 

Vi kommer nog lansera ett gruppköp till bl.a. Mazda RX-7 som blir första riktiga ”testet” av produkten. Efter det lär det rulla på och vi hoppas ge våra bilkunder väldigt bra priser på dom!

*****

”Outline” för utbyggnad av Superior-verkstaden i Katrineholm färdig…

 

Vi letar just nu efter alternativ att bygga ut verkstaden. Efter ett väldigt positivt möte med ägaren av fastigheten vi har verkstaden i så har vi börjat planera för olika scenarion över hur stor satsningen ska bli. I veckan kommer ett förslag lämnas till de ansvariga och vi får se hur responsen för det blir.

 

Då vi står inför många förändringar i firman så är vi flexibla för hur bred satsningen blir, men vi hoppas självfallet på fortsatt positiv respons av alla inblandade parter- så vi kan köra gasen i botten och verkligen göra något riktigt bra av verkstaden!

*****

En rolig RX-7 lämnar verkstaden efter lite tuning av Gzon!

 

Fredrik Dahl har byggt på sin RX-7 i många, många år. Minns att han för två år sedan köpte stift av oss och redan då hade det varit en lång resa för honom. I veckan så var han på besök för att få sin uppgraderade tändning och slutmappning av Martin ”Gzon” Gustavsson.

 

Gick väldigt bra, och detta bygge som har hög kvalitet rakt igenom rör även på sig- Fredrik verkade iaf. minst sagt rätt så exhalterad över första provturen med bilen. Du som är intresserad av att få ordning på din Mazda RX-7 får mer än gärna KONTAKTA OSS för att boka en tid i vintern!

*****

T-shirts från Superior Imports årets Julklapp?

 

Har fört många diskussioner med bl.a. SIR_PIERRE om att ta vara på det intresset som finns av att stolt bära något förknippat med Superior Imports till vardagen. Ideérna är många och krativitet finns det ingen brist på. Ska inom kort börja förse våran grafiker med direktiv och sedermera hoppas vi hitta en lika bra partner för att trycka allt. Kan mycket väl bli så att våran nuvarande och duktiga leverantör TEXT FÖR REKLAM hjälper oss än en gång!

 

Boka därför ett par kronor ur Julhandels-kassan till några snygga T-shirts från oss t.ex, viktigt att poängtera att vi inte kommer sälja något ”slit och släng” utan att det då blir plagg av hög kvalitet- precis som allt annat vi åtar oss…

*****

Nästa Superior Syd projekt: Trailer för TIME ATTACK MANTORP!

 

David skickade mig råmaterialer förut och man fick direkt några snilleblixtar över hur filmen ska se ut. Kommande vecka hoppas vi att de första utkasten för filmen är klara och något kan materialisera sig, kanske lagom till årsmötet i Växjö?!

Valde en slumpvald med riktigt rå skärmdump här till vänster. Märks det att Robin kommer in i sidled för att jaga ikapp Supramannen?

 

Hoppas ni längtar lite smått, jag vet iaf att man hunnit kolla mer än en gång på alla tuffa filmer som SUPERIOR SYD släppte under sommaren. 😎

*****

 

Som sagt så finns otroligt mycket mer att dela med sig av på auktions-fronten, men även en hel del annat som kommer bli sparat tills årsmötet i Växjö den 23/10.

 

Okay, tillbaka till denna veckas punkter på checklistan- bl.a väntar ett möte med webmaster ikväll för ett av de större projekten denna vinter…


VECKANS GRUS V.39: Ingen j*vla höst ännu, senaste nytt…

3 oktober 2010, 21:33

Vi vägrar släppa in hösten och allt det negativa den normalt sett förknippas med!

 

Veckan har gått rysligt fort och det är alltid lika uppmuntrande att höra hur folk har samma sköna attityd framåt som under sommaren, kanske t.o.m. lite mer ”loose”! 🙂

 

Finns några få bilar kvar i lager nu som vi ska försöka få några att handla för att avsluta de ca 1.5 månader som finns att åka på torrt underlag. Men redan nu börjar vi sikta på en enorm uppladdning inför säsong 2K11; och det är här ni får läsa om allt så nu kör vi med lite smått och gott- inte vara blyg för att kommentera nedan!

 

*****

MR. CAP gör det igen? Pers Subaru Forester snart leveransklar efter liten uppfräschning!

 

Daniel ”DK” Karlsson jobbade under dagen med en ”top of the line” FormulaU behandling på denna Subaru Forester med STi-paket. Som med alla bilar från Japan så är det lite annorlunda klimat = en aning svårare att jobba med lackskyddet, men Mr. Karlsson som är stationschef i Arlandastad verkar ha gjort det bra!

 

Nu väntar sista delen i en stor service av bilen med kamremsbytet som utförs i Södertälje. Efter det är Per redo att komma ner från Karlstad och plocka sin pärla…

*****

Weekend i Växjö + Helsingborg 22-23 Oktober börjar ta form.

 

Som omnämnt förut i VECKANS GRUS så har vi impromtu bestämt att ha lite av ett stormöte bland våra kunder och samarbetspartners nere i Södra Sverige. Första stoppet blir lördagen den 23e och Växjö där Superior Syd finns. Med det antal kunder som redan tackat ja att medverka så hoppas vi det blir ett bra tillfälle att prata om framtiden och dela med oss av många andra roliga saker på gång för Superior Imports AB.

 

Söndagen kommer jag åka vidare till Helsingborg där vi ska hälsa på en framtida potentiel partner och uppriktigt sagt ”inspektera” deras verkstad lite. Vi har fört lovande diskussioner och kan det bli hälften så bra som man hoppas så blir det säkert mycket att skriva om på nya produktsidan…

*****

Mugen och Crossfactory kjolpaket mm. mm. Vi fixar de sällsynta Japanska delarna i vinter!

 

En sak som varit oerhörd svårt att satsa på är våran handel av eftermarknadsdelar. I samband med större jobb i verkstaden och de vanligaste saker man brukar uppgradera är det en barnlek.

 

Men när det gäller att jaga fatt på vissa kunders väldigt speciella önskemål så går det stundtals riktigt segt. Oundvikligt när firman växer så det knakar och högsäsongen brinner med full låga!

 

Vi hoppas verkligen de förändringar som är runt hörnet ska förbättra detta, för vem kan tacka nej till att få jobba med riktiga premium-produkter som folk är beredda att betala det lilla extra för (precis som våra BILAR I LAGER)?

 

Ovan ser ni ett lass som just nu står i Japan med tonvis av MUGEN delar som ska till en av våra bilkunder. Trust me, den kommer verkligen få speciellt finsmakare att nicka till i vår när den står färdig! 🙂

*****

Kan det vara något kul på gång ihop med REALCAR till nästa säsong…?

 

Vi har inte bara p.g.a. det geografiskt gynnsamma läget en väldigt bra relation med REALCAR som vi själva handlar mycket delar av. Genom åren har samarbete ökat mer och mer, nu ser det ut att ta ett steg till då man sålt en projektbil till Marcus på firman.

 

Är ingen hög prio att få ut ett nytt bygge som ska konkurrera med deras väldigt imponerande flotta av bilar, utan handlar mer om ett busbygge som ska gå lika hårt på isiga sjöar som soliga banträffar. Tror knappast Marcus själv är speciellt framfusig med detta utan har fötterna på jorden, men eftersom han redan fixat en profil på GARAGET.ORG så kunde jag inte låta bli att nämna det- kan ni hitta vad det är…? 😀

*****

Nu blir det mer ”Old school JDM-bilar” i bloggen, ny kategori lanseras snart!

 

Eftersom intresset ökat lavinartat efter de modeller som fanns innan den stora guldåldern i Japan, dvs ”du ska ha minst tre bilar med turbo i garaget” hela 90-talet; så kommer vi satsa mer på att skriva om dom.

 

Det skadar ju faktiskt inte att vi har alla möjligheter i världen att via DIREKTKÖP I JAPAN ta hem just din (även äldre) Japanska sportbil!

 

SIR_PIERRE bloggar ihärdigt om dom i sin egen blogg, och delar nu med sig av sina kunskaper här hos oss också. Bl.a. vart jag smått överraskad över en generation av Fairlady Z på slutet av 80-talet, och vips så hade Pierre skrivit om den HÄR. Hoppas på mycket feedback och önskemål så man mer än gärna får berätta mer om den rika bilhistoria som faktiskt finns i Japan.

*****

Nu är det hög tid att börja leta efter din drömbil DIREKT I JAPAN!

 

Även om säsongen inte riktigt är slut så är det ändå många som börjat se fram emot nästa år. Det innebär inte per automatik att man vill slöa hela vägen till årsskiftet innan man börjar skruva med sin eller en ny bil!

 

Kort och gott har flera börjat höra av sig för att via DIREKTKÖP I JAPAN och våran expertis i att hitta det absolut bästa som erbjuda på auktion. Ska man verkligen ha gott om tid på sig innan nästa års Elmia-mässa så är det inte alls för tidigt att börja jaga nu. Särskilt om du har lite mer annorlunda krav eller söker en udda modell.

 

Ta därför och KONTAKTA OSS med minsta nyfikna fråga om hur detta funkar. De som bara har väldigt korta frågor kan ju även ställa dom nedan i ”kommentera” fältet så förklarar vi mer om detta prisvärda och alldeles perfekta för vinterhalvåret sätt att köpa bil av oss på! 😎

*****

Superior Syds demobil nu såld! Varning för ruskigt kvick RX-7 söderut 2K11!

 

Efter att ha haft otroligt intresse för bilen utan att någon öppnat plånboken och betalat vårat ändå rimliga pris sett till hur mycket jobb av högsta kvalitet som är nedlagt på den; så är bilen äntligen såld och hos en ny ägare som kommer använda de som den bör användas nästa säsong.

 

Känns oerhört kul att man slapp låta den damma hela hösten/vintern för att snabbt få den såld till våren. Nu kan istället den nya ägaren pula med bilen hela vintern och få den raceready i väldigt god tid. Ni som var intresserade av den: det finns fortfarande en väldigt potent Mazda RX-7 kvar till salu med lite mer kompromissat utförande- men förmodligen lite mer gatvänlig och av nyare årsmodell. Kika på BILAR TILL SALU och kom med ett bud!

*****

Nytt sällskap på Superior-kontoret, Obi-Wan Kenobi flyttar in!

 

Nej, det är inte den fiktionella karaktären från Star Wars som återupstått, utan efter flera månaders lång väntan så har vi på kontoret äntligen fått sällskap av fina Sibirska katten som är döpt efter the old man. Vi ska dela med oss med ett fint galleri på ”Obi” längre fram, men tyckte det var ett utmärkt och lättsamt sätt att avsluta veckans grus på. 🙂

 

*****

 

Som alltid varmt välkommet med feedback genom att kommentera nedan!

 

Nu väntar en vecka där vi lägger fokus på att frekvent lägga bud och jaga bilar på auktionerna i Japan…


VECKANS GRUS V.38: Dags igen för ett nytt späckat veckoblad!

26 september 2010, 21:20

Ännu en vecka är tillända och även om mycket ser annorlunda ut under perioder då min personliga dygnsrytm är annorlunda, så har vi ett fint axplock grejer att skriva om än en gång.

 

Förra söndagen införde vi ett litet veckoblad med ”smått och gott” som summerar veckan lite åt oss. En gång är ingen gång, nu är det alltså dags igen! 🙂

 

Kom ihåg att kommentera flitigt, det gäller för den delen alla inlägg och vi tillåter högt i tak. Utan respons (positiv som negativ) kommer utvecklingen aldrig gå fram med full gas- så var inte blyga utan kommentera på!

 

*****

Mattias @ MajoR’s nya Chevrolet Camaro SS, bär den facklan in mot ny mark?

20100729668Att Mattias stor och tuff kille som han är alltid haft en svag sida för muskelbilar visste de flesta i hans närhet. Med gästspel i olika sorters bilar sedan hans new-gen Mustang så har han aldrig riktigt varit hemma i något; förs nu.

 

Denna gula maskulina best har all potential att bli en isbrytare för oss då vi tvärtemot vad den inskränkte kan tro har stort intresse för US-bilar.

 

Vi har en önskelista med samarbetspartners förutom våra nuvarande där vi vill expandera under vinterhalvåret. Kan bara sluta på ett sätt, att våra branschkollegor snart får räkna med ny konkurrans… 🙂

*****

Dags för våran första konferens i Syd; weekend i Växjö den 22-24 Okt?

Det har varit en hel del nya bekantskaper som omgående visat framfötterna och utan tvekan dragit många strå till stacken för Superior Imports varumärkes bästa. Det känns sjukt jävla roligt att man kan sprida den genuina entusiasm vi känner och få folk dra i samma riktning som oss, och där är gänget Superior Syd nere i Växjö ett klockrent exempel på det.

 

Då det finns mycket att diskutera inte bara lokalt i Syd utan för vinterhalvårets alla kommande händelser så funderar vi på att hålla en liten konferens nere i Växjö. Kommer mer info om detta, men för er som inte kan medverka så kommer givetvis all info i bloggen efteråt!

*****

Äntligen dags för våran första Toyota Sprinter Trueno AE86?

Vi ska inte ljuga. Vi får väldigt ofta förfrågan om denna kultbil som främst känns igen från TV-serien ”Initial D”. Många blir dock tjuriga när man berättar vad ett fint exemplar kostar hemma och klar. Knappast value för pengarna, om man inte ser till kult/entusiastvärde förstås!

 

Nu har vi en profil inom JDM i Sverige som hört av sig och inte vill snåla till sig ett lik. Veckans grus tillåter alla rykten och ej färdigrodda projekt, men känner jag denna kille vars normala yrke är att roa folk på helgerna (!?!) så kan det nog bli premiär för oss när det gäller ”old school”… 😎

*****

Superior Imports snart officiella sponsorer på WANKELREGISTRET!

Vi tror stenhårt på att marknadsföring i gräsrötterna är det viktigaste i att få in nya och behålla kunder. Forum och dylikt är det som sätter snurr på hobbyn och utan att behöva vara stor i truten så är det viktigt att iaf finnas där.

Ett av våra personliga favoritforum är Sveriges största för Wankel och Mazda RX-7 FD3S. Vi jobbar just nu med grafiken kring det och hoppas presenteras inom kort. Är Gzon som mäklat detta sen vårat samarbete på Elmia 2K10. Ska bli väldigt trevligt faktiskt!

*****

Per från Karlstad på väg mot en obekymrad vinter med sin nya Forester -99!

En herre från de värmländska skogarna vid namn Per var den som tillslut tog våran pedantskötta Forester från Japan med den mycket roligare motorn som bara såldes i Japan. Tyckte att bilden jag tog åt honom med hans nya lyktor gjorde sig perfekt här i resten av gruset.

 

Har idag även sett bilen med sin nylackade frontläpp, och det är nästan så man kan dra liknelser till att man förstår kvinnor i medelåldern som tar till plastikkirugi bättre när man ser den ”nya” helheten bilen har. Kommer fler bilder på denna sleeper under veckan efter den varit hos Daniel Karlsson @ MR CAP!

*****

Dags för bokslut perioden 09/10 = fullt upp på kontoret.

Av veckans mer uttråkande grus är att vi kommer inom någon vecka eller två att ägna mycket av våran administrativa tid till vårat bokslut. Förra årets siffror blev väldigt missvisande då vi hade lågkonjuktur samt att vi valde att satsa väldigt mycket på verkstad och lagerbilar som oundvikligen när folk blev uppsagda från jobb till höger och vänster handlade mindre. Kort och gott ser vi mycket mer fram emot årets siffror som kommer peka i en betydligt bättre riktning…

*****

Ut med det sista! Ännu en fullsmetad Mazda RX-7 ”Series 8” kommer reas ut…

Vi har sålt det mesta av vårat lager nu och det är i veckan dags för utvärdering och ”sista chansen” på de få fina bilar som finns kvar. Vi har alltid bilar på väg, men just nu är prio på att tömma garaget. Kvar är bl.a. två Mazda RX-7 i lite högre prisklass, men välförtjänt det sett till att båda har nyligen renoverade motorer och en hel del annat godis.

 

Denna väldigt stilrena bil kanske döljer alla uppgraderinger med sin lågmälda ”less is more” helhet; men läs speclistan och förstå att det är ett otroligt påkostat ex. som vi gått igenom utan och innan. Den kommer prissänkas under veckan, så var redo ni som sneglat på den hittills. 😉

*****

 

Vi nöjer oss med detta grus och hoppas på lite respons. Du kanske hört något ryke förknippat med Superior som platser i kommentarerna nedan? Kom ihåg, så länge det är städat så inbjuder vi till dialog med alla våra läsare!

 

Än kämpar vi in i det sista emot den ankommande hösten, jag lägger en femma på att jag kör finbilen tills mitten av November. Vad tror ni själva, sätter ni emot?! 🙂


VECKANS GRUS V.37: Start för Superiors nya Veckoblad!

19 september 2010, 20:31

I ett led i att öka informations kring firman ännu mer och ta upp spontana småsaker som inte ryms i egna inlägg så presenterar vi ”Veckans Grus” som blir vårat veckoblad utgivet varje söndag kväll.

 

Vi uppmuntrar till att kunder använder kommentar-knappen flitigt här, såväl för saker som tagits upp och som kanske inte tagits upp…? Välkomna! 🙂

 

Då kör vi igång. Med tanke på hur lite tid man haft över för bloggning men listan på saker man fått fixad bara blivit större och större så blev det lite slumpmässigt att denna idé växte fram. Vi får se vilken riktning den tar, nu har jag iaf sållat ut ett gäng punkter till denna veckas nyhetsblad som blir det första av många, många kommande!

 

*****

SIR_Pierre; vikarien som slog en homerun direkt! Medan jag var i Europa och njöt av de exceptionella miljöer och inrättningar som finns där så klev en kultiverad och livserfaren skåning med kaxiga tendenser in på ett gästspel i bloggen. Det blev inget mindre än tre härliga körsbar på den enarmade banditen med det, jättefina besökarsiffror och fler som engagerat sig i att kommentera som vi tycker är jättekul här på Superior Imports. Well done Sir!

*****

Utförsäljningenkampanjen = snart utsålt! En tung satsning innan man stack iväg var att helt enkelt gå ”all in” på att erbjuda fulla arsenalen av villkor och därtill förutom vårat etablerade rykte som en av Sveriges bästa JDM-bilfirmor få folk att slå till på de sista BILAR TILL SALU som fanns. Med enormt stor hjälp av Daniel Troberg som fick bli ställföreträdande säljchef i min frånvaro så kan vi räkna in även detta som en hit, och nu är det få bilar kvar och många nya kunder att presentera i bloggen- så klicka nedan och läs mer om kampanjen tycker jag för att ev. sno åt er någon av de sista bilarna som finns kvar?!

 

*****

Världens första Mazda RX-7 Series 8 med Haltech-sprut – Made by Superior Imports!

Jonas från Finspång har under lång tid väntat på sin pärla som han köpte från oss. Efter att det äldre styrsystemet Apexi Power FC svikit gång på gång monterat på denna nyare årsmodell av RX-7 så bestämde vi oss för att i samarbete med våran #1 leverantör av sprut hitta en toppmodern lösning.

 

I fredags kväll rullade den ut från garaget med en snäll grundmapp på blyga 0.75 bar. Fortsättning följer här, men vi är stolta och would like to thank Haltech very much for their support att vi nu står fortsatt längst fram när det gäller kunskap om de nyare ”sjuorna” ska ”Series 8″…

*****

Nya MAJOR BY SUPERIORIMPORTS remskivor till Nissan RB25 och RB26 snart klara! Johan Carlsson var flitig under min frånvaro och passade på att i samband med den senaste motorn från MajoR ta fram en uppsättning superläckra och lika funktionella remskivor till Nissans vassaste motorer. Mer info om detta kommer, men vi passar på och ge Johan stort plus för att fortsätta axla stort ansvar för att utveckla nya produkter för vårat varumärke som det kommer satsas tungt på under höst/vinter…

*****

Superior-verkstaden i Katrineholm växer? Efter ett väldigt lyckat möte med våran hyresvärd och ägaren till lokalerna så ventilerade vi olika ideér för framtiden. Det är bara erkänna, vi har väldigt enkla lokaler sett till vad vi håller på med- och växtvärken har varit olidligt i minst två år. Det var ett väldigt positivt möte där man själv fick chansen att berätta om vilka ambitioner vi har på Superior Imports, och vilken roll verkstaden ska hålla i detta. Blir väl flitiga uppdateringar om saken framöver… 

*****

Första Toyota Supra NA-T projektet underväg!

En riktig profil, åtminstonde från mig som haft det sanna nöjet att umgås lite mer med mannen; är Johan Lind från Sälen. Han driver företaget SVENSK MURDESIGN som precis som vi inom vårat segment riktar sig mot premiumsegmentet i sin bransch. Vi kommer berätta mer om projektet och officiellt (för andra gången) välkomna Johans kvarstannande i familjen.

 

Som rubriken skvallrar om så är det denna Supra NA som ska få fullständig make-over från oss i motorn. Det finns som sagt mycket, mycket mer att berätta- inte minst om bilens väldigt specialla modellkod. Men just nu nöjer vi oss bara med en liten bild på en bil jag tror starkt på inför säsongen 2K11…

*****

Ett otroligt välputsat motorrum- Freddan från Katrineholm vägrar kompromissa!

Ett till icke officiellt välkomnande men ändock ett ärevärdigt nämnande ger vi Daniel Trobergs kusin ”Freddan” som slog till på en otroligt välskött och roligt uppgraderad Toyota Soarer som vi haft i lager ett tag utan att någon vågat öppna plånboken för att köpa detta exemplariskt välskötta ex. av nyare Soarer.

 

Förre ägaren var pedant, men jag undrar vad man då kan kalla Freddan som ögonblickligen högg i motorrummet; även om han blygt sa att ”han knappt hunnit halvvägs” när jag tog denna bild. Sjukt roligt när en bil får en ägare som känns helgjutet ”rätt man till rätt bil”! 🙂

*****

Sök tröst hos Superior Syd media i höstmörkret; många nya filmer på gång! Vårat stjärnskott David från Superior Syd tog en liten break efter det stora Time Attack event vi höll på Mantorp Park där vi filmade för fullt. Nu börjar det bli dags igen att tillsammans ta fram höstens stora värmeljus i form utav produktioner från Action Meet, Time Attack, Wangan Meet samt att även Phantom Supran ska få sin egna film. Visst börjar man längta efter att för fjortontusende gången sett den tokfeta filmen från Gatebil Mantorp…?

 

Gatebil Sverige 2010 at Mantorp Park trailer – Superior Syd from Superior Syd on Vimeo.

*****

 

Det var allt för denna vecka, nu hoppas jag få mer tid att hålla igång bloggen som vanligt ihop med min nya partner SIR_Pierre. Blir fortsatt tungt med kontorsarbete, men snart lättar det nog!

 

Nytt nyhetsblad nästa söndag, hoppas vi kan få mycket feedback om vad ni tycker om denna idé!


Blogg-arkiv

Blogg-kategorier

  Wangan Meet III 2011 (26 inlägg) Visa alla
  Veckans Grus 2010 (12 inlägg) Visa alla
  Västervik dragrace 12/9 (14 inlägg) Visa alla
  Vallåkraträffen 2011 (2 inlägg) Visa alla
  UTFÖRSÄLJNING 2010 (3 inlägg) Visa alla
  Trackday/Time Attack Mantorp 2K10 (18 inlägg) Visa alla
  Tokyo Auto Salon 2012 (8 inlägg) Visa alla
  Timeattack.nu (1 inlägg) Visa alla
  Time Attack Mantorp 1/7 (21 inlägg) Visa alla
  Time Attack BNR34 (56 inlägg) Visa alla
  Tekniksnack (23 inlägg) Visa alla
  SuperiorDrift (4 inlägg) Visa alla
  Superior Syd Media (93 inlägg) Visa alla
  Superior Selected Photo (149 inlägg) Visa alla
  Superior RELOAD höstkampanj -09 (4 inlägg) Visa alla
  Summary 2011 (10 inlägg) Visa alla
  Stoffes Videohörna (7 inlägg) Visa alla
  SCS Malmby (11 inlägg) Visa alla
  Samarbetspartners (174 inlägg) Visa alla
  RealcarGaraget-träffen -11 (10 inlägg) Visa alla
  Project: Top Secret 2K10 (26 inlägg) Visa alla
  Pierres gästblogg (216 inlägg) Visa alla
  Old school JDM-hörnan (24 inlägg) Visa alla
  Möten inom Superior-familjen (90 inlägg) Visa alla
  Micke_J @ Kontoret (88 inlägg) Visa alla
  Meck i Superior garaget (105 inlägg) Visa alla
  Kundprojekt (95 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2K10 (19 inlägg) Visa alla
  Kinnekulle 2011 (20 inlägg) Visa alla
  Kinnekulla 2009 (16 inlägg) Visa alla
  JDM Face-off Mantorp 2011 (9 inlägg) Visa alla
  JDM Face-Off II -09 (19 inlägg) Visa alla
  iPhone snapshots 2012 (1 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K12 (10 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K11 (58 inlägg) Visa alla
  Gatebil Mantorp 2K10 (27 inlägg) Visa alla
  Frankfurt IAA Expo 2011 (49 inlägg) Visa alla
  Emmaboda EDPS 2K10 (14 inlägg) Visa alla
  Emmaboda 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Elmia2014 (10 inlägg) Visa alla
  Elmia2012 (47 inlägg) Visa alla
  Elmia 2K10 (104 inlägg) Visa alla
  Elmia 2013 (38 inlägg) Visa alla
  Elmia 2011 (91 inlägg) Visa alla
  SuperiorTV (42 inlägg) Visa alla
  Elmia 2009 (31 inlägg) Visa alla
  Dagens notiser (7 inlägg) Visa alla
  Brennas auktionsklipp (8 inlägg) Visa alla
  Bilsport Action Meet 2009 (15 inlägg) Visa alla
  Bilauktioner i Japan (49 inlägg) Visa alla
  Årets Superiorfoto 2009 (19 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2011 (16 inlägg) Visa alla
  Action Meet 2010 (10 inlägg) Visa alla
  200MPH Soarer (128 inlägg) Visa alla

Sök i Bloggen

Se en av våra demobilar

Superior "TIME ATTACK" Skyline BNR34 GT-R
Superior ”TIME ATTACK” Skyline BNR34 GT-R
Vi brinner för den mest extrema formen av racing för gatbilar: Time Attack. Sedan tidigare endast en mytomspunnen testplattform i Japan, nu även på framma [...]

Senaste bilarna i lager

Toyota Aristo V300 Vertex edition (2JZ-GTE)
Toyota Aristo V300 Vertex edition (2JZ-GTE)
Mazda RX-7 Type-RB FD3S "Series 8"
Mazda RX-7 Type-RB FD3S ”Series 8”
(SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)
(SÅLD!) Toyota Aristo 2JZ-GTE VVTi 2003 Facelift (4-dörrars Supra)